Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πρόστιμο 300 ευρώ σε Ιταλούς που πετούν αποτσίγαρα στο δρόμο



Πρόστιμο 300 ευρώ σε Ιταλούς που πετούν αποτσίγαρα στο δρόμο
Επομένως, ο Παττακός ήταν 60 χρόνια μπροστά από την εποχή του
    Ενα «χαράτσι» αλλιώτικο από τα άλλα θα επιβάλλεται στους ιταλούς: Σύμφωνα με νομοθέτημα της κυβέρνηση Ρέντσι, όσοι πετούν αποτσίγαρα στο δρόμο θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.
    Για άλλα απορρίματα, όπως τσίχλες, χαρτάκια αποδείξεων κ.λπ, το πρόστιμο θα ανέρχεται από 30 μέχρι 150 ευρώ.
    Τα μέτρα αυτά πέρασαν από την ιταλική Βουλή με στόχο, τόσο τον περιορισμό των απορριμμάτων στους δρόμους, όσο και την ελάττωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που ήδη στο Τορίνο και στο Μιλάνο είναι σε υψηλά επίπεδα.
    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Παρίσι υιοθετήθηκε πρόστιμο 68 ευρώ για κάθε γόπα που πετιέται στο δρόμο.
    Η κυβέρνηση Ρέντσι έχει βάλει στόχο να επενδύσει 35.000.000 ευρώ για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με συγκεκριμένα μέτρα, όπως την δωρεάν επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς, τους ποδηλατόδρομους και το σύστημα συνεπιβίβασης, δηλαδή να μοιράζονται οι διαδρομές με κοινό αυτοκίνητο.
    Σύμφωνα με σχετική έκθεση, που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο, η Ιταλία έχει το μεγαλύτερο μέρος θανάτων στην Ευρώπη που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Επίσης, στην χώρα επιβλήθηκε το περασμένο έτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 40.000.000 ευρώ, που έχει επιβληθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα, για ρίψη παράνομων αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου