Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (9/4/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (9/4/2020)
      Θα σας γράψω τον προβληματισμό μου, που δεν έχει και μεγάλη σημασία, παρά μόνο δεοντολογική. Εδώ και χρόνια, χρησιμοποιείται ο όρος «δομή» κατ’ εξακολούθηση σε αντικείμενα που γραμματικά δεν ταιριάζει ( π.χ. δομή μεταναστών κτλ) Στο σχολείο, έμαθα πως «δομή» σημαίνει ΚΤΙΡΙΟ, ΚΤΙΣΙΜΟ (ανοικοδόμηση, οικοδομή,δωματιο,κτλ). Μέχρι και στα οικονομικά, ο όρος «δομημένα ομόλογα» σημαίνει «κτισμένα ομόλογα» και κατά κάποιο τρόπο δικαιολογείται. Δεν παριστάνω τον «εξπέρ» στην Ελληνική Γλώσσα, όμως λίγα πράγματα, γνωρίζω. Και ένα από αυτά, είναι πως ο όρος «δομή» χρησιμοποιείται απολύτως λανθασμένα και κατά κόρον. Το παράπονό μου είπα, όχι πως περιμένω να αλλάξει κάτι….
------------------------------------------
    Σε τρία πράγματα έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες των επιστημόνων παγκοσμίως, στο φάρμακο, στο εμβόλιο και στο τέστ για τον κορονοϊό. Ελπίζω να έχουμε αίσια κατάληξη και στα τρία, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε αυτή την πανδημία. Το ότι εκτός Ελλάδος πεθαίνουν πολλοί, ενώ στην Ελλάδα λίγοι, δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, αφού ανα πάσα στιγμή αυτό μπορεί να αλλάξει από αστάθμητους παράγοντες, εκτός από ενδεχόμενη υποβάθμιση μέτρων ελέγχου που έχουν ληφθεί. Ελπίζω και εύχομαι, οι επιστήμονες να ξέρουν τι κάνουν, και σύντομα να έχουμε ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΄Μέχρι τότε όμως, «το κεφάλι στο φούρνο»!
------------------------------------------
    Να τος πάλι εξω ο Γιάννος… ( Ένας είναι ο Γιάννος ).Επειδή, έφτασε το όριο προφυλακίσεως! ( 18 μήνες). Και ύστερα θα μου πείτε, πως η Δικαιοσύνη δουλεύει σωστά. Πού το βλέπετε το σωστά;;;; Στις δίκες πανελληνίου ενδιαφέροντος που παραπέμπονται στις καλένδες ή στις υπόλοιπες δίκες που γίνονται σε… κάποια «χαφτάνια» ( χαφτάνι = μονάδα χρόνου απροσδιόριστης διάρκειας) Κατά τα άλλα, μετρήσατε πόσους (ες) Προέδρους Δημοκρατίας «αποκτήσαμε» από τον Δικαστικό Κλάδο;;;;; Τα «γραμμάτια» εξωφλούνται!
------------------------------------------
    Ετοιμαστείτε! Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε το παιχνίδι «ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ» σε όλη την Ελλάδα….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου