Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

6.ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

6.ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
http://thessbomb.blogspot.gr/

    Με ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους να προσφέρουν ολοένα και περισσότερους φτηνούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να ψάχνουν στις διάφορες σχετικές μηχανές αναζήτησης για φτηνά αεροπορικά εισιτήρια, αδιαφορώντας (σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον) για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που «συνοδεύουν» ένα αεροπορικό ταξίδι.
    Προτού όμως πατήσετε κι εσείς το κουμπί «αγορά» θα ήταν καλό να αναρωτηθείτε μερικά πράγματα, για να αποφύγετε τα «κρυμμένα κόστη» των φτηνών –κατά τ’ άλλα- αεροπορικών εισιτηρίων, γράφει η Jane Atkin στο Lonely Planet.
Ποιο είναι το πραγματικό κόστος της πτήσης;
    Προτού χαρακτηρίσετε ένα εισιτήριο «ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», φροντίστε να ενημερωθείτε και για εκείνο της επιστροφής από τον προορισμό σας. Επιπλέον, προσέξτε τα ψιλά γράμματα και αν στην τιμή που βρήκατε συμπεριλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων ή όχι.
    Ακόμη, είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά του εισιτηρίου, ώστε να μην επιλέξετε κατά λάθος να χρεωθείτε για υπηρεσίες που δε χρειάζεστε (π.χ. ταξιδιωτική ασφάλεια, αν σας καλύπτει κάποιο άλλο πακέτο που έχετε).
    Μην ξεχνάτε ακόμη ότι οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες δεν προσφέρουν ορισμένες πολύ βασικές υπηρεσίες, πριν την αναχώρηση, όπως για παράδειγμα η έκδοση της κάρτας επιβίβασης. Πρέπει να εκτυπώσετε μόνοι σας την κάρτα επιβίβασης, διαφορετικά μπορεί να επιβαρυνθείτε με κάποιο επιπλέον κόστος.
    Πάρτε μαζί σας κάτι για να τσιμπήσετε και να πιείτε μέσα στο αεροσκάφος, ειδικά αν η πτήση σας διαρκεί κάποιες ώρες, καθώς οι χρεώσεις μέσα σε αυτό για σνακ και ποτά είναι ιδιαίτερα υψηλές.
    Ακόμη, προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψετε μαζί με το ταίρι σας, καθώς οι περισσότερες εταιρείες χαμηλού κόστους δεν προσφέρουν αριθμημένες θέσεις στους επιβάτες και ο καθένας επιλέγει που θέλει να καθίσει (ορισμένες χρεώνουν επιπλέον την υπηρεσία επιλογής συγκεκριμένης θέσης).
Τι θα σας κοστίσει σε χρόνο αυτή η πτήση;
    Υπολογίστε πολύ καλά το χρόνο (και τη συνεπακόλουθη κούραση) του ταξιδιού σας, τόσο στο «πήγαινε», όσο και στο «έλα», προτού κλείσετε ένα φτηνό εισιτήριο.
    Οι φτηνότερες πτήσεις μπορεί να μην παίρνουν την πιο «άμεση διαδρομή», έτσι θα πρέπει να υπολογίσετε οποιοδήποτε χρονικό κόστος στο ταξίδι σας. Αν για παράδειγμα η πτήση φτάνει πολύ νωρίς στον προορισμό σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να κάνετε check-in στο ξενοδοχείο σας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο είτε προσέχοντας τις αποσκευές σας, ή κουβαλώντας τες μαζί σας (λίγο κουραστικό μετά από πολύωρες πτήσεις, δε νομίζετε;). Ή αν η επιστροφή σας είναι τις πολύ πρωινές ώρες, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσετε να γυρίσετε νωρίς την προηγούμενη μέρα στο ξενοδοχείο σας και να ξεκουραστείτε, αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δε θα χάσετε την πτήση σας… λόγω νύστας.
    Υπολογίστε ακόμη το κόστος της μεταφοράς σας από και προς το αεροδρόμιο, το οποίο μπορεί να βρίσκεται αρκετά μακριά από τον τελικό προορισμό σας, χρεώνοντας επιπλέον εκτός από το πορτοφόλι σας και τον… ελεύθερό σας χρόνο.
Πώς θα αποφύγετε τα πρόστιμα;
    Διαβάστε καλά τα ψιλά γράμματα. Μην ξεπερνάτε το συνολικό επιτρεπόμενο βάρος των αποσκευών. Ενημερωθείτε για τις επιτρεπόμενες διαστάσεις των χειραποσκευών και το όριο βάρους αυτών, καθώς οι χρεώσεις ακόμη και για ένα κιλό μπορεί να είναι… υπέρογκες, και πολλές φορές να σας στοιχίσουν πολύ περισσότερο από το ίδιο το εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου