Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Η Ευρώπη έστειλε ιατρικό υλικό στο Ιράν


Η Ευρώπη έστειλε ιατρικό υλικό στο Ιράν
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, real.gr
          «Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνουν ότι ο μηχανισμός Instex πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του συνδιαλλαγή και επέτρεψε την εξαγωγή ιατρικού υλικού από την Ευρώπη προς το Ιράν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
          Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει στις 14 Μαρτίου ότι το Ιράν παρέλαβε ιατρικό εξοπλισμό ή οικονομική βοήθεια από χώρες όπως η Γερμανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, το Κατάρ, η Ρωσία και η Τουρκία.
          Η κυβέρνηση και ο πληθυσμός του Ιράν «δεν ξεχνούν ποτέ τους φίλους στους δύσκολους καιρούς» είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος.
          Το Ιράν πλήττεται σκληρά από την επιδημία του κορονοϊού που έχει προσβάλει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.757.
          Ο μηχανισμός Instex δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2019 από τους Ευρωπαίους για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν με την αποφυγή χρησιμοποίησης του δολαρίου. Ο Instex επιτρέπει στο Ιράν να συνεχίσει να πωλεί πετρέλαιο και να εισάγει άλλα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου