Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Drones - περιστέρια αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Κίνα - Τα πουλιά κατάσκοποι παρακολουθούν τους πολίτες


Drones - περιστέρια αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Κίνα - Τα πουλιά κατάσκοποι παρακολουθούν τους πολίτες
Πηγή: South China Morning Post
    Τα drones - περιστέρια είναι πλέον μια πραγματικότητα στην Κίνα. Τουλάχιστον 30 στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα πτηνά-ρομπότ.
    Λεπτομέρειες της τεχνολογίας που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και κάποια λίγα χρόνια έδωσε πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στην εφημερίδα «
South China Morning Post».
    Τ α περιστέρια-κατάσκοποι κινούν τα φτερά τους για να κάνουν μανούβρες μιμούμενα την κίνηση των πουλιών και είναι τόσο αθόρυβα που όταν έγινε δοκιμή με πτήση πάνω από ένα κοπάδι προβάτων στη Μογγολία, δεν έγιναν αντιληπτά.
    Το πρόγραμμα, που έχει την κωδική ονομασία «Περιστέρι», είναι υπό τις εντολές του καθηγητή Σονγκ Μπιφένγκ του Northwestern Polytechnical University στη Χσιάν (έχει ήδη εργαστεί στην κατασκευή του J-20, του κινεζικού πολεμικού αεροσκάφους τεχνολογίας stealth).
    Το άνοιγμα των (
τεχνητών) φτερούγων τους είναι περίπου μισό μέτρο, ζυγίζουν 200 γραμμάρια το καθένα, πετούν με ταχύτητα έως και 40 χιλιόμετρα την ώρα για περίπου 30 λεπτά, το πολύ. Είναι εξοπλισμένα με υψηλής ανάλυσης κάμερα, με GPS, και έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο.
    Τον περασμένο Απρίλιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κινεζική ακαδημαϊκή επιθεώρηση «Aeronautical Manufacturing Technology», ο Σονγκ επιβεβαίωσε ότι ήδη χρησιμοποιούνται στη επαρχία Σινκιάνγκ (
το κινεζικό Ουϊγουρστάν, με τις υποβόσκουσες αυτονομιστικές τάσεις), αλλά και σε άλλες επαρχίες της Κίνας.
    Στο εγγύς μέλλον τα «Περιστέρια» θα μπορούν να έχουν «
ίδια ή μεγαλύτερη νοημοσύνη από τα πλάσματα της φύσης» υποσχέθηκε ο καθηγητής Σονγκ Μπιφένγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου