Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Εγγραφο - φωτιά φέρεται να κάνει λόγο για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Εγγραφο - φωτιά φέρεται να κάνει λόγο για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο 
http://www.kerdos.gr
euro2day
    Έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει ότι το θέμα των κοινών περιπολιών Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι, επικαλείται το euro2day. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το έγγραφο με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου δόθηκε σε αντιπροσωπείες ορισμένων μόνο χωρών της ΕΕ, ως οδηγία για τη στάση των Βρυξελλών εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Βαλέττας.
    Σύμφωνα με αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δεχθεί πιέσεις στη διάρκεια της Συνόδου, καθώς η ΕΕ θέλει να δώσει πολιτικά ανταλλάγματα στην Τουρκία, στην οποία αναγνωρίζει ότι δέχεται μεγάλη πίεση από τις προσφυγικές ροές, κάτι που -όπως σημειώνεται- δεν αναγνωρίζει η ελληνική πλευρά. 
    Το έγγραφο καταλήγει με τη σύσταση για τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η ΕΕ προς την Ελλάδα.
       «1. Πρέπει να επιμείνουμε σε δύο σημεία: Ότι η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει από το Action Plan της ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και να υποστηρίξουμε ότι έτσι θα αποσυμπιεστούν τα σύνορά της.
       » 2. Η Τουρκία δεν πρόκειται να δράσει απλά γιατί της το ζητήσαμε και γιατί αναγνωρίζουμε το βάρος που επωμίζεται. Θα πρέπει να τη βοηθήσουμε και να εμπλακούμε με την Τουρκία και σε πολιτικό επίπεδο.
       » 3. Να μεταφέρουμε όμως και στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα λάβει «δώρα» η Τουρκία και ότι η εφαρμογή του Action Plan θα γίνει βήμα βήμα. Να πούμε ότι στα καίρια ζητήματα όπως η απελευθέρωση της βίζας και το άνοιγμα των κεφαλαίων ένταξης θα γίνει μόλις λάβουμε δεσμεύσεις από την Άγκυρα για την επιστροφή προσφύγων.
       » 4. Να αναδείξουμε τον πνιγμό προσφύγων ως το νούμερο ένα πρόβλημα, για να προβάλουμε τη στάση μας για κοινή ακτοφυλακή Ελλάδας - Τουρκίας και να πούμε ότι εάν δεν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχουν κενά, τα οποία θα εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι με τραγικές συνέπειες.
       » 5. Να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν εδαφικές διαφορές ακόμα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας και να ζητήσουμε από τον κ. Τσίπρα να μας πει αν θα είναι πιο άνετος, εάν οι κοινές περιπολίες στο Αιγαίο γίνουν με τη Frontex να παίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου