Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    H πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, δεν θα σε αφήσει φυσικά να τα βάψεις μαύρα τώρα που πέρασαν οι γιορτές, καθώς μέσα από τις πολλές επιλογές για έξοδο που σου προσφέρει (πχ θέατρο, σινεμά, κ.α.) σε κρατά σε εγρήγορση και άρα δεν θα σκέφτεσαι ούτε τα ένα, δύο... εφτά βρε αδερφέ κιλά, που πήρες μέσα στα Χριστούγεννα, αλλά ούτε και την επερχόμενη εξεταστική, η οποία πλησιάζει πια απειλητικά (Εντάξει.. αυτό με τις τόσες εξεταστικές, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει! Αα... και είναι μύθος δεν τις συνηθίζεις ΠΟΤΕ!).  Επομένως, αυτή την εβδομάδα έχεις δύο επιλογές ή αφήνεις τον εαυτό σου να βυθιστεί στην μεταεορταστική κατάθλιψη ή θα βγεις έξω και θα περάσεις καλά, μέσα από τις υπέροχες επιλογές που σου προτείνω! (Αυτό που μοιράζω κομπλιμέντα στον εαυτό μου μόνος μου, πρέπει να το κοιτάξω!)
1.Ταινία «THE POST:Απαγορευμένα μυστικά»:
    Η ταινία (διάρκειας 116 λεπτών) είναι ένα δράμα αμερικανικής παραγωγής με πρωταγωνιστές την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Χανκς. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ και στον αυστηρό και ιδιαίτερο συντάκτη Μπεν Μπράντλι καθώς καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο κυβερνητικό σκάνδαλο. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να αποκαλύψουν ένα απίστευτο μυστικό, που κινδυνεύει να τινάξει τις ζωές τους στον αέρα!
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 11 Ιανουαρίου 2018.
2.Ταινία «Ο Επιβάτης»:
    Η ταινία (διάρκειας 105 λεπτών) είναι ένα κοινωνικό δράμα με έντονα στοιχεία μυστηρίου. Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Μία μέρα ωστόσο η ζωή του αλλάζει οριστικά καθώς, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση, να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό ποσό. Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος. Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση. O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών, σύντομα όμως ανακαλύπτει, ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο. Ο ίδιος είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει! Θα καταφέρει να βρει τον τρόπο;
Η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2018.
3.Ταινία «12 Δυνατοί»:
    Η ταινία (διάρκειας 130 λεπτών) είναι μία περιπέτεια με έντονα στοιχεία δράματος. Η ταινία «12 Δυνατοί» μας παρουσιάζει την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν. Έχοντας τις πιθανότητες εναντίον τους θα καταφέρουν να επιβιώσουν;
Η προβολή της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου 2018.
4.Παράσταση «Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα» στο μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών:
    Σ' ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια ώριμη γυναίκα. Έχοντας ως αφετηρία την «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Μπορεί ποτέ μία αληθινή και αγνή αγάπη να είναι λανθασμένη;
(Διεύθυνση: μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών, Μέρες: από Κυριακή έως Σάββατο, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους: Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 - 15:30 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 20:00Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200).
5.Παράσταση «Broadway Nights» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης:
    Το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα Broadway Nights, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το Δεκέμβριο του 2015. Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό μίγμα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών, στο οποίο πρωταγωνιστεί η ομάδα Musical Κ's Blink, αποτελούμενη από 75 performers. Στην παράσταση συμμετέχουν ισάριθμοι ηθοποιοί, χορευτές και μουσική.  Είσαι έτοιμος να απολαύσεις αυτό το μοναδικό υπερθέαμα; Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.
 (Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου και Παραλία, Τηλέφωνο: 2310 895800, Εισιτήρια: 25€ (20€*), 20€ (15€*), 17€ (15€*), 15€ (12€*), 12€ (12€*) * Μαθητικό, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, Σημεία προπώλησης: στο Μέγαρο Μουσικής, στην πλατεία Αριστοτέλους και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr).
6.Παράσταση «Γυάλινος κόσμος» στο θέατρο Τ:
    Ο Γυάλινος κόσμος είναι το πιο αυτοβιογραφικό και ρεαλιστικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, όπου αντλεί γεγονότα αυτούσια από την προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια της παραμονής της οικογένειάς του, στο Σαιντ Λιούις. Στο πρόσωπο της δυναμικής αλλά κολλημένης στο παρελθόν Αμάντας, όπως και σ' αυτό της εύθραυστης Λώρας, ο Τένεσι Ουίλιαμς αποτυπώνει χαρακτηριστικά τόσο της μητέρας του Εντουΐνας, όσο και της αδερφής του Ρόουζ, που διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και το 1938 και υποβλήθηκε σε λοβοτομή.
(Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: Κυριακή (19:00) Παρασκευή (21:30) Σάββατο (21:30), Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 10€ μειωμένο, 8€ ανέργων Ατέλειες: Κάθε Παρασκευή (κατά προτεραιότητα), Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333).
7.Μεταμεσονύχτιο «Σπιρτόκουτο» στο θέατρο Αυλαία:
    Η παράσταση είναι η μεταφορά της κινηματογραφικής ταινίας «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2002, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία. Το έργο διαδραματίζεται στο διαμέρισμα μιας ελληνικής οικογένειας, με το αιρκοντίσιον, το συναίσθημα και την λογική να υπολειτουργούν. Με άλλα λόγια μέσα από την μέση αυτή οικογένεια θίγονται πολλά κοινωνικά ευπαθή θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η ημιμάθεια, ο σεξισμός, ο φυλετικός και ο κοινωνικός ρατσισμός. Τα θέματα αυτά παρουσιάζονται μεγεθυμένα μέσα από τα συναισθήματα των ηρώων, προκειμένου να δηλώσουν με σαφήνεια ότι υποβόσκουν συνεχώς στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα και μπορούν να την συντρίψουν συθέμελα. Μια απρόοπτη εξομολόγηση θα γίνει η σπίθα που θα πυροδοτήσει ολόκληρο το «σπιρτόκουτο». Θα τα εξαφανίσει όλα, η βαθιά αυτή καταπιεσμένη φλόγα;
(Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: από 10 Νοεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2017, Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο 5 ευρώ ανέργων, Προπώληση: IANOS (Αριστοτέλους 7) και στο ταμείο του Θεάτρου Αυλαία, Τηλέφωνο: 2310 237700).
8.Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης «Οι λύκοι επιστρέφουν» στο Βασιλικό θέατρο:
    Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης επιστρέφουν σαν μοναχικοί λύκοι στην πόλη που επανειλημμένα τους έχει δείξει την αγάπη της. Οι δυο τους έρχονται, προκειμένου να χαρίσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα μοναδικό live γεμάτο διασκευές ρεμπέτικων, λαϊκών και ροκ τραγουδιών αλλά φυσικά και νέες και καινούριες τους επιτυχίες, από τις "Ανάσες Των Λύκων" και το "Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ" (τους δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν το 2005 και το 2007).
(Διεύθυνση: Πλατεία Λευκού Πύργου, Τηλέφωνο: 2315200200, Μέρα: 19 Ιανουαρίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 10€ φοιτητικό-ανέργων, 12€ προπώληση, 14€ ταμείο Προπώληση: Viva.gr - Seven Spots - Media Markt - Ταμείο Βασιλικού Θεάτρου - Σάρωθρον Cafe).
9.GOOD VYBZ at Uberdooze:
    Το Uberdooze πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης, για ακόμα μία Τετάρτη θα πραγματοποιήσει το πάρτι GOOD VYBZ, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς και RnB ήχους, προσκαλώντας φυσικά τους Θεσσαλονικείς σε ένα απίστευτο πάρτι μέχρι πρωίας, γεμάτο χορό και απίστευτο κέφι.
(Διεύθυνση: Δαναΐδων και Σφέτσιου, 546 26 Θεσσαλονίκη).
    Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου