Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (19/7/2018)


 ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (19/7/2018)
Ανδρέας
    Παρατηρώντας προσεκτικά τον χάρτη της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, είδα πως η Βουλγαρία, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία, «κατέβαινε» μέχρι τις εκβολές του Αξιου ποταμού, δυτικά της Θεσσαλονίκης, αποκόπτοντας την πόλη και τη Χαλκιδική τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Τουρκία στην οποία ανήκε. Αυτό σημαίνει, πως σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας ( όπως και έγινε), εάν ο Ελληνικός Στρατός προχωρούσε προς βορράν, οι Βούλγαροι με μία «βόλτα» θα κατελάμβαναν τόσο την Θεσσαλονίκη ( Το solun τους, όπως λένε… ) όσο και την Χαλκιδική, αφού η Τουρκία δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Και μετά, ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Μην νομίζετε πως άλλαξαν πολλά. Οι Ρώσσοι, οι Σλάβοι γενικώς και ιδιαίτερα οι Βούλγαροι, πάντα έχουν στο μυαλό τους την Συνθήκη αυτή που ευτυχώς δεν εφαρμόστηκε γιατί οι Άγγλοι παρατήρησαν πως οι Ρώσσοι «το παράκαναν». Και σε πρώτη ευκαιρία, θα το ξανακάνουν! Όσο για εμάς; Πολύ απλό. «Δρυός πεσούσης, πάς ανήρ ξυλεύεται!» Ιδιαίτερα με κυβέρνηση της συγκεκριμένης ιδεολογίας.
--------------------------------------------
    Άντε λοιπόν, και το κληρονόμησες το σπίτι. Εάν δεν είχες δικό σου, πάς και μένεις εκεί, εάν βολεύει, και είναι η καλύτερη περίπτωση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, την έχεις «βαμμένη», εκτός και εάν έχεις λεφτά για… πολλά έξοδα! Φόροι κληρονομιάς, ΕΝΦΙΑ κτλ θα σε ταράξουν! Άντε και το νοίκιασες. Εάν παίρνεις νόμιμα όπως πρέπει 300 ευρώ το μήνα, τα 120 θα τα δίνεις στην Εφορία, Χώρια που θα έχεις και όλα τα προηγούμενα, καθώς και συντηρήσεις, βαψίματα, αποκαταστάσεις ζημιών κτλ. Και αυτό, εάν ο ενοικιαστής πληρώνει κανονικά. Εάν δεν πληρώνει, άντε βγάλτον! Εάν πάλι επιλέξεις να το πουλήσεις, αυτό θα γίνει μόνο εάν , όχι το «σκοτώσεις», αλλά εάν το «δολοφονήσεις» στην κυριολεξία. Θα πάρεις ψίχουλα, και πάλι χαμένος θα είσαι. Να το χαρίσεις σε μέλος της οικογένειας; ( παιδία ή εγγόνια πχ) εκτός από την Εφορία που πάλι κρέμεται ως «Δαμόκλειος Σπάθη», θα τους δημιουργήσεις προβλήματα. Οπότε, τι σου μένει; Να πείς στο κράτος: «Άει στο διάολο από εδώ πέρα, πάρτε το και τρίψτε το στην κασίδα σας
--------------------------------------------
    Λοιπόν, πολύ καλή τακτική αυτή των αριστερών! Βγαίνουν κυβέρνηση και κόβουν επιδόματα κτλ, πολύ περισσότερα από ό τι θα χρειαζόταν ( εάν χρειαζόταν… ) Και μόλις «μυρίζει» εκλογές, κάνουν τους… καλούς και τάζουν την επιστροφή κάποιων απο αυτά, εάν είναι….. «καλά παιδιά»!.  Εάν πετύχει η συνταγή και ξαναβγούν ( Θού Κύριε πατσαβούρα εν τω στόματί μου…) Θα ματαξανακάνουν τα ίδια! Επομένως…..
--------------------------------------------
    Βγήκε και η απόφαση του ΣτΕ για την προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών». Περιμένατε να είναι διαφορετική;;;;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου