Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Σερραίος απόστρατος αξιωματικός βρήκε χρήματα στο Νοσοκομείο Σερρών και τα επέστρεψεΘανάση, τιμάς την οικογένειά σου, τους φίλους σου, και την Τάξη ΣΣΕ 1973.
Χαίρομαι που είμαι φίλος σου.
Μπράβο σου !
ΕΦΗΜ. ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ
    Την Παρασκευή 20/11, ο κ. Αθανάσιος Κοτσάνης, απόστρατος αξιωματικός από το Πετρίτσι, βρήκε στο κυλικείο του Νοσοκομείου, πεσμένα κάτω στο δάπεδο, χρήματα που είχαν πέσει από κάποιον άλλο.  Αμέσως απευθύνθηκε στο Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη, το οποίο και έδωσε εντολή να γίνει ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του Ιδρύματος. Ο κ. Κοτσάνης δεν αποκάλυψε σε κανέναν το ποσό. «Εγώ ξέρω πόσα είναι, το ίδιο και αυτός που τα έχασε» είπε και εξήγησε ότι όταν ρώτησε στο κυλικείο αν έχασε κανείς χρήματα… προσφέρθηκαν δυο-τρεις να τα πάρουν, αλλά δεν ήξεραν πόσα ήταν!
    Στο επόμενο δεκάλεπτο από την ανακοίνωση, εμφανίστηκε στο Γραφείο ένας κύριος και είπε ότι ήρθε για τα λεφτά που χάθηκαν. Όταν ο κ. Κοτσάνης τον ρώτησε για το ποσό, εκείνος έδωσε τη σωστή απάντηση, του έδωσε τα χρήματα, κι έδωσαν τα χέρια! Ο άνθρωπος που ξαναβρήκε τα χρήματα τον χιλιοευχαρίστησε.
    «Δεν σκεφτήκατε, πάντως, να τα κρατήσετε;» ρώτησα τον κ. Κοτσάνη.
    «Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση» μου απάντησε με ειλικρίνεια.
    Αξίζει, τέλος, να αναφέρω ότι τα στοιχεία του τα έμαθα μετά το συμβάν (από έναν απόστρατο αξιωματικό θα μπορούσες να περιμένεις κάτι λιγότερο;), όπως και το ποσό, το ύψος του οποίου γενικά, στα χρόνια της κρίσης- δεν ορίζεται από την αξία του, αλλά από τις ανάγκες που έχει αυτός που τα έχασε…
    Όπως και να έχει, έγινε μία καλή πράξη που μας κάνει όλους υπερήφανους, γιατί δείχνει ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί από τον κόσμο…

1 σχόλιο:

  1. Και απο εναν αποστρατο ταξη 1980 μπραβο στον συναδελφο.Οταν κανεις το καλο το μονο που ευχαριστεις απολυτα ειναι η ψυχη σου.Επειδη ομως η ψυχη, ειναι φυση θεικη ευχαριστεις και τον θεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή