Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΟΡΓΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣΟΡΓΗ,  ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ  ΚΑΙ  ΘΥΜΟΣ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε.α.
«Πολλών χρημάτων κρείττον ο παρά του πλήθος έπαινος» (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ)
            Προ καιρού, έλαβε χώρα μια τελετή, παρασημοφόρησης κάποιων Σκοπιανών αξιωματικών από το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζω για ποιον λόγο και μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ήτο Τούρκος αξιωματικός. Βέβαια, από ότι δύναμαι να γνωρίζω, κατά την γνώμη μου, η όλη τελετή και ο χώρος που επιλέγει, παρουσίαζε μια εικόνα σκηνοθετημένη για την εξυπηρέτηση κάποιων διεθνών πολιτικών συμφερόντων, διότι! το ουσιαστικό αίτιο παρασημοφόρησης στην ουσία απουσίαζε από την τελετή, απλώς εκτελείτο εντολή των ειδικών υπηρεσιών του μεγάλου Αδελφού.
            Μέχρις εδώ, δεν μας αγγίζει το θέμα, ΝΑΤΟ είναι όποιον θέλει και για όποιον λόγο θέλει μπορεί να παρασημοφορεί. Εκείνο όμως που μας θίγει και προσβάλλει αφάνταστα το Ελληνικό Εθνικό, Ιστορικό και Πατριωτικό φιλότιμο κάθε Έλληνα είναι η συμπεριφορά της Κυβέρνησής μας στην περίπτωση αυτή. Ήτοι:
ΠΡΩΤΟΝ: Ανάγκασαν κατόπιν εντολής αντιπροσωπεία Ελλήνων Αξιωματικών να παραστούν σε μια σκηνοθετημένη τελετή παρασημοφόρησης Σκοπιανών Αξιωματικών, που έφεραν το έμβλημα με την ονομασία Μακεδονία (το επίσημο όνομα για το ΝΑΤΟ είναι ΦΥΡΟΜ) και να τους παρασημοφορεί Τούρκος Στρατηγός. Χωρίς δυστυχώς, καμία Ελληνική ενέργεια ή έστω διαμαρτυρία. Τόσος ραγιαδισμός, τόση αδιαφορία, τόσος ηθικός συμβιβασμός. Έλεος πλέον.
            Τι θα γράψουν άραγε οι σύγχρονοι Ιστορικοί και πως θα δικαιολογήσουν την σημερινή συμπεριφορά  της Πατρίδος μας έναντι των χιλιάδων νεκρών Ελλήνων μαχητών, του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών Πολέμων και των αγώνων του Ελληνικού Στρατού την περίοδο 1946-1949, αφενός για την απελευθέρωση της Ελληνικής από αρχαιοτάτων χρόνων και από πάσης πλευράς Μακεδονίας μας και αφετέρου, για την πάση θυσία διατήρηση αυτής στην αγκάλη της Μητέρας Ελλάδος από την προσπάθεια ανεξαρτητοποίησή της, με υποκίνηση και Ελλήνων Επιόρκων από ξένα   για την Ελλάδα συμφέροντα.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Είναι γνωστός παγκοσμίως, ο άθλιος σφετερισμός του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας, από το συνονθύλευμα, αυτό του Κράτους των Σκοπίων, που προσπαθούν ν’ αποκτήσουν ταυτότητα δια μέσου της Ελληνικής ιστορίας και δυστυχώς με την συμπαράσταση των ΗΠΑ, εις βάρος της ιστορικής Αλήθειας.
            Δεν μπορεί ο Ελληνικός λαός ν’ ανεχθεί, σε καμία περίπτωση το συνονθύλευμα αυτό που κατέχει σήμερα το 6% του εδάφους του Αρχαίου Ελληνικού Μακεδονικού Κράτους, γιατί το υπόλοιπο είναι η αρχαία Δαρδανία, ν’ αυτοονομάζεται «Μακεδονία», και να διεκδικεί με διάφορες αθλιότητες (αγάλματα κ.λπ.) την Ιστορία αυτής, έχοντας δε, άκουσον-άκουσον, συνταγματική επιταγή ότι, οι αδελφοί των που κατοικούν στους Νομούς Ιωαννίνων, Κοζάνης, Γρεβενών, Βεροίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας και Καβάλας, ευρίσκονται υπό Ελληνικήν Κατοχήν.
            Δηλαδή! μία χώρα, μάλλον μια πρώην περιοχή της Σερβίας, η οποία είχε μέχρι το 1944 το από αρχαιοτάτων χρόνων όνομά της «Δαρδανία» ή «Βαρντάσκα» να ονομάσει το κράτος της αυτό με το έτσι θέλω και με την συμπαράσταση των ισχυρών «Μακεδονία». Ε! αυτό για τους Έλληνες δεν θα πρέπει να περάσει ΠΟΤΕ! με ελληνική συγκατάθεση.
            Επειδή εμείς δεν μπορούμε διαφορετικά. Δεν είμαστε Τούρκοι, που παρανόμως κατέλαβαν την μισή Κύπρο και παρά την παγκόσμια κατακραυγή και καταδίκη του ΟΗΕ αδιαφορώντας για όλα αυτά να συνεχίζουν να διατηρούν το βόρειο τμήμα της Κύπρου υπό Στρατιωτική Τουρκική Κατοχή.
            Για εμάς στην φάση που είμαστε, μια λύση υπάρχει, δεν θα πρέπει ποτέ με ελληνική υπογραφή να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία, ή οποιασδήποτε μορφής σύνθετο όνομα που να περιέχει το όνομα «Μακεδονία», έστω και εάν όλα τα κράτη του κόσμου, αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Διότι! οι σημερινοί κάτοικοι της Δαρδανίας (Σκόπια) και η Δαρδανία, δεν έχουν καμία σχέση, ούτε εδαφικά, ούτε ιστορικά, ούτε μυθολογικά, ούτε πολιτιστικά, και ούτε ακόμη με το DNA των Ελλήνων Μακεδόνων. Οι Σκοπιανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, θα οικειοποιηθούν το όνομα «Μακεδονία»,μόνο όταν θα υπάρξει Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία θα προβεί στο ιστορικό έγκλημα, να βάλλει την υπογραφή της
            Η παρουσία ως γλάστρες των Ελλήνων Αξιωματικών σε μια τέτοια τελετή σκοπιμοτήτων και προκλητικότητας θίγει το γόητρο και το φιλότιμο του Έλληνα και γιατί όχι και την Ελληνική Κυβέρνηση. Δυστυχώς ανεχθήκαμε την πρόκληση αυτή των Σκοπίων, χωρίς καμία αντίδραση της κυβέρνησης και των αξιωματούχων που παρέστησαν στην τελετή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου