Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Εννέα παράξενοι νόμοι στις ΗΠΑ για το αλκοόλ.



Εννέα παράξενοι νόμοι στις ΗΠΑ για το αλκοόλ.
krasiagr.com
    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράδοση στους περίεργους νόμους σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ και παρόλο που οι περισσότεροι είναι απομεινάρια παλαιών εποχών-περίπου από την ποτοαπαγόρευση, υπάρχει και μια πρόσφατη σοδειά.
    Είναι δύσκολο να διαλέξουμε από την τεράστια λίστα, αλλά ξεχωρίσαμε κάποια ενδιαφέροντα ακόμα και ξεκαρδιστικά παραδείγματα…
Στην Αλάσκα, είναι παράνομο, να μεθύσεις σε μπαρ
    Όχι, δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Τα κρατικά καταστατικά το ξεκαθαρίζουν-απαγορεύεται να μεθάτε στα μπαρ -τα μέρη που οι περισσότεροι πάνε ακριβώς για να πιούν ένα παραπάνω ποτηράκι. Πριν μερικά χρόνια- στο Anchorage - ένας μυστικός αστυνομικός πράκτορας μπήκε σε μπαρ για να συλλάβει όσους θαμώνες είχαν «παραπιεί». Εκτός του μπαρ στο σπίτι το να παραπιείς είναι μια χαρά, παρά το μακελειό που έγινε σε ένα οικογενειακό πάρτυ στο Palin λόγω μέθης.
Μια μπύρα για τον δρόμο; Όχι στην Οκλαχόμα!
    Είναι μια καυτή καλοκαιρινή μέρα στην Οκλαχόμα και το μόνο που λαχταράτε είναι μια κρύα μπύρα. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή όμως μέχρι να φτάσετε στο σπίτι, καθώς ο νόμος το επιβάλλει. Μπύρες με πάνω από 4% αλκοόλ δεν πωλούνται στα ψυγεία. Μάθημα της ημέρας: Στην Οκλαχόμα πρέπει να φροντίζετε από πριν- αν θέλετε να πιείτε μια κανονική κρύα μπύρα.
Νεβάδα, το μέρος όπου η δημόσια μέθη ήταν, είναι και θα είναι νόμιμη
    Ενώ η δημόσια κατάσταση μέθης απαγορεύεται στις περισσότερες Πολιτείες το κρατικό νομοθετικό σώμα της Νεβάδα προσεγγίζει εντελώς αντίθετα το θέμα. Είναι νόμιμο να μεθάτε δημοσίως και καμία κυβέρνηση, τοπικά ή πολιτειακά δεν μπορεί να αλλάξει το νόμο και να το μετατρέψει σε αδίκημα! Με άλλα λόγια όταν είστε στη Νεβάδα μπορείτε να γελοιοποιηθείτε όσο θέλετε!!!Και είναι πολλοί αυτοί που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία!!
Στη Μασαχουσέτη δεν έχουν HAPPY HOUR
    Η Happy hour είναι ένα από τα μικροπράγματα που κάνουν υποφερτό το ωράριο 9-5 για αρκετούς εργαζόμενους. Όταν το ρολόι δείξει 5 χτυπάς την κάρτα σου και πας να συναντήσεις τους φίλους και να πιείς μερικούς γύρους ποτών. Είναι μια επικερδής κατάσταση για όλους. Τα μπαρ έχουν πελάτες πριν την ώρα του φόρτου εργασίας και οι πελάτες που πίνουν νωρίς το απόγευμα έχουν έκπτωση στις τιμές. Εκτός κι αν είστε στην Μασαχουσέτη, εκεί οι «happy hours» δεν επιτρέπονται από το νόμο!
Γιούτα, τα ποτά ετοιμάζονται πίσω από την κουρτίνα
    Για πολλά χρόνια στην Γιούτα ήταν απόλυτα παράνομο για έναν μπάρμαν να φαίνεται καθώς ετοιμάζει το ποτό ενός πελάτη σε εστιατόριο. Ο νόμος εξακολουθεί να υφίσταται και με λίγες εξαιρέσεις, θα βρείτε εστιατόρια να έχουν την κουρτίνα (Zion Curtain), συνήθως ένα τζάμι με αμμοβολή πίσω από το οποίο ο μπάρμαν θα ετοιμάσει το ποτό σας.
Κάνσας, η ποτοαπαγόρευση κράτησε μέχρι το 1987
    Ενώ η ποτοαπαγόρευση στις ΗΠΑ έτρεξε από το 1920 ως το 1933 ,πολλές πολιτείες κράτησαν τους νόμους για πολύ περισσότερο καιρό. Το Κάνσας απαγόρευσε κάθε είδους αλκοόλ το 1881 και δεν ανέστρεψαν την απαγόρευση μέχρι το 1948. Ακόμα και τότε δεν μπορούσες να παραγγελεις ένα «σκληρό» ποτό σε ένα μπαρ ή εστιατόριο…μέχρι το 1987 που επήλθε η ανακούφιση. Παρόλο που οι νόμοι άλλαξαν, πάνω από 24 πολιτείες ακόμα απαγορεύουν την πώληση «σκληρού» αλκοόλ.
Στο Κολοράντο απαγορεύεται να ιππεύεις μεθυσμένος
    Με την πλήρη νομιμοποίηση της μαριχουάνας και την απίστευτη σκηνή στην ζυθοποιία  Boulder’s,σκεφτόμαστε το Κολοράντο σαν ένα πολύ όμορφο μέρος για να ζεις! Κάθε μέρος όμως έχει τα όρια του και το να κάνεις ιππασία μεθυσμένος στο Κολοράντο, είναι μια γραμμή την οποία δεν πρέπει να περάσεις! Το 2013 o Patrick Schumacher σέλωσε το άλογό του για ένα ταξίδι 600 μιλίων με σκοπό να πάει στον γάμο του αδερφού του. Ακούγεται σαν ταινία γουέστερν, αλλά το ταξίδι του δεν ήταν γραφτό να γίνει. Η αστυνομία τον συνέλαβε ορατά μεθυσμένο καβάλα στο άλογο, κάτω από την σέλα βρέθηκε ένα όπλο και κουτάκια μπύρας, πράγμα που τον έστειλε στην τοπική φυλακή.
Παράνομο να ενοχλείς τον μπάρμαν στη Νεμπράσκα
    Το να χτυπήσετε τον μπάρμαν ή άλλο μέρος του προσωπικού ενός μπαρ είναι γενικά πολύ κακή ιδέα. Και μία από τις 25 απαγορεύσεις σχετικά με τη συμπεριφορά σας σε ένα μπαρ. Σίγουρα κάποιες φορές μπορεί κάτι να σας ενοχλήσει αλλά η αλήθεια είναι πως δεν θέλουν να ακούσουν άλλον ένα μεθυσμένο θαμώνα στο τέλος μιας κουραστικής βάρδιας. Αν βρίσκεστε στη Νεμπράσκα δεν θα ενοχλήσετε απλά το προσωπικό, παραβιάζετε και το Νόμο. Το σχετικό κείμενο του τομέα. . 019.01F1 του κεφαλαίου 6 της Επιτροπής κανονισμών ελέγχου αλκοόλ της Νεμπράσκα λέει.
    «Η παρενόχληση όπως αναφέρεται στον τομέα σημαίνει οποιαδήποτε βρισιά, καβγάς ή άλλη δραστηριότητα που μπορεί να βλάψει τους θαμώνες τους υπαλλήλους, τους αστυνομικούς ή άλλα άτομα εντός του μπαρ και στην περιοχή έξω από την πόρτα του .Περιλαμβάνει την κατάσταση μέθης, την διακίνηση ναρκωτικών την προώθηση πορνείας και την κάθε φυσική επαφή μεταξύ όλων αυτών των ατόμων συμπεριλαμβανομένων των φιλιών και το άγγιγμα του στήθους ,των οπίσθιων και των γεννητικών οργάνων»
Στην Αλάσκα, απαγορεύεται να προσφέρεις αλκοόλ σε τάρανδο
    Παρόλο που είναι δύσκολο να ελέγξουμε τους ισχυρισμούς, αξιόπιστες πηγές συμπεριλαμβανομένων άρθρων σε εφημερίδες εδώ και είκοσι χρόνια δείχνουν ότι συμβαίνει. Όπως και να έχει, η κοινή λογική απαγορεύει να δώσεις αλκοόλ σε ένα ζώο με τεράστια κέρατα και βάρος μισού τόνου! Το γιατί η απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνει και τις αρκούδες μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει πραγματικά εκεί στα βόρεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου