Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Ο Turkish Stream θα επεκταθεί έως την ΕΕ μόνο με έγκριση των Βρυξελλών



Ο Turkish Stream θα επεκταθεί έως την ΕΕ μόνο με έγκριση των Βρυξελλών
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
Pontos News
    Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε, η τελετή αναγόρευσης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
    Ο Ρώσος πολιτικός αναφέρθηκε σε όλα τα καυτά θέματα της διεθνούς πολιτικής.
    Την εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας, του πολιτικού κόσμου, όπως και των δημοτικών Αρχών της πόλης του Πειραιά, προσφώνησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νικόλαος Γεωργόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Στο έργο του τιμωμένου αναφέρθηκε ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος.
Ο Καποδίστριας και η ανεξαρτησία της Ελλάδας
    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αφού ευχαρίστησε την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πειραιά για την μεγάλη τιμή να τον αναγορεύσουν επίτιμο διδάκτορα, αναφέρθηκε στους μακραίωνους πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, όπως και στην συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια και του ρωσικού κράτους στο να αποκτήσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της.
    Αναφερόμενος στον ενεργειακό τομέα, υπενθύμισε τη συμφωνία με την Τουρκία για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού Turksih Stream.
 «Μόνο αν πάρουμε την έγκριση από τις Βρυξέλλες θα επεκτείνουμε τη δεύτερη γραμμή του αγωγού έως την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου