Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 130: ΠΕΡΙ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 130: ΠΕΡΙ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ»
Απάντηση σε δημοσιεύματα.
10/12/2015
     Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ανώνυμη  επιστολή προς τον «Ελληνικό Λαό, την Κυβέρνηση , τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα κόμματα κλπ» υπογραφόμενη εκ μέρους του Στρατιωτικού Συνδέσμου. Στην επιστολή γίνεται λόγος για οργάνωση εν ενεργεία αξιωματικών, η οποία δεν θα επιτρέψει την καταστροφή της Ελλάδος. Ο συντάκτης φαίνεται πως είναι νέος στην ηλικία γενικά και εμπνέεται από τις πολιτικές θέσεις και διακηρύξεις του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, ενώ δεν αποκλείεται, η οργάνωση στην οποία αναφέρεται, να αποτελείται αποκλειστικά από τον ίδιο και μόνο.
    Στις 9 Δεκεμβρίου 2015 στο web tv αναρτήθηκε 35λεπτη εκπομπή με τίτλο Οδύσσεια TV και ο ομιλητής σχολιάζει την προαναφερόμενη επιστολή σε συνδυασμό με τη δράση και τα πρόσωπα του Συνδέσμου  Εθνικής Ενότητας. Ο ομιλητής φέρεται ότι εκφράζει τις απόψεις του κυρίου Αϋφαντή Γεωργίου, υποστρατήγου ε.α. και αν δεν ήταν τόσο κραυγαλέα ανιστόρητος θα μπορούσε να είναι ένας γλυκανάλατος μεν αλλά συμπαθής κύριος.
    Αν κανείς δαπανήσει 35 λεπτά από το χρόνο του και παρακολουθήσει  την εκπομπή αυτή θα διαπιστώσει σε ποια  τρικυμία εν κρανίω βρίσκεται ο ομιλητής.
    Ωστόσο ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας είναι αναγκασμένος να σχολιάσει προς γενικότερη ενημέρωση των φίλων του.
        1/  Η πρώτη δημόσια πολιτική πρωτοβουλία αξιωματικών ε.α, από την οποία γεννήθηκε ο  Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, έγινε στις 15 Αυγούστου 2011 με συμβολισμό προς την ημερομηνία αυτή συνδεόμενοι ψυχικά με την ιστορική πρωτοβουλία του Στρατιωτικού Συνδέσμου του 1909. Ουδέποτε υποστηρίχθηκε ότι οι ίδιοι είναι συνεχιστές του, αλλά ότι εμπνέονται από εκείνη την τολμηρή ενέργεια που έφερε στο πολιτικό προσκήνιο μιας ανατολίτικης και καχεκτικής τότε Ελλάδος τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Πολιτική προσωπικότητα με την οποία ταυτίστηκε ο αστικός εκσυγχρονισμός της Ελλάδος και ο διπλασιασμός της ως εθνικού κράτους. Ανεξαρτήτως της αποτιμήσεως του συνολικού έργου του πολιτικού αυτού, ο οποίος λατρεύτηκε και μισήθηκε από τον Ελληνικό Λαό όσο κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός, η είσοδός του στην κεντρική ελληνική πολιτική σκηνή σηματοδότησε ταυτόχρονα και την είσοδο της Ελλάδος στον 20ο αιώνα η οποία οφείλετο στην επανάσταση του 1909. Έτσι ακριβώς βρίσκεται σήμερα γονατισμένο το ελληνικό κράτος και η ελληνική κοινωνία από τις άφρονες λαϊκιστικές και δημαγωγικές πολιτικές της μεταπολίτευσης και χρειάζεται ένα νέο σοκ, όπως του 1909, για να βγει  από το λήθαργο της παρακμής. Αυτή είναι η προσδοκία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας. Να συνεισφέρει με τις δυνάμεις του και την τολμηρή πρωτοβουλία του, μέσα στους κανόνες και στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, στην επανάληψη ενός επαναστατικού και ελπιδοφόρου νέου 1909. Ουδέποτε πρότεινε τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως πρότυπο πολιτικού και η προσωπολατρεία που συχνά είναι έντονη στον τόπο μας αποτελεί  ένδειξη τριτοκοσμικής πολιτικής κουλτούρας. Στη σημερινή εποχή ο χαρακτηρισμός του βενιζελικού, βασιλικού, μεταξικού , χουντικού κλπ αν δεν είναι γελοιότητα είναι τουλάχιστον αφόρητος αναχρονισμός.  
        2/ Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας με τις πενιχρές οικονομικές του  δυνάμεις, από το 2012 μέχρι σήμερα, συμμετείχε 2 φορές,     σε εκλογικές αναμετρήσεις με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Χώρας. Δράση που συνιστά, για όσους γνωρίζουν, ηράκλειο κατόρθωμα. Ακολούθησε τον δημοκρατικό και διαφανή δρόμο σε όλες τις εκδηλώσεις του.
       3/   Ο κος Γεώργιος Αϋφαντής υπήρξε , στο Α’ Έκτακτο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας τον Μάιο του 2013  στο ξενοδοχείο Caravel, υποψήφιος για το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο . Εξελέγη ως αναπληρωματικό μέλος και για ένα  μικρό χρονικό διάστημα ήταν μέλος του ΑΠΣ του Συνδέσμου. Άρα εγνώρισε από κοντά τα πρόσωπα του Συνδέσμου τα οποία του εφέρθησαν με απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητά του, το βαθμό του και την ηλικία του . Σήμερον ο εκπρόσωπός του αποκαλεί τα πρόσωπα αυτά « πράκτορες της Αγγλίας».
       4/  Είναι λυπηρό αλλά αποτελεί πραγματική διαπίστωση ότι οι πιο καυστικές ειρωνείες, οι πιο ακραίες ύβρεις και οι πιο απίθανοι ισχυρισμοί επήγασαν από μια πολύ μικρή μειοψηφία αποστράτων αξιωματικών. Στην  διάρκεια της τετράχρονης πολιτικής δράσης του Συνδέσμου διατυπώθηκαν κρίσεις, ότι οι ιδρυτές του αποτελούν « πράκτορες της CIA» , « ανήκουν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ με σκοπό να πλήξουν τη ΝΔ», «είναι νεοδημοκράτες που κρύβονται», «χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία», «είναι κομμουνιστές», « είναι χουντικοί» κλπ. Και σήμερα ότι είναι « πράκτορες της Αγγλίας». Είναι αδύνατον να αντιληφθούν διάφοροι συμπλεγματικοί , φθονεροί και μικρόνοες- ευτυχώς λίγοι - πως κάποιοι αποφάσισαν να ριφθούν στις εκλογικές μάχες, που απαιτεί ο σκληρότατος πολιτικός στίβος, απομυζώντας τις μικρές  προσωπικές οικονομίες τους με μόνο κίνητρο το πατριωτικό τους καθήκον, ως πολίτες, απέναντι στη δημοκρατία και την Πατρίδα, υποδεικνύοντας το παράδειγμα χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα.
   Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αταλάντευτος συνεχίζει τη δράση του και στον εκκωφαντικό ξεπεσμό των σημερινών πολιτικών κομμάτων  αποτελεί για τον Ελληνικό Λαό την  πρωτόλεια «μαγιά» για την πολυπόθητη αληθινή ανανέωση στην πολιτική ζωή της Χώρας.
                                                                                                            Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου