Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη



Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη
    Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.
    Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.
    Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από τα limonoids υπάρχουν στην φλούδα και όχι την σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά limonoids.
    Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.
    Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα limonoids.
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα καταναλώσετε.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω.Ο ΟΜΠΑΜΑ εδωσε τη συνταγη που ακολουθει¨ ενα λεμονι κομμενο στα 4 σε μια κανατα με νερο χωρις χλωριο.Πινουμε καθε πρωι νηστικοι ενα ποτηρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή