Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ρόβινι: Ένα άγνωστο «διαμάντι» στην Αδριατική



Ρόβινι: Ένα άγνωστο «διαμάντι» στην Αδριατική
    Χτισμένο στις ανατολικές ακτές της βόρειας Αδριατικής στην χερσόνησο της Ίστρια, το Ρόβινι (Rovinj), είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας γνωστή για τη μεσαιωνική ομορφιά της.
    Η φήμη της, ωστόσο, δεν είναι πρόσφατη. Κατά το παρελθόν έχει αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Δημοκρατίας της Βενετίας. Η μακραίωνη ιστορία της περιοχής αποτυπώνεται στη μπαρόκ αρχιτεκτονική των κτηρίων της.
    Πέρα από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ο συνδυασμός θάλασσας και πράσινου είναι ιδανικός για πολλούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που φτάνουν στην περιοχή. Η οικονομία του Ρόβινι βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, ο οποίος ακμάζει από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο.
    Χαρακτηριστικό της παλιάς πόλης είναι ότι αποτελείται από στενούς δρόμους και πλατείες ανάμεσα στις οποίες τα μπαρόκ παλάτια, το μοναστήρι των Φραγκισκανών, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Ευθυμίας και το δημαρχείο της πόλης, που χρονολογείται από το 1308, μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών.
    Στα αξιοθέατα που αξίζουν μια επίσκεψη συγκαταλέγονται ο πύργος του ρολογιού, ο οποίος χρονολογείται γύρω στον 17ο αιώνα και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και η αψίδα του Balbi που χρονολογείται στο 1680.
    Η παλαιά πόλη του Ρόβινι συγκαταλέγεται στη λίστα των Παγκόσμιων Μνημείων της Ουνέσκο από το 1963 και αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τους λάτρεις των extreme sports όσο και για αυτούς που αναζητούν ρομαντικές εξορμήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου