Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Συρία: Σοβαρές ελλείψεις σε αναπνευστήρες εν μέσω πανδημίας - Εμπόδιο οι κυρώσεις της Δύσης


Συρία: Σοβαρές ελλείψεις σε αναπνευστήρες εν μέσω πανδημίας - Εμπόδιο οι κυρώσεις της Δύσης
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
sputniknews.gr
          Η Συρία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη αναπνευστήρων εν μέσω πανδημίας κοροναϊού και οι δυτικές κυρώσεις εμποδίζουν την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού, τόνισαν οι επικεφαλής του κοινού κέντρου συντονισμού Ρωσίας-Συρίας για τον επαναπατρισμό προσφύγων, σε κοινή δήλωσή τους, τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4).
          «Παρά την καταβληθείσα προσπάθεια, οι ικανότητες των αρχών σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία των ατόμων που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό είναι ιδιαίτερα περιορισμένες: περίπου 100 τεστ διεξάγονται καθημερινά στη χώρα, υπάρχουν μόνο 25.000 κρεβάτια σε ιατρικές εγκαταστάσεις στη Συρία και κρίσιμες ελλείψεις σε αναπνευστήρες», ανέφερε η δήλωση.
          Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Συρίας έχει υπονομευθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του πολέμου και μπορεί να αποκατασταθεί μόνο μέσω ξένης υποστήριξης. Ωστόσο, οι κυρώσεις της Δύσης παρεμποδίζουν την παράδοση του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού.
          «Η υγειονομική και επιδημιολογική κατάσταση στο στρατόπεδο προσφύγων του Ρούκμπαν, που βρίσκεται στη ζώνη του Τανφ που ελέγχεται από τις ΗΠΑ, αποτελεί σήμερα ιδιαίτερη ανησυχία. Σύμφωνα με πρώην κατοίκους του στρατοπέδου, οι ιατρικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές, δεν υπάρχουν φάρμακα και δεν ειδικευμένοι γιατροί, κανείς δεν παρέχει ιατρική βοήθεια. Εάν ξεκινήσει μια επιδημία, οι άνθρωποι δεν θα έχουν σχεδόν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν», προειδοποίησε το κοινό κέντρο Ρωσίας-Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου