Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

«Ιστορικό χαμηλό» -Ο υποψήφιος των πανελληνίων που πέρασε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό εισαγωγής 1,13!«Ιστορικό χαμηλό» -Ο υποψήφιος των πανελληνίων που πέρασε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό εισαγωγής 1,13!
Εκεί στο Υπουργείο Αμορφωσιάς, κάνουν καλά την δουλειά τους.
Ισοπέδωση των πάντων. Όλοι στο ίδιο επίπεδο, ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ! Εννοείται
Εάν πίστευαν στο Θεό, θα έλεγα ότι υπολογίζουν πως με το πτυχίο θα έρθει αυτόματα και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Όμως δεν πιστεύουν….
Από την άλλη μεριά, οι Έλληνες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ! Γιατί να τους βάλουμε ?
    Υποψήφιος εισάγεται στο Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων των ΤΕΙ με έδρα στην Άμφισσα με βαθμό πρόσβασης 1,13.( Με άριστα το 20 και βάση το 10 )
    Όπως αναφέρει μάλιστα σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή, πρόκειται για υποψήφιο ο οποίος συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2013, παραδίδοντας ουσιαστικά λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει συνολικά 970 μόρια και βαθμό πρόσβασης 1,13( Με άριστα το 20 και βάση το 10 ). Έτσι, φέτος, ο εν λόγω υποψήφιος κατάφερε, χωρίς εξετάσεις, να πάρει το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
    Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με χαμηλή βαθμολογία καθώς τη φετινή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ χαμηλών βαθμολογιών και σε πανεπιστημιακά τμήματα, αλλά και στα ΤΕΙ.
    Πιο συγκεκριμένα, με βαθμό πρόσβασης 3,3( Με άριστα το 20 και βάση το 10 ) -πρόκειται για την χαμηλότερη βαθμολογία εισαγωγής σε πανεπιστημιακή σχολή- ένας υποψήφιος εισάγεται στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας της Θεσσαλονίκης, ενώ το ρεκόρ εισαγωγής με την χαμηλότερη βαθμολογία σε ΤΕΙ ανήκει σε έναν υποψήφιο που εισάγεται στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Ηγουμενίτσας με 2,17( Με άριστα το 20 και βάση το 10 ).
    Φέτος συνολικά 106 τμήματα (92 ΤΕΙ και 14 πανεπιστήμια) από τα 463δηλαδή το 23%– θα δεχθούν φοιτητές με βαθμό χαμηλότερο του 10, ενώ οι κακές επιδόσεις των υποψηφίων οδήγησαν σε πτώση την πλειονότητα των βάσεων εισαγωγής (σε 247 σχολές σημειώθηκε πτώση και σε 216 άνοδος), οι οποίες επέστρεψαν στα επίπεδα του 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου