Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Αλλοδαποί οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στις ΣκουριέςΑλλοδαποί οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στις Σκουριές
Οι…. αυθόρμητες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες….. ‘’κατοίκων’’ !
    Αλλοδαποί είναι οι 69 από τους 78 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, κάτα τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Τα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», στον Κάκκαβο, όπου κατέληξε η πορεία.
    Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως μεταφέρει η Καθημερινή, η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι Γερμανοί (41) και μόλις εννέα είναι Ελληνες. Οι υπόλοιποι είναι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους ξένους συλληφθέντες, συμμετείχαν σε κάμπινγκ εναντίον της εξόρυξης το οποίο διοργανώνεται στην Ιερισσό απο τις 18 έως τις 25 Αυγούστου.  Στην πορεία διαμαρτυρίας μεταφέρθηκαν με πούλμαν, στα οποία κατέφυγαν όταν άρχισαν τα επεισόδια.
    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα διαδηλωτών που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης, επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων  με περισσότερες από 40 βόμβες μολότοφ, ενώ με τη χρήση σφεντόνων και αυτοσχέδιων-σωλήνων, εκτόξευσαν μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικείμενων (μπουλόνια-παξιμάδια), πέτρες και φωτοβολίδες παντός τύπου. Παράλληλα, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και την αποφυγή σύλληψής τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έθεσαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.
    Στα πούλμαν με τα οποία είχαν μεταφερθεί στον τόπο της συγκέντρωσης, βρέθηκε πλήρης...εξοπλισμός επεισοδίων: 118 μεταλλικά μπουλόνια, 6 πέτρες, 4 σφεντόνες, 30 αντιασφυξιογόνος μάσκες, 23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια, 5 κράνη, 3 κουκούλες τύπου full face, 1 σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).
    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Δευτέρα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας. Οι 74 αφέθησαν ελεύθεροι αλλά τέσσερις εξ αυτών - δύο γυναίκες και δύο άνδρες - αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία και τα αποτυπώματά τους, όπως επίσης και να φωτογραφηθούν, με αποτέλεσμα να προστεθούν συμπληρωματικές κατηγορίες εναντίον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου