Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Γεροβασίλη για τα Εξάρχεια: Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα-Η κυβέρνηση θα παρέμβει



Γεροβασίλη για τα Εξάρχεια: Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα-Η κυβέρνηση θα παρέμβει
Έχετε επιλογή.
Να αρχίσετε να γελάτε ( ή κάτι άλλο… ) πρίν το διαβάσετε, ή να το διαβάσετε και μετά να γελάτε ( ή κάτι άλλο πάλι… )
Αλήθεια, η ίδια πιστεύει αυτά που λέει ? Γιατί, όταν κάποιος πιστεύει αυτά που λέει, γίνεται και πειστικός.
     «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα, πρέπει να αντισταθούμε μαζικά σε αυτό και φυσικά η κυβέρνηση θα παρέμβει» διευκρίνισε μιλώντας στον Σκάι η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.
    Αναφερόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος είπε ότι «υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια οποιουδήποτε έχει μια δημόσια θέση και πρέπει να αντιμετωπιστεί» υποστήριξε  ότι «ο κ. Τόσκας, απλώς είπε ότι υπάρχει πρόβλημα».
Η Ελλάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της για το προσφυγικό
    «Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια προσφυγική κρίση. Η Ελλάδα με τέτοια οικονομική κρίση ανταποκρίθηκε αξιοπρεπώς» δήλωσε εξάλλου η κυβερνητική εκπρόσωπος. Το χρονικό όριο που είχε τεθεί, είπε η Όλγα Γεροβασίλη, ήταν η 15η Δεκεμβρίου. Άρα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. «Πρέπει και η κάθε χώρα να αναλάβει και το δικό της βάρος. Να ανταποκριθούν όλοι στις ευθύνες τους» διεμήνυσε στους εταίρους η κύρια Γεροβασιλη.
Δεν θα χρειαστεί βέτο για την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή
    Για τη νέα Ευρωπαϊκή Δύναμη Συνοριοφυλακής είπε ότι χώρα είχε ζητήσει ενίσχυση της Frontex, «αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δράσεις που αντίκεινται στην Εθνική κυριαρχία της χώρας». «Τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά, αλλά είναι και εθνικά» σημείωσε. Πάντως, σε ερώτηση αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να θέσει βέτο στην δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής δύναμης χωρίς εξουσιοδότηση από κράτος - μέλος εκτίμησε ότι πιστεύει ότι δεν θα χρειαστεί να θέσουμε βέτο.  Η κυρία Γεροβασίλη ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν τέτοιες μετρήσεις που να δείχνουν ότι έχουν μειωθεί οι ροές. Δήλωσε δε ότι ‘’Αμυγδαλέζα δεν θα ξαναυπάρξει’’. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ !
Ιδεολογικές διαφωνίες με τους ΑΝΕΛ
    Σχετικά με την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία  διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης και τη μη ψήφισή του σχετικού ν/σ από τους ΑΝΕΛ, είπε:
«Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές με τους ΑΝΕΛ, και είναι κάτι σεβαστό, αλλά υπάρχει προγραμματική συμφωνία στα μεγάλα θέματα»
Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
«Η νέα συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο μέχρι τον Μάρτιο όταν το ίδιο θα αποφασίσει τη συμμέτοχη του στο πρόγραμμα» εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου