Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Oktoberfest τέλος -Ακυρώθηκε η διασημότερη γιορτή μπίρας στον κόσμο λόγω κορωνοϊού


Oktoberfest τέλος -Ακυρώθηκε η διασημότερη γιορτή μπίρας στον κόσμο λόγω κορωνοϊού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Ακυρώθηκε τελικά το φετινό Oκtoberfest, η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο, εξαιτίας της πανδημία του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ.
    Η ετήσια γιορτή, που διαρκεί για πάνω από δύο εβδομάδες, από τον Σεπτέμβριο μέχρι την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, γιορτάζει το παραδοσιακό γερμανικό φαγητό, τον χορό και φυσικά την μπίρα. Κάθε χρόνο, το «Oktoberfest», προσελκύει περίπου 16 εκατομμύρια επισκέπτες και αποφέρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ έσοδα στην τοπική αγορά.
    Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Γερμανία ανεβαίνει, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 1.785 νέα κρούσματα – ένας σχετικά μικρός αριθμός σε σχέση με μία εβδομάδα πριν όπου τα κρούσματα διπλασιάζονταν καθημερινά. Επίσης σημειώθηκαν άλλοι 194 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 4.598 θανάτους, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch. Να σημειωθεί πως οι αρχές χαλάρωσαν χθες κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκαλώντας ωστόσο, ανησυχίες, για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου