Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Καμία πρόοδος στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης



Καμία πρόοδος στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης
    Ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σχέσεις της Δύσης με την Ρωσία, στις οποίες όπως είπε, δεν παρατηρείται πρόοδος, παρά τις προσπάθειες που κάνει η Ρωσία ώστε να ενεργοποιηθεί ο διάλογος. Κάλεσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει διάλογο με την Ευρωασιατική Ένωση, τονίζοντας ότι στην οικοδόμηση των σχέσεων αυτών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα του κάθε κράτους. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επισήμανε ότι η Ρωσία τηρεί τις συμφωνίες του Μινσκ και περιμένει να πράξει και το ίδιο η Ουκρανία, επισημαίνοντας την ανάγκη ότι πρέπει να διασφαλισθούν τα δικαιώματα του ρωσικού πληθυσμού των περιοχών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.
    Όσον αφορά στο θέμα της Συρίας, με αφορμή την επισήμανση που έκανε ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Κοτζιάς, για την επιτυχή παρέμβαση της Ρωσίας στο ζήτημα των χημικού οπλοστασίου της Συρίας, αναρωτήθηκε γιατί να μην μπορεί να γίνει το ίδιο και στο ζήτημα του διαχωρισμού της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης από τους μαχητές του «Μετώπου της Αλ Νούσρα» όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Κάποιοι επιθυμούν, είπε ο Ρώσος υπουργός, να μην γίνει αυτός ο διαχωρισμός.
     «Πάντα τηρούμε τον λόγο μας, αυτό είναι παράδοση της διπλωματίας μας» πρόσθεσε.
    Για τις αμερικανικές εκλογές, ο Σεργκεί Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία θα κάνει διάλογο με όποιον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως είπε και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου