Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

"Ο όρος Γενοκτονία προέκυψε από τη σφαγή των Ποντίων κύριε Φίλη"! Ζιαζιάς κατά υπουργού Παιδείας



http://www.analystsforchange.org 
onalert.gr
    Μάθημα ιστορίας στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη από τον πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγό Κωνσταντίνο Ζιαζιά.   Του υπενθυμίζει ότι ο άνθρωπος που επινόησε τον όρο γενοκτονία χρησιμοποίησε τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Αρμενίων στα επιχειρήματά του προς τα Ηνωμένα Έθνη.
    Τι έγραψε ο πρώην Α/ΓΕΣ στην προσωπική του σελίδα στο facebook:
    ''Ο Υπουργός Παιδείας με την πρόσφατη δήλωση του κατόρθωσε να προκαλέσει την οργή οχι μόνο του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά ολοκλήρου του Ελληνικού λαού.
    Ο κύριος Υπουργός φαίνεται ότι δεν γνώριζε ότι, όταν ο Lemkin επινόησε τον όρο γενοκτονία , ο οποίος έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη με τη χάρτα του 1948,χρησιμοποίησε για παράδειγμα επεξήγησης τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Αρμενίων.
    Ο υπουργός δεν μελέτησε την απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 1994 και δεν γνώριζε ότι το 2006 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την γενοκτονία των Ποντιων την αναγνώρισε ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μαζί με το παράδειγμα των Ασσυριο- Χαλδαιων και των Αρμενίων.
    Το κυριότερο δεν είχε υπόψη του το από το 2007 πόρισμα της Διεθνούς Ένωσης Μελετητών Γενοκτονιών, δηλαδή του καθ' ύλην αρμόδιου διεθνώς επιστημονικού οργανισμού για το θέμα, η οποία απεφάνθη ότι έγινε γενοκτονία των Ποντίων από τους Νεότουρκους .
    Σε μια εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε ,ο Υπουργός κατόρθωσε να δημιουργήσει ρήγμα στην πολύπαθη Ελληνική κοινωνία και κυρίως να δημιουργήσει πρόβλημα στις εθνικές θέσεις της χώρας.
    Η ιστορία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί σε απαίδευτους, αδούλευτους, ανιστόρητους και ερασιτέχνες πολιτικούς.
    Γι' αυτό καλό είναι ο κύριος Υπουργός να γνωρίζει "κρείττων του λαλειν το σιγαν" και " ο γραμμάτων άπειρος ου βλέπει βλέπων".''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου