Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα!


Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα!
    Καλησπέρα απανταχού συναγωνιστές και συναγωνίστριες ή και το αντίστροφο, γιατί εγώ φυλετικές διακρίσεις δεν κάνω! Τι σας συμβαίνει; Πως κυλάει η ζωή σας; Όπως και αν κυλάει εγώ είμαι εδώ, για ακόμα μία φορά, γεμάτος προτάσεις για να περάσετε καλά έξω από το σπίτι. Ο χειμώνας φαίνεται, γι΄αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον, να μας αποχαιρέτησε, καθώς ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επιστρέψει για τα καλά στην πόλη μας (Ακούγομαι σαν τον Αρνιακό ή είναι ιδέα μου;). Επομένως, εάν και εσύ θέλεις να γιορτάσεις το καλοκαίρι που (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ήρθε, δεν έχεις παρά να πάρεις ιδέες από τις προτάσεις της πάντα ανανεωμένης και πλέον καλοκαιρινής ατζέντας μου, και να βγεις έξω, προκειμένου να περάσεις καλά. Καλή εβδομάδα και καλό μας καλοκαίρι! (Όσο για το Μπαλί μην σκας πας του χρόνου!):
Ταινία « O ANT MAN και η Σφήκα»:
    Η ταινία (διάρκειας 118 λεπτών) είναι μία περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής παραγωγής. Ο ANT MAN ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στους υπερήρωες της Marvel , δημιουργώντας σουπερ ήρωες, που έχουν την ικανότητα να συρρικνώνονται. Πιο συγκεκριμένα μετά την ταινία «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος»,  ο Scott Lang έρχεται αντιμέτωπος με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του, τόσο ως σούπερ ήρωας, όσο και ως πατέρας. Ενώ λοιπόν, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να δημιουργήσει μία ισορροπία ανάμεσα στην κανονική του ζωή και στην ζωή του ως Ant-Man, αναλαμβάνει μία καινούρια αποστολή, σε συνεργασία με την Σφήκα, η οποία θα τον φέρει αντιμέτωπο με θανάσιμους κινδύνους αλλά και λάθη του παρελθόντος.
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 5 Ιουλίου 2018.
Ταινία «SICARIO 2 H μάχη των εκτελεστών»:
    Η ταινία (διάρκειας 123 λεπτών) είναι μία περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής. Στο «SICARIO 2 Η μάχη των εκτελεστών» ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας. Στον άτυπο πόλεμο , που διεξάγεται ανάμεσα στους εμπόρους ναρκωτικών δεν υπάρχουν κανόνες και ηθικές αναστολές. Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιληφθεί, ότι τα Καρτέλ δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικές ουσίες αλλά και τρομοκράτες, ο ομοσπονδιακός πράκτορας Matt Graver καλεί τον Alejandro, προκειμένου να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο με κάθε μέσο και κόστος. Ο Alejandro απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ, προκειμένου να κλονίσει τον αέναο αγώνα για επικράτηση και εξουσία.
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 28 Ιουνίου 2018.
Ταινία «Ξενοδοχείο για τέρατα 3»:
    Η ταινία (διάρκειας 98 λεπτών) είναι κινούμενα σχέδια αμερικανικής παραγωγής. Η γνωστή πια σε όλους μας, και ειδικά στα μικρά παιδιά, «ιδιόμορφη» οικογένεια αποφασίζει να πάει διακοπές με ένα κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι, ο Ντρακ για πρώτη φορά θα κάνει κι αυτός διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο, που έχει. Οι μέρες περνούσαν γρήγορα και ονειρικά, καθώς συνοδεύοντας πάντοτε από δραστηριότητες κατάλληλες για τέρατα. Ωστόσο, τα πάντα θα ανατραπούν, όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται, πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία φαίνεται να κρύβει ένα πολύ σκοτεινό μυστικό, που αν αποκαλυφθεί κινδυνεύει να αφανίσει όλα τα τέρατα. Θα καταφέρουν να βγουν σώοι και ασφαλείς από αυτή την κρουαζιέρα που κρύβει πολλές εκπλήξεις;
Η ταινία στην Ελλάδα ξεκίνησε να προβάλλεται στις 7 Ιουλίου 2018.
Παράσταση «Ορέστης» του Ευριπίδη στο θέατρο Δάσους:
    Τρεις νέοι άνθρωποι, που έχουν όλη την ζωή μπροστά τους, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, έχουν παγιδευτεί μέσα στην δίνη του αμαρτίας και των παθών. Φαίνεται πώς όλοι έχουν στήσει μια πλεκτάνη εκδίκησης, στην οποία δυνατές σχέσεις, όπως η φιλία και η αδερφική αγάπη δοκιμάζονται.
(Διεύθυνση: θέατρο Δάσους, Μέρες: 12 και 13 Ιουλίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10€ Τιμή προπώλησης: 12€ Κανονικό εισιτήριο: 15€ Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10€ Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8€ ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8€  Άνεργοι: Δωρεάν (20 θέσεις ανά παράσταση για τις παραστάσεις στο Θέατρο Δάσους και στο Βασιλικό Θέατρο).
Παράσταση «Ήλεκτρα» του Ευριπίδη στο θέατρο Κήπου:
    Το κλασικό και διαχρονικό έργο του Ευριπίδη αποτελεί μία διεισδυτική ματιά στις έννοιες της εκδίκησης, της ηθικής και της ενοχής, δείχνοντας ότι τα όρια ανάμεσα τους είναι ιδιαίτερα εύθραυστα. Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης παρουσιάζει το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα λυρικό θρίλερ, δίνοντας το στον κόσμο μέσα από μία σύγχρονη και ρηξικέλευθη καλλιτεχνική ματιά.
(Διεύθυνση: θέατρο Κήπου, Μέρες: από 9 έως 13 Ιουλίου 2018, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Προπώληση από 9€, Προπώληση: viva.gr, 11876, SevenSpots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk​).
Παράσταση «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στο αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης:
    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Κουτσουρέλη. Πρόκειται για μία την θεατρική μεταφορά του πασίγνωστου έργου του Νίκου Καζαντζάκη, μέσω της οποία για ακόμα μία φορά εκφράζονται μεταφυσικά, υποσυνείδητα και υπαρξιακά ερωτήματα, τα οποία μέχρι και σήμερα καταφέρνουν να παραμένουν διαχρονικά, καθώς είναι συνυφασμένα με την ανθρώπινη φύση.
(Διεύθυνση: Μ. Ανδρόνικου 6, Τηλέφωνο: 2313310201, Μέρα: 11 Ιουλίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€ / εκδοτήρια ΚΘΒΕ).
Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα Σπείρα στη Μονή Λαζαριστών:
    Ο μεγάλος και σπουδαίος στιχουργός και ερμηνευτής Σταμάτης Κραουνάκης, επιστρέφει στην πόλη, που πάντα τον υποστήριζει ένθερμα, ως καλεσμένος των 8 αγοριών της Σπείρας. Η Σπείρα έχει ετοιμάσει λοιπόν, μία παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και τραγούδι, που έρχεται για να μας διασκεδάσει με επιτυχίες και τραγούδια από όλες τις εποχές και όλα τα μέρη του κόσμου, σπάζοντας τα σύνορα των μουσικών ειδών.
(Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 11 Ιουλίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 12€ (προπώληση), 15€ (ταμείο).
Ο Γιάννη Κότσιρας στη Μονή Λαζαριστών:
    Η Ορχήστρα Ρυθμός και η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνοδεύουν τον γνωστό Έλληνα ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα σε παλιές και νέες επιτυχίες του. Έτσι, ο Γιάννη Κότσιρας επιστρέφει για ακόμα μία φορά στην πόλη, που τον αγαπά και τον θαυμάζει, έντονα προκειμένου να μας προσφέρει μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα και μελωδίες.
(Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο: 2315 200200, Μέρα: 12 Ιουλίου 2018, Ώρα: 21:30 Εισιτήρια: Προπώληση: 12€ Ταμείο: 15€ Φοιτητικό, μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων: 10€)
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στη Μονή Λαζαριστών:
    Οι δύο αυτοί σπουδαίοι ερμηνευτές και δημιουργοί αποφάσισαν να συνεργαστούν ξανά γι’ αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να προσφέρουν στο κοινό ολόκληρης της Ελλάδας αξέχαστες μουσικές στιγμές. Έτσι, στις 9 και 10 Ιουλίου 2018 θα έρθουν και στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μας τραγουδήσουν παλιές αλλά και νέες επιτυχίες, τόσο από την κοινή, όσο και από την ατομική τους δισκογραφία.
(Διεύθυνση: Μονή Λαζαριστών, Μέρες: 9 και 10 Ιουλίου 2018, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Τιμή εισιτηρίου: 10€ (προπώληση έως 17/6), 12€ (προπώληση από 18/6), 15€ (ταμείο), Προπώληση εισιτηρίων: Seven spots, Media Markt & ηλεκτρονικά στο viva.gr).
    Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου