Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Μπλόκο στην αναπαραγωγή του κορωνοϊού από φάρμακο της Pfizer


Μπλόκο στην αναπαραγωγή του κορωνοϊού από φάρμακο της Pfizer
    Τα ευρήματα δείχνουν ότι το πειραματικό φάρμακο θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να σταματήσει την εξάπλωση του ιού σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα. Δοκιμές σε ανθρώπους αυτό το καλοκαίρι.
    Μία υποσχόμενη δυνητική θεραπεία για τον κορωνοϊό έχει βρει η Pfizer, για την οποία η φαρμακευτική εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει τις δοκιμές αυτό το καλοκαίρι.
    Η εργαστηριακή έρευνα υποδηλώνει ότι το υποψήφιο φάρμακο μπλοκάρει τον νέο ιό από την αναπαραγωγή, σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer, Mikael Dolsten. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το πειραματικό φάρμακο θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να σταματήσει την εξάπλωση του ιού σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, αν και οι δοκιμές σε ανθρώπους θα χρειαστούν για την απόδειξη της δράσης του.
    Η Pfizer θα ξεκινήσει επίσης τη δοκιμή του εγκεκριμένου φαρμάκου Xeljanz, για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα, για να διαπιστώσει εάν η θεραπεία έχει όφελος, δήλωσε ο Δρ. Dolsten.
    Επιπλέον, η Pfizer συνεργάζεται με την BioNTech SE της Γερμανίας για να αναπτύξει ένα εμβόλιο βασισμένο στα γονίδια. Η Pfizer δήλωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές ήδη από το τέλος αυτού του μήνα, με τέσσερα διαφορετικά εμβόλια ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου