Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Από το ΑΡΤΕΜΙΣ μέχρι τα TOR M1! Μια διαδρομή χαμένων δις



Από το ΑΡΤΕΜΙΣ μέχρι τα TOR M1! Μια διαδρομή χαμένων δις
Tου Κωνσταντίνου Φράγκου
Από θαμπούς ντερβίσηδες
και στέρφους μανταρίνους
κι από τους χαλκοπράσινους
η Πολιτεία πατιέται

Κ. Παλαμάς (Γύριζε)
    Κατά την τελευταία 20ετία, κυρίως, της ψεύτικης ευημερίας που μας σκηνοθέτησε για να μας αποβλακώσει η Κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών (έχω υιοθετήσει αυτό τον ευφυή ορισμό του φίλου μου, κορυφαίου δημοσιογράφου κ. Γιώργου Βότση) που παρέδιδαν αργά αλλά συστηματικά τη χώρα στην αγκαλιά των τρωκτικών της Κεντρικής Ευρώπης, συνέβαιναν πολλά ευτράπελα και κωμικοτραγικά, στην ουσία εγκληματικά, στο χώρο των Εξοπλισμών, στα οποία κανείς δεν έδινε σημασία. Οι ολίγοι, οι πάρα πολύ ολίγοι, που κραύγαζαν ή διαμαρτύρονταν εθεωρούντο γραφικοί. Έτσι και χειρότερα χαρακτηρίστηκε και η αφεντιά μου όταν το 2008 εξέδωσα το βιβλίο «Αμύνεσθαι περί… πάρτης» με καυτές λεπτομέρειες των ληστειών.
    Όταν αργότερα, τα θεμέλια άρχισαν να τρίζουν και το κτίριο να καταρρέει αφυπνίσθηκαν μερικοί και άρχισαν να ερευνούν και να ρίχνουν δειλά – δειλά φως στις αρπαγές. Οι αυτουργοί σιωπούσαν και συνεχίζουν να σιωπούν.
    Την κατάσταση αυτή περιγράφει γλαφυρά ο κ. Χρ. Γιανναράς (Καθημερινή 01.11.2015):
«Η ιστορική μας λοιπόν πραγματικότητα καταστροφής και ατίμωσης που ζούμε, είναι μια αλυσιδωτή συνάρτηση συμπτωμάτων: Όσοι μας κυβερνούν, εξαρτούν την εξουσία τους από μαστροπούς (απροσχημάτιστα ή συγκαλυμμένα). Οι μαστροποί είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, ανεξέλεγκτοι. Η κρατική υπαλληλία αναπαράγει τη συνάρτηση της Εξουσίας με άνομα συμφέροντα (ιδιοτελή): χρηματίζεται, συνδικαλίζεται, εκβιάζει με λογική και μεθόδους μαφίας. Οι υπόλοιποι πολίτες αμύνονται απέναντι στη θεσμοποιημένη ζούγκλα αντιτάσσοντας επίσης εγωκεντρική ιδιοτέλεια: φοροδιαφυγή, αργομισθία, πλαστογραφημένη ή πρόωρη σύνταξη, καταπάτηση δημόσιας γης, αυθαίρετο κτίσμα».
    Και συνεχίζει:
«Για να εξασφαλιστούν οι μισθοί των προεκλογικά διορισμένων , το κράτος υποχρεώνεται σε εξωφρενικό υπερδανεισμό, ο υπερδανεισμός έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδη χρεοκοπία, η χρεοκοπία σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, σε εξευτελιστική επιτρόπευση της λειτουργίας του κράτους, σε διεθνή εξευτελισμό και ατίμωση του ελληνικού ονόματος».
    Αυτή είναι, δυστυχώς, η πικρή αλήθεια και με το σημερινό σημείωμα θα σας αποδείξω ότι βαθιές είναι οι ρίζες των απατών, του θράσους, της αυθαιρεσίας και των καταχρήσεων της ακόρεστης Εξουσίας.
    Σας παρουσιάζω μερικές «έντιμες απάτες». Κάτι που οι πολιτικοί θεωρούσαν ως μικροπταίσματα ή φυσιολογικές καταστάσεις. Καθεμία θα μπορούσε να μεταφράζεται σε μερικά χρόνια ειρκτής. Ουδέν συνέβη και φθάσαμε σιγά – σιγά στην σημερινή κατάντια. Μας πότιζαν το σιρόπι του Μιθριδατισμού. «Αυτή είναι η Ελλάδα», όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης Πρωθυπουργός κ. Κων. Σημίτης. Από κάθε περίπτωση θα σας παρουσιάσω ένα, από τα πολλά, έγγραφα που μόνο του κραυγάζει για την απάτη.
Α/Α ΑΡΤΕΜΙΣ, η Πρόβα Τζενέραλε
(Το σύντομο χρονικό της μεγάλης Χίμαιρας)
    Κόστος ενός «Ελληνικού» οπλικού συστήματος που δεν λειτούργησε ποτέ, 80 δις δρχ. Ουδείς λογοδότησε καίτοι επρόκειτο περί καθαρής απάτης.
    Τραπεζικό σκάνδαλο Κοσκωτά, της ίδιας εποχής. Μέγεθος 30 δις δρχ.
    Πολλοί καταδικάσθηκαν με πρώτο τον κ. Γιώργο Κοσκωτά (30 χρόνια ειρκτή).
    Η ανάγκη ενός αντιαεροπορικού συστήματος μέσου βεληνεκούς ήταν μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες τους Στρατού (εξακολουθεί να είναι και σήμερα). Δύο μόλις ημέρες προ των εκλογών της 18/10/81, που έφεραν στην εξουσία, πανηγυρικά, το ΠΑΣΟΚ, ο τότε ΥΕΘΑ, αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ υπέγραψε, εσπευσμένως, αναπτυξιακή σύμβαση με την ΕΒΟ, κατασκευής ενός τέτοιου συστήματος. Δεν αποδίδω υπόνοια κομπίνας, στον Ε.Α. Φοβόταν, όπως έλεγε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαλύσει την άμυνα και έσπευσε να προλάβει! Έκανε όμως ένα τεράστιο σφάλμα. Δεχόμενος συμβουλές, πιθανώς, αιθεροβαμώνων ή «πονηρών» άρχισε με τα δύσκολα. Ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι εύκολο με μια χαμηλής Τεχνολογίας επιπέδου εταιρεία που μαστιζόταν από την διαφθορά, την αναξιοπιστία και τον συνδικαλισμό.
    Το σύστημα προχώρησε «μπουσουλώντας», το πυροβόλο άρχισε να κατασκευάζεται εδώ αλλά τα πανάκριβα ηλεκτρονικά συστήματα και ραντάρ, αγοράσθηκαν, με απευθείας ανάθεση, από το εξωτερικό.   Περνούσαν τα χρόνια ενώ παράλληλα η εταιρεία αναζητούσε αγορές για να πωλήσει ένα…. ανύπαρκτο σύστημα!
    Η υπόθεση χόντραινε πολύ ενώ κατάπινε σειρά δις δρχ. Έφθασε ο κόμπος στο χτένι και ο Α/ΓΕΣ, αείμνηστος Στρατηγός Β. Κούρκαφας δήλωσε (Αύγουστος ’84) ότι αν δεν πάρει τα πρώτα συστήματα μέχρι τα Χριστούγεννα θα απευθυνθεί σε ξένες αγορές. Πριν από τα Χριστούγεννα αποστρατεύτηκε βιαίως αφού ούτε καν τον είχαν ενημερώσει, όπως μου είχε αφηγηθεί προσωπικά, ότι κρυφίως είχε υπογραφεί η παρακάτω σύμβαση – απάτη μεταξύ ΥΕΘΑ (Υφυπουργός κ. Παυσ. Ζακολίκος) και ΕΒΟ (κ. Βικ. Αρσένης) την 15-10-84 όπου το άρθρο 2 είναι, ακριβώς, το πειστήριο της απάτης.
    "Ήδη ο προμηθευτής (ΕΒΟ) έχει μελετήσει, αναπτύξει και κατασκευάσει το Α/Α Σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ-30 που υποβλήθηκε από τον αγοραστή (Ελληνικός Στρατός) με επιτυχία στις προβλεπόμενες δοκιμές. "
    Το σύστημα ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε υποβληθεί με επιτυχία αφού δεν είχε κατασκευασθεί.
    Το ΑΡΤΕΜΙΣ, δεδομένου ότι ΟΥΔΕΙΣ ελέγχθηκε ή διώχθηκε για το φιάσκο, πέρασε το μήνυμα της ατιμωρησίας στα επόμενα χρόνια. Ευτυχής συμπαράταξη ανθρώπων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κάποτε, μετά 10ετίας, αφού ρήμαξε τα ταμεία, αναγγέλθηκε ο θάνατός του.
Σύστημα Αυτοπροστασίας μαχητικού F-16
    Μετά πολλές κωμικοτραγικές διαδικασίας – it’s another story, θα έλεγαν οι Αγγλοσάξωνες – αγοράσθηκαν από ΗΠΑ (1999) με διακρατική συμφωνία 60 F-16. Ο τότε ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος, όμως, για λόγους που μόνο αυτός γνώριζε ( it’s another story, also) απεφάσισε τα νέα μαχητικά να μη φέρουν το δοκιμασμένο σύστημα, αλλά άλλο της προσωπικής του επιλογής, το ASPS, για ευνόητους λόγους…
    Εν τω μεταξύ το ΑΑΣ (Ανωτ. Αερ. Συμβούλιο) σε συνεδρίασή του τις 26-2-00 αποφαίνεται:
    Κρίνει ως επιχειρησιακά κατάλληλο το σύστημα ASPS (αυτό που ήδη έφεραν τα παλαιότερα F-16) για τα F-16 Blοck 50+ της Π.Α.
    Κρίνει ως επιχειρησιακά ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ τα συστήματα ICMS-16 και ASPS (ΑΧΙΛΛΕΥΣ). Αμφότερα δεν πληρούν βασικά κριτήρια και σε πέντε (5) παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ. ΔΕΝ… ΔΕΝ… ΔΕΝ…
    Του κ. Υπουργού, όμως, δεν ιδρώνει το ους. Εμμένει στην επιλογή του ASPS, ας είναι επικίνδυνο για τους πιλότους. Σκοτούρα του
    Διατάσσει (Φ 600/16/520028/19-10-01) τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υπ/χο Δ. Μουρελάτο να προχωρήσει σημειώνοντας (sic) «Τυχόν αποκλίσεις προδιαγραφών που αναφέρονται στην αρχική έγκριση να μη ληφθούν υπόψη…». Αμοραλισμός, αδιαφορία, χυδαιότης,. Ο Μουρελάτος εξαφανίσθηκε για να μην παραλάβει την διαταγή…
    Μερικά έντυπα ξιφούλκησαν επί ματαίω. Στη Βουλή (10-12-01) κατατίθεται επερώτηση (Σπηλιωτόπουλος, Βαρβιτσιώτης, Καμμένος κ.α), διεξάγοντα μακρά συζήτηση όπου η πρόταση Άκη και ο ίδιος γελοιοποιούνται.  Ο κ. Πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, παρακολουθεί απαθής. Αυτός ο Μέγας Υπεύθυνος της όλης κατάστασης.  Τελικά δεν «πρόκανε» ο Άκης να διαπράξει το έγκλημα. Ο ακολουθών κ. Γ. Παπαντωνίου αγόρασε το ASPIS, όχι όμως με διακρατική συμφωνία αλλά απευθείας από την εταιρεία RAYTHEON (αντιπρόσωπος AXON) με επιβάρυνση 60 εκ. $ (240 εκ. $) δίνοντας χοντρή προκαταβολή, όπως συνήθιζε.
    Μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 τα F-16 ήσαν χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας! Υπευθύνους αναζητήστε τον κ. Παπαντωνίου και διαδόχους του (Μεϊμαράκης – Βενιζέλος). Και κάτι άλλο: Δεν είδα κανένα Πτέραρχο να υποβάλλει παραίτηση καταγγέλλοντας το τερατούργημα του Άκη που πιθανόν να κόστιζε τις ζωές πιλότων.
Γερμανικά Υποβρύχια 214
    Δεν θα σας διαφεύγει η λεπτομέρεια ότι οι «αγνοί» Γερμανοί που μας κατηγορούν ως διεφθαρμένους, και είμαστε ασφαλώς, προετοίμαζαν την αρπαγή μιας σύμβασης με τις λεγόμενες ομάδες προσευχής, δηλαδή ομάδες ψυχολογικής προετοιμασίας και εξαναγκασμού των παραγόντων. Επαγγελματίες λωποδύτες…Το ομολογούν οι ίδιοι Γερμανοί με έγγραφο της STN Atlas Elektronik (19-10-97).
    Στις 26-11-97, αρκετά πριν από την υπογραφή της σύμβασης HDW-ΥΕΘΑ για τα Υ/Β ο τότε Πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, άνθρωπος της νομενκλατούρας του Κυβερνώντος Κόμματος, έστειλε απόρρητη επιστολή στους Άκη Τσοχατζόπουλο (ΥΕΘΑ) και Β. Παπανδρέου (Υπουργό Ανάπτυξης) στην οποία υπήγοντο τα Ναυπηγεία. Σ’ αυτήν «κόπτεται» για την ταχεία, απευθείας, ανάθεση στη HDW προβάλλοντας, πέραν της επωφελούς κατ’ αυτόν, εισαγωγής Τεχνολογίας και τα παρακάτω δολώματα: Εφόσον σπεύσουμε να αναθέσουμε τους Γερμανούς, μας περιμένουν δύο μεγάλα δώρα:
    Ναυπήγηση – προσφορά 15 πλοίων BALK CARRIERS.
    Δώρον η μεγαλύτερη γερανογέφυρα του κόσμου 400Τ.
    Αυτή η «φάκα» εμπεριέχεται με «σάλτσα» σε ψευδή απόρρητη εισήγηση (9-10-98) της ΓΔΕ προς στα μέλη του ΚΥΣΕΑ τα οποία «τσίμπησαν» φαίνεται. Ούτε BULK-CARRIERS ούτε γέφυρα δεν φάνηκαν στο χώρο των Ναυπηγείων. Μόνο υπερκοστολογήσεις, χοντρές μίζες. Κι εδώ, ο κ. Σημίτης δεν πήρε χαμπάρι.
Ραντάρ Αντιπυροβολικού
    Ο πολιτικός κόσμος, συλλήβδην και συναινετικώς παραμένει στο καθεστώς διαρκούς ατιμωρησίας, στο ποινικό απυρόβλητο. Μετέωρες παραμένουν οι σφοδρές καταγγελίες….
Γ. Βότσης (Ελευθεροτυπία 10/04/07)
    Με το 219/10-11-97 πρακτικό του Ανωτ. Στρ. Συμβουλίου αποφασίσθηκε η προμήθεια έξι (6) ραντάρ Αντιπυροβολικού, σύμφωνα με τις συνταχθείσες, αυστηρές, προδιαγραφές.
    Η εισήγηση ακολούθησε τον προβλεπόμενο δρόμο και εγκρίθηκε από το ΥΕΘΑ (21-5-99) αλλά με υπόδειξη του Υπουργείου ν’ αγορασθούν τ’ Αμερικανικά TPQ-37 της RAYTHEON (εκπρόσωπος AXON).
    Παραλήφθησαν δύο (2) ραντάρ για δοκιμές και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για… μάπες. Πέραν αυτού οι πωλητές δεν ικανοποιούσαν άλλες απαιτήσεις του ΓΕΣ όπως έκπτωση κ.λπ. (Γιατί να τις ικανοποιήσουν αφού είχαν δεμένο το γάιδαρο τους;)
    Συντάσσεται εισήγηση από την Διεύθυνση Πυροβολικού/ΓΕΣ (24-01-00) με προτάσεις.
        Ακύρωση της προμήθειας.
        Απόρριψη του τύπου TPQ-37 λόγω μεγάλης τιμής, παλαιότητας και μη ικανοποίησης αναγκών.
        Να γίνει αναξιολόγηση με άλλα πλέον σύγχρονα όπως το ARTHOUR (Σουηδίας) κ.λπ.
    Η εισήγηση αφού υπογράφεται από όλη την Ιεραρχία ( Τχης Μ. Μεϊμάρης, Υπτγος Π. Μαυροδόπουλος, Ταξ. Χ. Κοτσογριδάκης, Αντγος ΑΘ. Νικολοδήμος, Α/Υ ΓΕΣ, Αντγος Μ. Κοντραφούρης, ΒΥ/ΓΕΣ και Αντγος Κ.Παναγιωτάκης Α/ΓΕΣ) φθάνει στον Υπουργό - Καίσαρα κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, που σημειώνει ιδιοχείρως "
Όπως αρχική μου απόφαση. Να γίνει η προμήθεια".
    Τα ραντάρ αγοράσθηκαν (112 εκ. $), ξεσηκώθηκε το σύμπαν, ο Άκης ατάραχος και ο Πρωθυπουργός κ. Κων. Σημίτης σχολιάζει "Αυτή είναι η Ελλάδα¨. Στις 04.05.04, στην πρώτη αγόρευση ως Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Κων. Καραμανλής κατακεραύνωσε το σκάνδαλο (του είχε δώσει σχετικό "ραβασάκι" ο Υπουργός του Σπ. Σπηλιωτόπουλου) και απείλησε (sic) "Οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη φυλακή". Ο φάκελος όδευσε από ΥΕΘΑ στην Εισαγγελία, το πόρισμα της ανακρίτριας κ. Ελένης Τουλουπάκη ήταν κεραυνός και εστάλη από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σημερινό Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο στον Άρειο Πάγο κι από εκεί στη Βουλή.
    Συγκροτήθηκε Εξεταστική Επιτροπή (της πλάκας και του ρεζιλέματος, όπως αποδείχθηκε) υπό τον τραγικό κ. Γιάννη Τραγάκη ( μέλη Γκιουλέκας, Ζώης, Κεδίκογλου, Πολύδωρας, Βενιζέλος, Καρχιμάκης, Λοβέρδος κ.α.) που αθώωσαν πανηγυρικά τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο που δήλωνε "Είμαι ευτυχής που με στήριξαν οι συνάδελφοί μου" (ΒΗΜΑ 06/05/07). Είναι το αδελφάτο, η συντεχνία που λέγαμε. Σημειώνω ότι ο κ. Ε. Βενιζέλος, εξέχον μέλος της Επιτροπής, στη φόρα του να καλύψει τον Άκη επετέθηκε …. στον Α/ΓΕΣ κ. Κ. Παναγιωτάκη γιατί αντέδρασε στην πολιτική εξουσία! Τα TPQ-37, ζουν και βασιλεύουν και σήμερα, παρ' όλες τις πενιχρές δυνατότητές τους και καταναλώνουν ανταλλακτικά. Ζήτω το Έθνος!
    Στην Επιτροπή - μαϊμού συμμετείχε και εκπρόσωπος της τότε Αριστεράς κ. Ασημίνα Ξυροτύρη. Με την Επιτροπή αυτή του αίσχους έκλεισε και το "ρεσιτάλ" Καραμανλή περί κάθαρσης. Απέλυσε τον ενοχλητικό υπουργό του, τον Σπηλιωτόπουλο, και στη θέση του τοποθέτησε τον κ. Ε. Μεϊμαράκη που δεν έδινε ένα παρά για τους εξοπλισμούς και τις ληστείες τους.
ΑΩ TOR-M1
(Η πλέον εξωφρενική περίπτωση)
Ανάδοχος: Εταιρεία Drumilan International
(Εκπρόσωπος στην Ελλάδα ο μακαρίτης Καμπούρογλου)
    Ο Βλ. Καμπούρογλου κηρύσσεται, λόγω προτέρας του "δράσης" στο ΥΕΘΑ, ως persona non grata την 23/03/2000 (Φ 900../2869/5007(18.2.02) ΥΕΘΑ).
    Δύο μήνες μετά, όντας persona non grata, μεταβαίνει στην ΓΔΕ από όπου παραλαμβάνει από τον Γεν.  Διευθυντή της Dr Α. Κάντα βεβαίωση ότι οι υποχρεώσεις της DRUMILAN σε ΑΩ εκτελέσθηκαν πλήρως ενώ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΟΥΤΕ ΒΙΔΑ!
    ο Β.Κ. μετέβη, πάραυτα, στην Τράπεζα απ' όπου απέσυρε εγγυητική επιστολή 25 εκ $, τη διαβίβασε στην έδρα της εταιρείας στην Κύπρο απ' όπου έγινε η διανομή των μιζών στους ¨δικαιούχους" .
    Η υπόθεση παραπέμφθηκε, αργότερα στον Εισαγγελέα. Η τότε χειριστής του θέματος Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου (νυν επικεφαλής της ομάδας των Αδιαφθόρων) στις 4-3-09 πρότεινε παραπομπή πλειάδας υπευθύνων για κακουργηματικές πράξεις. Την υπόθεση (Φάκελος ΑΒΜ Ω 2008/54) στη συνέχεια ανέλαβε τακτικός ανακριτής, ο οποίος υπέβαλε τις προτάσεις του στην Εισαγγελία Αθήνας τη 29-12-11. Έκτοτε η τύχη της υπόθεσης αγνοείται! (Στο άμεσο μέλλον θα αναπτύξω πλήρως αυτή την φαιδρή υπόθεση, για να σας ευφράνω…)
Επιβαλλόμενη προσθήκη
     Από τα παραπάνω εύκολα συνάγεται ότι ηθικός αυτουργός της λεηλασίας δεν είναι άλλος από τον τ. Πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη. Γνώριζε τα πάντα και υποκρινόταν τον αγνοούντα… Εκείνο που με αηδίασε είναι η υποκριτική δήλωσή του στο Εφετείο όπου δικάζεται ο κ. Α.Τ. Είπε απευθυνόμενος τον Άκη "Αν γνώριζα τι διέπραττες θα σε είχα απολύσει πάραυτα…". Αν ο κ. Σημίτης διέθετε το κύρος και τη βούληση που έπρεπε, στοιχειώδες ενδιαφέρον για την Οικονομία και την Άμυνα, τότε, σήμερα ίσως να μην ήσαν εγκάθειρκτοι οι κ.Τσοχατζόπουλος, Λιακουνάκος, Δαφέρμος, Κάντας, κ.α. Το μόνο που φρόντιζε είναι η σύναψη δανείων (καίτοι γνώριζε την τραγική κατάσταση της Χώρας, να παίρνει χρήμα και να το διαθέτει σε ακόρεστους Υπουργούς του).
    Οι περισσότερες περιπτώσεις που ανέφερα δεν αποτελούν απλά, αρπαγή δημοσίου χρήματος, αλλά ξεπερνούν τα όρια Εθνικής προδοσίας.
    Συγγνώμη για την τυμβωρυχία. Προτείνω στον εξαίρετο Γεν. Δντή της ΓΔΑΕΕ Πτέραρχο κ. Κοσμά Βούρη να ανοίξει μαύρη βίβλο που να περιέχει όλα τα δυσώδη έγγραφα της παραλυσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου