Κυριακή 24 Μαΐου 2015

3.ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ‏ …



3.ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ‏ …
… ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Να αποφασίσουν οι Έλληνες πολίτες ?
Αφού αυτούς ‘’τους έχουν γραμμένους’’ στα αρχ..αιότερα των υποδημάτων τους…
    Λάβαμε γνώση ότι συντάχθηκε προτεινόμενο νομοσχέδιο για αλλαγή του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας και αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr [1] έως τις 25 Μαίου. Θεωρούμε το νομοσχέδιο στην παρούσα μορφή του ανήθικο, διαστροφικό και παράλογο, που θα αποτελέσει πυρηνικής εμβέλειας χτύπημα στην κοινωνική συνοχή, ειρήνη και δημοκρατία στην Χώρα μας.
    Με τραγικά ελλιπείς, κατά την γνώμη μας αλλά και την διεθνή εμπειρία, προϋποθέσεις η παρούσα κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει την ιδιότητα του “έλληνα ιθαγενήσε αλλοδαπούς ωσάν η ιθαγένεια να είναι ένα κουστούμι που σε ρόλο μόδιστρου η κάθε κυβέρνηση, μπορεί να το προσαρμόζει στα γούστα της.
    Ο ιθαγενής (indigenous στην Αγγλική, βλ. σχ. Διακήρυξη του ΟΗΕ), έχει σαφή και διακριτά χαρακτηριστικά όπως γλώσσα, πολιτισμό, ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, ιστορική συνέχεια στο πέρασμα των αιώνων και άρρηκτη σχέση με τον ιδιαίτερο γεωγραφικό χώρο που ονομάζει πατρίδα του.
    Η παραμονή γονέα αλλοδαπού επί 5 χρόνια στην Ελλάδα, πώς τεκμηριώνεται ότι μεταλαμπαδεύει όλα τα παραπάνω σε ένα παιδί 5-6 χρονών, απλώς και μόνο με την εγγραφή του στην Ά τάξη του δημοτικού?  Πώς τεκμηριώνεται ο εκούσιος και γνήσιος δεσμός του αλλοδαπού προς την ελληνική κοινωνία δηλαδή το ψυχικό δέσιμο και η αρμονική ενσωμάτωση του σε αυτήν;
    Δεν τεκμηριώνεται με τίποτα. Απλώς καταδεικνύει την ψυχονευρωτική εμμονή μέρους της παρούσας κυβέρνησης να μεταλλάξει μια κοινωνία πολιτών με ξεκάθαρα εθνικά γνωρίσματα (άρα και κοινού κώδικα επικοινωνίας) σε ένα πολυπολιτισμικό καζάνι που το μόνο που θα κοινωνεί θα είναι καχυποψία, κλίμα φόβου και αύξηση της απομόνωσης, όπως έχει βιωθεί από όλους μας τις τελευταίες δεκαετίες των μεταναστευτικών εισροών.
    Η κυρία υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου ξεχνά, επίσης, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την διεθνή εμπειρία που έχουμε από τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες ιδιαίτερα στις ημέρες μας που η έκφραση του φονταμενταλιστικού μουσουλμανικού στοιχείου στις δυτικές κοινωνίες συνιστά καθημερινή απειλή.
    Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα (Mirza, Λονδίνο 2007 [2] ) σε βρετανούς μουσουλμάνους  β΄γενιάς ηλικίας 16-24 ετών, σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων νεαρών δήλωσε πως θα προτιμούσε να στείλει τα παιδιά του σε Ισλαμικό σχολείο, θα προτιμούσε να ζει υπό τον Ισλαμικό νόμο και πιστεύει ότι θα πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο όσοι Μουσουλμάνοι προσηλυτισθούν σε άλλη θρησκεία. Έρευνες με ανάλογα ευρήματα πάμπολλες, γνωστές στην κυρία υπουργό.
    Να μας απαντήσει η κυρία υπουργός, πώς θα διασφαλίσει την ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία μας, όταν είναι παντού γνωστό ότι οι πράξεις των Μουσουλμάνων καθορίζονται από το Κοράνι και τον Ισλαμικό νόμο που θεωρείται ανώτερος από κάθε κοσμικό νόμο. Πώς θα διασφαλίσει ότι σε λίγα χρόνια μέσω του υψηλού ρυθμού γεννήσεων και την καταγεγραμμένη υπογεννητικότητα των ελλήνων, το αυξανόμενο ποσοστό των Μουσουλμάνων δεν θα απαιτήσει – με την ψήφο του “έλληνα ιθαγενή” – να εφαρμοστεί ο Ισλαμικός νόμος και στην Ελλάδα; Πώς θα αρνηθεί την επιβολή προστίμου σε όποια κοπέλα δεν φοράει μαντίλα; Πώς θα αποτραπεί ο ξυλοδαρμός νέων γυναικών που θα φορέσουν μπικίνι στην παραλία και το μαστίγωμα των γυναικών συζύγων αν βρεθούν σε δημόσιο χώρο με άλλον άντρα πέραν του συζύγου τους;
    Πριν μας απαντήσει τεκμηριωμένα στα παραπάνω ερωτήματα και την ώρα που ο ισλαμικός φονταμενταλισμός απλώνει σύννεφα βίας και φόβου σε όλον τον πλανήτη και την Ευρώπη (βλ. Charlie Hebdo), το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και αυτό θα το απαιτήσουμε οι Έλληνες Πολίτες.
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (στους παρακάτω συνδέσμους)
ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
* * *
Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
    To Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου Τροποποίηση Διατάξεων Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις, με το οποίο ρυθμίζονται θέματα απόδοσης ιθαγένειας και μεταναστευτικής πολιτικής.
    Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αναστασία Χριστοδουλοπούλου καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετέχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του νομοσχεδίου, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους  μέχρι  και την 25η Μαΐου 2015 και ώρα 14.00, ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση των διατάξεων της προτεινόμενης ρύθμισης.
Η Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Αναστασία Χριστοδουλοπούλου
Πλοήγηση στη Διαβούλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου