Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Η Βουλγαρία έχει κάθε δικαίωμα να στέλνει στρατό στα σύνορά της για τους λαθρομετανάστες»ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Η Βουλγαρία έχει κάθε δικαίωμα να στέλνει στρατό στα σύνορά της για τους λαθρομετανάστες»
    Η Βουλγαρία έχει το δικαίωμα χρήσης του στρατού για τη φύλαξη των συνόρων, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπέρτο, με αφορμή την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων κατά μήκος της γραμμής των συνόρων με την πΓΔΜ και με τη Σερβία.
     «Οι χώρες της ΕΕ φέρουν την ευθύνη για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων και μέτρα για το σκοπό αυτό παραμένει στην αρμοδιότητα  των εθνικών αρχών, έτσι αυτό το σημείο δεν το σχολιάζουμε».
    Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή υπενθύμισε ότι, υπάρχει μια συνεχιζόμενη διαδικασία για παραβιάσεις της εσωτερικής ασφάλειας, της μετανάστευσης και του ασύλου.
    Σε αυτή  τη διαδικασία εντάσσεται και η Βουλγαρία, αφού οι νόμοι της  δεν έχουν ακόμη ευθυγραμμισθεί με την ευρωπαϊκή οδηγία για ενοποίηση των κανόνων που ισχύουν για την παροχή διεθνούς προστασίας, σύμφωνα με την πολιτική ασύλου.
    Η Ελλάδα από την άλλη αν και έχει το δικαίωμα, αυτοβούλως το έχει καταργήσει, για λόγους που έχουν να κάνουν με ασυνάρτητες και ανερμάτιστες κυβερνητικές  επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου