Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (24/7/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

    Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν αντεπιθέσεις κατά μήκος του Άξονα Κουπιάνσκ – Σβάτοβυ – Κρεμίνα, χωρίς να σημειώσουν κάποια επιτυχία.

          Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ομάδος Δυνάμεων « Δύση » Σεργκέυ Ζουμπίνσκυ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, κοντά στην Μασιουτίβκα (13 χλμ. Bορειοανατολικά του Κουπιάνσκ) και την Πετροπαβλίβκα (7 χλμ. Ακώς του Κουπιάνσκ).

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν επτά ανεπιτυχείς επιθέσεις στις περιοχές της Καρμαζινίβκα (13 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Σβάτοβυ) και Νοβοβόντιανυ (17 χλμ. Νοτιοδυτικά του Σβάτοβυ).

          Οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν σε διάφορες περιοχές του Κουπιάνσκ. Συγκεκριμένα, επιτέθηκαν στην Σινκίβκα (8 χλμ. Bορειοανατολικά του Κουπιάνσκ), προσέγγισαν τον οικισμό και κατέλαβαν μία οχυρή θέση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μοβτσάνοβο, (ακριβώς Βορείως του Σιδηροδρομικού   Σταθμού της Σινκίβκα).

          Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα, παρουσιάζουν Μονάδες της 98 Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών (VDV) να επιτίθενται στην περιοχή του Λίμαν (πρώην Κρασνολιμάνσκ)

Πολύ κρίσιμη η κατάσταση στο ουκρανικό Κρασνολιμάνσκ – Μεγάλη η πιθανότητα να διασπάσουν οι Ρώσοι τις αμυντικές γραμμές των Ουκρανών και να καταλάβουν το Κουπιάνσκ

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7181734_pio-krisimi-apo-pote-i-katastasi-sto-oykraniko-krasnolimansk

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Κρεμίνα 

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, στις περιοχές Κρεμίνα, Ντίμπροβα (5 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κρεμίνα), Μπιλοχορίβκα (12 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα), Σπίρνυ (24 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και Μπερέστοβυ (30 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

     Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν να αντεπιτίθενται σε θέσεις Βορείως και Νοτίως της πόλεως του Μπάκχμουτ χωρίς όμως επιτυχία.

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι Μονάδες της  Ομάδος Δυνάμεων «Νότος» απέκρουσαν  επιθέσεις ουκρανικών Δυνάμεων  κοντά στην Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) και το Ζάϊτσεβυ (22 χλμ. Νοτίως του Μπάκχμουτ)

          Σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικούς ιστοτόπους, οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση ουκρανικών Δυνάμεων Κλιμακίου Λόχου στην περιοχή της  Κλιστσίϊβκα και επίθεση Τεθωρακισμένων Δυνάμεων κοντά στην Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Μονάδες Ρώσων Αλεξιπτωτιστών (VDV)  και των Ειδικών Δυνάμεων  «Σπέτσνατς» (Spetsnaz) επιτέθηκαν στο Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), προκειμένου να ανακαταλάβουν θέσεις που είχαν απωλέσει κοντά στον Αυτοκινητόδρομο E-40 (Μπάκχμουτ - Σλαβιάνσκ) και κοντά στην Αντρίϊβκα  (7 χιλιόμετρα από τα νότια προάστια του Μπάκχμουτ)

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις στην Χριχορίβκα (9 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) την Μποχτανίβκα (6 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και το Ιβανίβσκυ (6 χλμ. Δυτικά του Μπάκχμουτ)

          Οι ρωσικές Δυνάμεις που μάχονται στην περιοχή του Μπάκχμουτ είναι η 98 Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών  (VDV)  που ενεργεί στην βόρεια πλευρά του Μπάκχμουτ, η 346 Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων Spetsnaz που ενεργεί στην νότια πλευρά του Μπάκχμουτ και η 106 Μεραρχία Αλεξιπτωτιστών  (VDV)  που ενεργεί  και στις δύο πλευρές.

Α/ΓΕΣ Ουκρανίας Στρατηγός Ολεξάντρ Σύρσκυι : « Θα ξαναπάρουμε το Μπάκχμουτ – Είναι στρατηγικής σημασίας»

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688234/syrskyi-oukranos-stratigos-tha-ksanaparoume-to-bakhmut-einai-stratigikis-simasias

-----------------------------------------------------

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ      

 Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές επιθέσεις στις περιοχές της Αβντίϊβκα, Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα), Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα βορείως της Αβντίϊβκα), Μαρίνκα (27 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και Νοβομιχαϊλίφκα (36 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Αφντίϊφκα)

          Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν ρωσική επίθεση στο Νεβέλσκυ (13 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).

          Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής  Ομάδος Δυνάμεων «Νότος» Βλαντιμίρ Αστάφιεφ ανακοίνωσε ότι Μονάδες της Ομάδος απέκρουσαν επιθέσεις ουκρανικών Δυνάμεων σε μια απροσδιόριστη περιοχή κατά μήκος του μετώπου των πόλεων Αβντίϊβκα – Ντόνετσκ.

Οι Ρώσοι με αιφνιδιαστικό ελιγμό διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα στο Ντονέτσκ: Προελαύνουν προς Κρασνοχορίβκα (5 χλμ. Βορείως της Μαρίνκα) – Κατέλαβαν σημαντικά ουκρανικά προπύργια

https://warnews247.gr/syntriptiko-rosiko-pligma-oi-rosoi-me-aifnidiastiko-eligmo-dierrixan-tin-oukraniki-amyna-sto-ntonetsk-proelavnoun-pros-krasnogkorofka-katelavan-ta-propyrgia-ton-oukranon/

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

         Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του Ντόνετσκ και την Ανατολική της περιφέρειας Ζαπορίζια, χωρίς να σημειώσουν κάποια επιτυχία.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις τους στην γενικότερη κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ (Λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, 100 χλμ. ΝΑ της Μελιτοπόλεως). Επίσης ότι οι ρωσικές Δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις στο Μπλαχόντατνυ (5 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα).

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν τρεις ανεπιτυχείς επιθέσεις εναντίον του Ουροζαϊνυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα).

Μεγάλος αριθμός Αρμάτων   Μάχης Τ-14 «Armata» έπληξε αιφνιδιαστικά ουκρανικές θέσεις και στόχους 

https://warnews247.gr/ektakto-atsalini-grothia-sto-ntonetsk-megalos-arithmos-rosikon-t-14-armata-eplixan-aifnidiastika-oukranikes-theseis-epivevaiosi-warnews247/

-----------------------------------------------------

Οι τεράστιες απώλειες έφεραν τέλος στις ουκρανικές Επιχειρήσεις στην Ζαπορίζια – «Προσπαθούν να συνέλθουν» λένε οι Ρώσοι

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-terasties-apoleies-eferan-telos-stis-oukranikes-epixeiriseis-sti-zaporizia-prospathoun-na-synelthoun-lene-oi-rosoi/

-----------------------------------------------------

Τομέας Πριγιούτνυ – Σταρομαγιόρσκυ (Ανήκει στην Δυτική πλευρά της περιφέρειας του  Ντονέτσκ)

         Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ιστότοπο, οι ρωσικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία, στο Πριγιούτνυ  (14 χλμ. Νοτιοδυτικά της Βελίκα Νοβοσίλκα). Επίσης ότι, οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στα περίχωρα του Σταρομαγιόρσκυ (10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα), αλλά αποκρούσθηκαν και αποχώρησαν.

          Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας, επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν τρεις ανεπιτυχείς επιθέσεις εναντίον του Πριγιούτνυ. Κινηματογραφικό υλικό αποδεικνύει την ουκρανική επίθεση εναντίον του Σταρομαγιόρσκυ.

ΣΧΟΛΙΟ : Ο χάρτης παρατίθεται για να δοθεί μία εικόνα των αμυντικών οχυρώσεων των ρωσικών Δυνάμεων στην περιοχή, σε βάθος 20 χιλιομέτρων.  Επίσης και για να γίνει αντιληπτή η απόσταση της Γραμμής Επαφής (Πριγιούτνυ - Σταρομαγιόρσκυ)  από την Κυρία Αμυντική Τοποθεσία των ρωσικών Δυνάμεων.

-----------------------------------------------------

Τομέας Πγιατυχάτκυ - Ρομπότγινυ (Ανήκει στην Ανατολική πλευρά της περιφέρειας της  Ζαπορίζια)

         Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ομάδος Δυνάμεων «Ανατολή» Όλεγκ Τσέχοφ και αρκετοί ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν, χωρίς επιτυχία εναντίον του Ρομπότγινυ (15 χλμ. Νοτίως του Ορίχιβ). Οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις με Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης.

ΣΧΟΛΙΟ : Στον  παρατιθέμενο χάρτη, πέραν των αμυντικών οχυρώσεων των ρωσικών Δυνάμεων στην περιοχή, φαίνεται ότι στην περιοχή του Πγιατυχάτκυ οι ουκρανικές Δυνάμεις δεν έχουν διασπάσει την πρώτη Γραμμή Αμύνης της Κυρίας Αμυντικής Τοποθεσίας.

-----------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να σκοτώσουν Δήμαρχο σε πόλη της Χερσώνας με Πύραυλο HIMARS

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688628/oi-oukranoi-prospathisan-na-skotosoun-dimarxo-stin-kherson-me-pyravlo-himars

-----------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» την Οδησσό για τετάρτη συνεχομένη ημέρα – Σφοδρά πλήγματα και στο Νικολάεφ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-rosoi-sfyrokopoun-tin-odisso-gia-tetarti-synexomeni-mera-sfodra-pligmata-kai-sto-nikolaef/

-----------------------------------------------------

Το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε άσκηση καταστροφής δυτικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/to-rosiko-naytiko-pragmatopoiise-askisi-katastrofis-dytikon-ploion-stin-mayri-thalassa/

-----------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί έπληξαν με drone Αποθήκη Πυρομαχικών στην Κριμαία – Προσβολή της Ζαπορίζια με Βόμβες Διασποράς από τις οποίες σκοτώθηκε 1 και τραυματίσθηκαν 3 Ρώσοι δημοσιογράφοι.

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688559/oi-oukranoi-epliksan-me-drone-apothiki-pyromaxikon-stin-krimaia-vomves-diasporas-sti-zaporizhia

-----------------------------------------------------

Αποκαταστάθηκε η κίνηση των οχημάτων στην Γέφυρα της Κριμαίας μετά από σύντομη διακοπή της

https://www.sofokleousin.gr/oukrania-apokatastathike-i-kinisi-ton-oximaton-sti-gefyra-tis-kri

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Σοκάρει ο Αμερικανός εκπαιδευτής του Στρατού της Ουκρανίας: «Σφαγείο η Αντεπίθεση, φρικιαστικός ο αριθμός των νεκρών»

https://warnews247.gr/sokarei-o-amerikanos-ekpaideftis-tou-stratou-tis-oukranias-sfageio-i-antepithesi-frikiastikos-o-arithmos-ton-nekron/

-----------------------------------------------------

Στην ΕΕ εκπαιδεύονται τουλάχιστον 25.000 Ουκρανοί Στρατιώτες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688202/stin-ee-ekpaideyontai-toulaxiston-25-000-oukranoi-stratiotes

-----------------------------------------------------

Στο «κόκκινο» οι εντάσεις Κιέβου-Μόσχας στη Μ. Θάλασσα: Οι Ουκρανοί απειλούν με βύθιση ρωσικών σκαφών εάν στοχοποιηθούν εμπορικά πλοία

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7181906_sto-kokkino-oi-entaseis-kieboy-moshas-sti-m-thalassa-oi-oykranoi

-----------------------------------------------------

Πούτιν: «Κλείνει το μάτι» στην Πολωνία – «Η Δυτική Ουκρανία είναι πολωνική περιοχή»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/v-poutin-kleinei-to-mati-stin-polonia-i-dytiki-oukrania-einai-poloniki-perioxi/

-----------------------------------------------------

Η Πολωνία κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη

https://www.astratv.gr/polonia-kalese-gia-exigiseis-ton-roso-presvi/

-----------------------------------------------------

Στα σύνορα με Πολωνία η Βάγκνερ σύμφωνα με το Σχέδιο Σουροβίκιν: Πρόσωπο με πρόσωπο Ρώσοι και Πολωνοί Στρατιώτες – Μετακινούνται Ανατολικά Ένοπλοι Σχηματισμοί

https://warnews247.gr/sta-synora-me-polonia-i-vagkner-symfona-me-to-schedio-sourovikin-prosopo-me-prosopo-rosoi-kai-polonoi-stratiotes-i-varsovia-metakinei-enoplous-schimatismous/

-----------------------------------------------------

Η Ουκρανία άρχισε να χρησιμοποιεί παρά τις διεθνείς αντιδράσεις Πυρομαχικά Διασποράς – Νεκρός Ρώσος δημοσιογράφος και τρεις τραυματίες στη Ζαπορίζια

https://www.circogreco.gr/2023/07/22/i-oukrania-archise-na-chrisimopoiei-para-tis-diethneis-antidraseis-pyromachika-diasporas-nekros-rosos-dimosiografos-kai-treis-travmaties-sti-zaporizia/

-----------------------------------------------------

Τα Πυρομαχικά Διασποράς είναι «αρκετά αποτελεσματικά» στο πεδίο της μάχης

https://www.onalert.gr/eksoplismoi/polemos-stin-oykrania-ta-pyromachika-diasporas-einai-arketa-apotelesmatika-sto-pedio-tis-machis-vids/526420/

-----------------------------------------------------

Τεράστια έκρηξη στο Ζιτομίρ: Κτυπήθηκε Αποθήκη Βομβών Διασποράς – Νεκροί εκατοντάδες Γερμανοί και Πολωνοί Στρατιώτες στο Λβιβ – Ισοπεδώθηκε κτιριακό συγκρότημα

https://warnews247.gr/ektakto-terastia-ekrixi-sto-zitomir-ktypithike-apothiki-vomvon-diasporas-nekroi-ekatontades-stratiotes-apo-germania-kai-polonia-sto-lviv/

-----------------------------------------------------

Ο Ζελένσκι υπόσχεται ότι θα πάει καλύτερα η ουκρανική Αντεπίθεση

https://www.circogreco.gr/2023/07/22/o-zelenski-yposchetai-oti-tha-paei-kalytera-i-oukraniki-antepithesi/

-----------------------------------------------------

Μπλίνκεν: Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει περίπου το 50% των εδαφών που είχε πάρει η Ρωσία

https://www.circogreco.gr/2023/07/23/blinken-i-oukrania-echei-anakatalavei-peripou-to-50-ton-edafon-pou-eiche-parei-i-rosia/

ΣΧΟΛΙΟ : Ασχολίαστο

-----------------------------------------------------

Η Ουκρανία μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο μετωπικές επιθέσεις στην οχυρωμένη άμυνα της Ρωσίας

https://www.freepen.gr/2023/07/telegraph.html

-----------------------------------------------------

Η 22 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία αναπτύχθηκε από τις Εφεδρείες στο μέτωπο - Ποιος ο ρόλος της

https://www.capital.gr/forbes/3728298/oukrania-i-22i-mixanokiniti-taxiarxia-anaptuxthike-apo-tis-efedreies-sto-metopo-poios-o-rolos-tis/

-----------------------------------------------------

Η Βουλγαρία στέλνει στην Ουκρανία ισχυρό Στρατιωτικό εξοπλισμό - Πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου

https://www.insider.gr/politiki/284242/oykrania-i-boylgaria-stelnei-ishyro-stratiotiko-exoplismo-proti-fora-apo-tin-arhi

-----------------------------------------------------

Washington Post: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μη στείλουν Πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688596/washington-post-oi-ipa-apofasisan-na-mi-steiloun-pyraylous-atacms-stin-oukrania-giati-vlepoun-tin-itta-tou-zelensky

-----------------------------------------------------

Απίστευτη δήλωση Λουκασένκο: Κρατάω με «νύχια και με δόντια» τους Wagner στην Λευκορωσία, θέλουν να πάνε «εκδρομή» στην Πολωνία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688620/apistefti-dilosi-lukashenko-kratao-me-nyxia-kai-me-dontia-tous-wagner-theloun-na-pane-ekdromi-stin-polonia

-----------------------------------------------------

Κάθε Λόχος του ουκρανικού Στρατού έχει έως και 10 Μισθοφόρους – Περισσότεροι από 5.000 σκοτώθηκαν στις μάχες με τους Ρώσους

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688647/apokalypsi-kathe-loxos-tou-oukranikoy-stratoy-exei-eos-kai-10-misthoforous-pano-apo-5-000-skotothikan-stis-maxes-me-tous-rosous

ΣΧΟΛΙΟ: Κατά την παρούσα χρονική περίοδο, η θέση των Μισθοφόρων, στον Ουκρανικό Στρατό, έχει γίνει πολύ δύσκολη. Παρά την λειψανδρία που παρουσιάζουν οι Ουκρανοί, οι Μισθοφόροι έχουν εντολή να αποχωρούν τελευταίοι από τις περιοχές των συγκρούσεων. Εάν τραυματισθούν θα τους περιθάλψουν μετά τους Ουκρανούς τραυματίες. Εάν συλληφθούν Αιχμάλωτοι, οι Ουκρανοί «δεν τους γνωρίζουν» και δεν προσπαθούν να τους απελευθερώσουν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίον όταν συλλαμβάνονται Αιχμάλωτοι, αποκαλύπτουν χωρίς πίεση, σοβαρές πληροφορίες.

Εξ’ αιτίας των προαναφερθέντων και, λόγω των πολλών απωλειών που υφίστανται, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των Μισθοφόρων που μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών. Οπότε οι τελευταίοι, αναγκάζονται να στρατολογούν Μισθοφόρους από την Βραζιλία και κάποιες άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ακόμη και Μουσουλμάνους από χώρες της Αφρικής και της Ασίας.

-----------------------------------------------------

Η Στρατονομία της Ουκρανίας κυνηγάει στον δρόμο πολίτες για να υπηρετήσουν στον Στρατό – Παρακολουθείστε στο twitter

https://iskra.gr/oukraniki-stratonomia-kynigaei-ston-dromo-polites-gia-na-pane-strato/

-----------------------------------------------------

Όλο και περισσότεροι αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία

https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CE%BB/

-----------------------------------------------------

Θαύματα για τη μετοχή της Lockheed Martin κάνει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Κατά 33% αυξήθηκε η τιμή της  μέσα σε λίγους μήνες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/688621/thaymata-gia-ti-metoxi-tis-lockheed-martin-kanei-o-polemos-stin-oukrania-sto-33-mesa-se-ligous-mines

-----------------------------------------------------

Η Κίνα καλεί τη Ρωσία και την Ουκρανία να «επαναλάβουν σύντομα τις εξαγωγές σιτηρών»

https://www.ieidiseis.gr/kosmos/207835/i-kina-kalei-ti-rosia-kai-tin-oukrania-na-epanalavoun-syntoma-tis-eksagoges-sitiron

-----------------------------------------------------

Η Ουκρανία κοιτάζει ξανά τον Δούναβη και την Ρουμανία για την εξαγωγή των σιτηρών

https://www.viadiplomacy.gr/i-oykrania-koitazei-xana-ton-doynavi-kai-tin-roymania-gia-tin-exagogi-ton-sitiron/

-----------------------------------------------------

Είναι η αναστολή της συμφωνίας για τα σιτηρά η αιτία της παγκόσμιας πείνας;

https://www.in.gr/2023/07/22/economy/diethnis-oikonomia/oukrania-einai-anastoli-tis-symfonias-gia-ta-sitira-aitia-tis-pagkosmias-peinas/

-----------------------------------------------------

Από πιστός του Κρεμλίνου στη φυλακή για εξτρεμισμό: Η πτώση του Ιγκόρ Γκίρκιν «Στρελκόφ»

https://gr.euronews.com/2023/07/22/apo-pistos-tou-kremlinou-sti-fylaki-gia-extremismo-i-ptosi-tou-igor-girkin-strelkov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου