Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Συνθήκη τῆς Λωζάνης: τινὰ περὶ ζεόντων ἄρθρων αὐτῆς

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

1 σχόλιο:

  1. Κατ΄αρχήν έχω να παρατηρήσω κ. Καραδημητρόπουλε μπήκατε σε αχαρτογράφητα νερά για τα οποία απαιτούνται ιδιαίτερες και εξειδικευμένες γνώσεις, τις οποίες,από ότι βλέπω στις σπουδές σας, δεν τις έχετε. Επιπρόσθετα,χωρίς γνώσεις διεθνών σπουδών και κυρίως, χωρίς γνώση των ισχυόντων για ερμηνεία Διεθνών Συνθηκών, τις οποίες κατείχαν και κατέχουν οι ικανότατοι διπλωμάτες μας από την 10ετίαν του 1910 - ο Δημήτριος Κακλαμάνος, πληρεξούσιος υπουργός ,πρέσβυς μας στο Λονδίνο συνυπέγραψε την Συνθήκη της Λωζάνης-Λονδίνου, προφανώς για να νομιμοποιήσει την παρουσία και υπογραφή της Συνθήκης αυτής και από τον Ελευθέριο Βενιζέλο ,που τον είχε ορίσει η επαναστατική επιτροπή -δεν μπορείς να ερμηνεύσεις.Ακόμη κάνετε και αδικαιολόγητο άλμα συνδέοντας τις διατάξεις της με τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, με τις οποίες οι Τουρκοκύπριοι δεν απέκτησαν τουρκική υπηκοότητα αλλά, όπως και οι Ελληνοκύπριοι, Κυπριακή ιθαγένεια ,μετά την Βρετανική που κατείχαν από το 1914, γιαυτό και επιστρατεύονταν από την Βρετανία.
    Τώρα δεν έχουν επισήμως τουρκική υπηκοότητα -διότι δεν αποτελούν ξεχωριστό τουρκοκυπριακό κράτος ,έστω και αν αναγνωρίσθηκαν από την Τουρκία και το Πακιστάν το 1983 αλλά όχι από τον ΟΗΕ , όπως και οι Ελληνοκύπριοι απέκτησαν την Ελληνική υπηκοότητα αυτομάτως.
    Οι Τουρκοκύπριοι και από τους Βρετανούς αναγνωρίζονται ως Κοινότητα ,όπως οι Αρμένιοι , Λατίνοι κλπ της Κύπρου.
    Δυστυχώς οι Τούρκοι κατέλαβαν το 1974 κυπριακό έδαφος και γιαυτό ''κοκορεύονται'' .Χωρίς αυτό θα ίσχυαν ακόμη οι Συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου και αυτοί θα ήταν ακόμη πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή