Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Καραμανλής για Σκοπιανό: Από πού βγαίνει ότι είχα δεσμευτεί για τον όρο «Μακεδονία»;



Καραμανλής για Σκοπιανό: Από πού βγαίνει ότι είχα δεσμευτεί για τον όρο «Μακεδονία»;
    Σαφές μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων μόνο κάτω από αυστηρές και απαράβατες προϋποθέσεις στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με το Βουκουρέστι.
    «Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η συμφωνία κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων» τόνισε σε βουλευτές με τους οποίους συνομιλεί ο πρώην Πρωθυπουργός.
    «Υπάρχει μία παρανόηση» εξηγεί ο Κώστας Καραμανλής. « Εγώ ποτέ δε δέχθηκα ονομασία με τον όρο ''Μακεδονία'' ξεκαθαρίζει χαρακτηριστικά.
    «Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μία κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν.  Οι Σκοπιανοί μέσα στο εμπρηστικό αλυτρωτικό κλίμα που καλλιεργούσε εκείνη την εποχή ο Γκρουέφσκι, αρνήθηκαν τα πάντα. Η διαπραγμάτευση κατέρρευσε. Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι», τονίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου