Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΑΑΔΕ: Παγώνει τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας -Φρένο στους «πονηρούς» ενόψει Πάσχα


ΑΑΔΕ: Παγώνει τις αλλαγές μόνιμης κατοικίας -Φρένο στους «πονηρούς» ενόψει Πάσχα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Σε μια ακόμη κίνηση προχώρησε η ΑΑΔΕ, προκειμένου να βάλει «φρένο» σε όσους μεθοδεύουν να μετακινηθούν το Πάσχα παρά τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.
    Και αυτό γιατί παρατηρήθηκαν φαινόμενα ορισμένων επιτήδειων που σκαρφίστηκαν την ιδέα να αλλάξουν μέσω λογιστών ή taxisnet τον τόπο μόνιμης διαμονής τους, ενόψει Πάσχα.
    Ετσι, με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της Αρχής σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.
    Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.
    Με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.
Πλακιωτάκης: Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε
    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι συνομίλησε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή για τον τρόπο να μπλοκαριστούν όσοι αλλάζουν διευθύνσεις στο taxisnet προκειμένου να ταξιδέψουν στην εξοχή για το Πάσχα. «Θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν αυτή την διαδικασία. Το πιθανότερο είναι ότι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση».
    Και συνέχισε: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας το συντομότερο δυνατόν».
Τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση για τα νησιά το Πάσχα
    Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να περιορίσει τις μετακινήσεις το Πάσχα ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Ένα σενάριο είναι να απαγορευθεί και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών η μετακίνηση σε άλλα νησιά. «Ειδικά τις μέρες του Πάσχα επειδή θέλουμε να αποφορτίσουμε ιδιαίτερα τα μικρά νησιά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις. Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας», είπε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής.
    Γραφήματα με άμεση καταγραφή των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό, ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών, μέτρα προστασίας από τον ιό και όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο νέο site του iefimerida koronoios-live.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου