Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (20/7/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (20/7/2018)
Ανδρέας
    20 Ιουλίου 1974…. Τι να πρωτοθυμηθώ!  Το πρωί, όπως κάθε μέρα, πήγαμε στο ΚΕΔΒ (Χαϊδάρι). Μόλις φτάσαμε, με συνοπτικές διαδικασίες μας έδωσαν τον περίφημο «Φάκελο ‘Γ’» για να φύγουμε. Συγχρόνως, έγινε επιστράτευση. Εγώ, έπρεπε να πάω στις Σέρρες. Πάω σπίτι, παίρνω μια βαλίτσα, βάζω τα απαραίτητα, και φεύγω. Στο Σταθμό Λαρίσης, γινόταν «Ο ΧΑΜΟΣ»! Απελπίστηκα, και πήγα στην Εθνική Οδό, για να φύγω με οτο-στόπ. Μετά από 2 ώρες, κάποιος με ΙΧ με πήρε, και πήγα στη Λαμία. Από εκεί, μετά από 1 ώρα, κάποιος πάλι με ΙΧ, με πήρε μέχρι την Κατερίνη, αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα από τα Τρίκαλα!  Βράδυ πλέον αργά, φτάνω στην Κατερίνη. Από εκεί, πάλι με οτο-στοπ, με παίρνει κάποιος με μοτοσυκλέτα(!!!), και φτάνω στη Θεσσαλονίκη κατά την 1 τη νύχτα…. Πάω στο σπίτι μου. Την επομένη, στις 6 το πρωί, πάλι με οτο-στοπ ( αυτή τη φορά με ημιφορτηγό , στην καρότσα) φτάνω επιτέλους στις Σέρρες. Και όλα αυτά, με την «Αφρικάνα» στολή και την βαλιτσάρα…. Εκεί, μου λέει ο Διοικητής: «Πάρε αυτά ( 6-7 κλούβες επικοινωνιών) πάρε και αυτούς ( 20 στρατιώτες, 8 κληρωτοί και 12 έφεδροι, ένας έφεδρος Υπολοχαγός και ένας ΔΕΑ ) και πήγαινε στο.. ΧΧΧ να στήσεις Μετώπισθεν Στρατηγείο». Και πήγα! Όμως, αυτό, είναι μια άλλη ιστορία….
---------------------------------------
    Γάμος στην Αγγλία με 1.700 ευρώ περίπου; Όλα τα έξοδα; Αυτά να τα πείς στον Άκη «μας» και στην «Κυβέλη» του….
---------------------------------------
    Όταν μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ «ξεμπροστιάζουν» τα όργια που γίνονται από την … «αριστερή» κυβέρνηση εις βάρος των ασφαλισμένων, έ, δεν χρειάζεται φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς το μέγεθος την αναλγησίας και της κρατικής «αρπακτικότητας» πόρων. Να μην πληρώνουν, και όσοι πεθάνουν, πέθαναν! Δεν είναι ανεξάρτητο αυτό από την μη ύπαρξη αντιοφικών ορών σε ολόκληρους αγροτικούς Νομούς ( Πιερία).
---------------------------------------
    Είναι γεγονός, πως για καθαρά ιστορικούς λόγους, η επανέκδοση της εφημερίδας  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» είναι επιβεβλημένη. Τώρα πλέον προστίθενται και ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ!
---------------------------------------
    Απο την μια, «επίσημοι» κυβερνητικοί μας λένε πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις τελικά, και από την άλλη δίνουν εντολή στο ΓΛΚ να συντάξει προϋπολογισμό με μειωμένες συντάξεις. Τι δεν καταλάβατε; Όπως με τον ΦΠΑ στα νησιά, που ενώ η παράταση για 6 μήνες του μειωμένου επιφέρουν 28.000.000 ευρώ σε ισοδύναμα, ο Εθνικός μας Πινόκιο περιχαρής εξήγγειλε την συνέχιση του μειωμένου ΦΠΑ επ’ αόριστον, με διαδοχικές παρατάσεις… ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου