Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

14 Ισπανικά εδέσματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.



14 Ισπανικά εδέσματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.
Newsroom ,
CNN Greece
    Η Ισπανική κουζίνα διακρίνεται από χρώματα και αρώματα. Υπάρχουν 14 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.
    Η ταπεινή ισπανική πίτα (Tortilla), είναι συνήθως γεμισμένη με λουκάνικο chorizo (τσορίθο), πιπεριές, κρεμμύδια και πατάτες σε κύβους. Μία τέλεια τορτίγια θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι μαλακή και υγρή στο κέντρο.
Fideua
    Τα Fideua είναι ένα είδος ισπανικών ζυμαρικών. Είναι δημοφιλή στην Καταλονία και τη Βαλένθια, χρησιμοποιούνται στα πιάτα θαλασσινών. Ανταγωνίζονται την παέγια τόσο στη γεύση όσο και στην πολυπλοκότητα τους.
Gazpacho
    Είναι μια κρύα σούπα με βάση την ντομάτα. Ιδανική για ένα καυτό καλοκαίρι της Σεβίλλης. Εκτός από ντομάτα, έχει πιπεριές, σκόρδο, ψωμί και ελαιόλαδο.
Jamon
    Tο ζαμπόν ή χοιρομέρι είναι ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της Ισπανίας. Το ζαμπόν Serrano (του βουνού) είναι το πιο κοινό είδος και προέρχεται από λευκούς χοίρους. Ωστόσο, το πιο ακριβό είναι το Ιβηρικό Χαμόν το οποίο προέρχεται από το κρέας μαύρων χοίρων.
Churros
    Άλλη μια αγαπημένη τηγανιτή ζύμη που παραπέμπει σε λουκουμαδάκια. Tα churros σερβίρονται με ζάχαρη και λιωμένη σοκολάτα και είναι το αγαπημένο γλυκό σε φεστιβάλ.
Pimientos de Padron
    Πρόκειται για ένα τηγανητό πιάτο που βασίζεται σε πράσινες πιπεριές που προέρχονται από την ομώνυμη πόλη. 
Valenciana
    Πρόκειται για συνταγή που παρασκευάζεται στη Βαλένθια και έχει δύο εκδοχές. Η μία με κοτόπουλο και η άλλη με θαλασσινά.
Leche frita
    Πρόκειται για ένα απλό αλλά γευστικό γλυκό. Χτυπάτε γάλα με κρόκους αυγών και αλεύρι. Τα διατηρείτε στην απλή ψύξη μέχρι να στερεοποιηθούν και μετά τα τηγανίζετε. Είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά στην Ισπανία.
Bacalao
    Ο παστός μπακαλιάρος σερβίρεται με πολλούς τρόπους. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής όταν σερβίρεται με την PIL-PIL σάλτσα που αποτελείται από ελαιόλαδο, σκόρδο και χυμό ψαριών. Αυτή η συνταγή προέρχεται από τη χώρα των Βάσκων.
Μigas
    Το φαγητό των αγροτών που έχει κατακλύσει και τα ακριβά εστιατόρια. Πρόκειται για τριμμένη φρυγανιά που τηγανίζεται με chorizo και μπέικον. Η απλότητα της ισπανικής μαγειρικής σε όλο της το μεγαλείο.
Patatas bravas
    Πρόκειται για κύβους πατάτας που είναι επικαλυμμένοι και τηγανισμένοι σε πικάντικη σάλτσα.
Croquetas
    Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα γευστικά τηγανητά ... σωληνάκια που έχουν ως κύρια συστατικά φρυγανιά, σφιχτή μπεσαμέλ, μπακαλιάρο ή και ζαμπόν. Είναι σωλήνες με μπεσαμέλ εγκιβωτισμένοι σε τηγανητά φρυγανιά.
Fabada
    Μια αγαπημένη συνταγή της Αστούριας. Έχει βασικό συστατικό τα λευκά φασόλια Fabe τα οποία σερβίρονται με ένα μείγμα αλλαντικών και άλλα κρεατικά όπως το λουκάνικο chorizo (τσορίθο), χοιρινή κοιλιά, μπέικον και ισπανικά λουκάνικα αίματος (αναμειγνύουν το αίμα του χοίρου με ρύζι, μυρωδικά, λαρδί -ή κρέας- και κρεμμύδια).
Albondigas
    Πρόκειται για τα αγαπημένα τάπας, κάτι σαν ορεκτικά δηλαδή, τα οποία έχουν κύριο συστατικό τα καλαμαράκια. Υπάρχουν βέβαια και άλλες εκδοχές με κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου