Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Παπαζάχος: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα που έχει δώσει μέχρι και σεισμό 6,6 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη



Παπαζάχος: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα που έχει δώσει μέχρι και σεισμό 6,6 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη
    Σε ένα 24ωρο έχουν σημειωθεί τρεις σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ - Όταν έχουμε συσσωρευμένη γέννηση σεισμών είναι γενεσιουργός αιτία για μεγαλύτερο σεισμό, είπε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ
    Την ανησυχία του για την ενεργοποίηση ενός ρήγματος μήκους 10-15χλμ. βόρεια της Μυτιλήνης διατύπωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος μετά τους τρεις σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί τις τελευταίες 24 ώρες, με τελευταίο αυτό των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στις 4:24 τα ξημερώματα.
    «
Πιο πολύ με ανησυχεί το γεγονός ότι είναι ένα από τα κυριότερα ρήγματα που ιστορικά έχουν χτυπήσει το νησί» είπε ο κ. Παπαζάχος και υπενθύμισε ότι το 1865 είχε προκαλέσει σεισμό 6,6 Ρίχτερ που έκανε βλάβες στο βόρειο τμήμα του νησιού.
    Ο κ. Παπαζάχος έκανε λόγο για ένα «
δύσκολο» φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη σημειώνοντας ότι το γεγονός ότι σημειώνονται τέτοιοι σεισμοί «δεν λειτουργεί όπως όταν ανοίγει το καπάκι μιας χύτρας για να εκτονώνεται».
    «
Όταν έχουμε συσσωρευμένη γέννηση σεισμών είναι γενεσιουργός αιτία για μεγαλύτερο σεισμό» συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
    Σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει η τοπική κοινωνία να πάρει μέτρα προετοιμασίας μολονότι το συγκεκριμένο ρήγμα «
δεν έχει προκαλέσει τραγικές επιπτώσεις στη Μυτιλήνη αλλά εχει δημιουργήσει προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου