Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Καμμένος: Ελέγχονται προμήθειες για αμυντικούς εξοπλισμούς αξίας 84 δισ. ευρώ



Καμμένος: Ελέγχονται προμήθειες για αμυντικούς εξοπλισμούς αξίας 84 δισ. ευρώ
    Στη Βουλή έχει διαβιβαστεί, από τις αρχές Αυγούστου, έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ως απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, με θέμα τον έλεγχο για τις εξοπλιστικές δαπάνες της χώρας κατά την τελευταία πενταετία.
    «Κατ' αρχήν σε ό,τι αφορά στον έλεγχο των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι δύο βασικές υποθέσεις είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων ΝΗ-90 αλλά και η υπόθεση των υποβρυχίων», αναφέρει ο κ. Καμμένος.
    Παράλληλα, όμως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώνει τον βουλευτή ότι έχει δώσει εντολή στη νεοσυσταθείσα Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου για ενδελεχή έλεγχο οιασδήποτε σύμβασης, η οποία κρίνεται ύποπτη. «Σε κάθε περίπτωση, ελέγχονται προμήθειες από το 1998 μέχρι το 2003, αξίας 84 δισεκατομμυρίων.  Τα αποτελέσματα των ελέγχων, ήδη, διαβιβάζονται αρμοδίως στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση» σημειώνει ο κ. Καμμένος και προσθέτει πως σε ό,τι αφορά στα στοιχεία των δαπανών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, επειδή περιλαμβάνουν πληροφορίες που αφορούν στην οργάνωση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας της χώρας χαρακτηριζόμενες ως απόρρητες, δεν δύνανται να αποδεσμευθούν μέσω της παρούσης διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου