Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ανώτατη γαλλική διάκριση για τους ήρωες του τρένου Thalys



Ανώτατη γαλλική διάκριση για τους ήρωες του τρένου Thalys
Τυχεροί οι επιβάτες που βρέθηκαν εκεί οι κατάλληλοι άνθρωποι την κατάλληλη στιγμή.
Αυτό όμως, δεν γίνεται πάντα….
Reuters
    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα απονείμει σήμερα το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στους τρεις νεαρούς Αμερικανούς και τον 62χρονο Βρετανό οι οποίοι εξουδετέρωσαν τον Μαροκινό που επιχείρησε να ανοίξει πυρ σε ένα τρένο Thalys το βράδυ της Παρασκευής, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου.
    Οι Αμερικανοί Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος και Σπένσερ Στόουν, μαζί με τον Βρετανό Κρις Νόρμανθα χριστούν Ιππότες της Λεγεώνας της Τιμής” από τον Ολάντ σε μια τελετή στο προεδρικό μέγαρο, είπε η πηγή αυτή. Ο Γάλλος ήρωας που θέλει να παραμείνει ανώνυμος καθώς και ο Γαλλοαμερικανός επιβάτης που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος θα τιμηθούν με το ίδιο παράσημο σε άλλη ημερομηνία.
    Ο Γαλλοαμερικανός, τα στοιχεία του οποίου επίσης δεν έχουν ανακοινωθεί, παραμένει στο νοσοκομείο αλλά σύμφωνα με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Παρίσι, Τζέιν Χάρτλεϊ, “πηγαίνει πολύ καλά”. Ο άνδρας αυτός σώθηκε μάλλον χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Σπένσερ Στόουν.
    Ο 23χρονος στρατιώτης, μολονότι ήταν και ο ίδιος τραυματίας μετά την πάλη του με τον δράστη, είδε ότι ο συνεπιβάτης του αιμορραγούσε στον λαιμό. “Πήγα να χρησιμοποιήσω το πουκάμισό μου (σ.σ. για να κλείσει την πληγή) αλλά κατάλαβα ότι αυτό δεν θα βοηθούσε, κι έτσι έβαλα δυο δάχτυλα στην τρύπα, βρήκα αυτό που νόμιζα ότι ήταν η αρτηρία, την πίεσα και η αιμορραγία σταμάτησε” είπε απλά ο Στόουν ο οποίος παρέμεινε δίπλα του, με το χέρι στον λαιμό του, μέχρι να φτάσουν τα πρώτα ασθενοφόρα.
    Ο Στόουν τόνισε ότι ο τραυματίας “αξίζει τους επαίνους μας” καθώς αποκάλυψε ότι ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να σταματήσει τον ένοπλο. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Σκαρλάτος είπαν ότι η στρατιωτική εκπαίδευση που έχουν λάβει έπαιξε σημαντικό ρόλο, τόσο στην παροχή των πρώτων βοηθειών όσο και στην έρευνα που έκαναν στο τρένο για να διασφαλίσουν ότι δεν υπήρχαν συνεργοί του Μαροκινού στα άλλα βαγόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου