Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.....( 2 από 2 )


ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.....( 2 από 2 )
Βασίλης Ναζλής
    Παγκόσμιος προστατευόμενος θεσμός είναι το ιατρικό απόρρητο, η δεοντολογική και νομική του υπόσταση , που πρέπει να τηρούν οι γιατροί.! Όμως τίθεται το ερώτημα, τι θα γίνει όταν το άτομο πάσχει από ένα μεταδοτικό νόσημα και δεν λαμβάνει προφυλάξεις με κίνδυνο επεκτάσεως του στο κοινωνικό
σύνολο με απρόβλεπτες συνέπειες, με άμεσο κίνδυνο??!!
    Τα κράτη θέσπισαν πολλούς νομικούς κανόνες, που επιβάλλουν στους γιατρούς σε ΑΜΕΣΗ ενημέρωση των αρμοδίων αρχών και λήψη άμεσων αλλά και αυστηρών μέτρων. Το ερώτημα όμως αυτό θα το επεκτείνω, πρέπει το ιατρικό απόρρητο να ισχύει για τους ηγήτορες, όταν οι πράξεις τους έχουν επιπτώσεις στους πολίτες??ΙΙ. Κατά την γνώμη μου όχι, γιατί ως γράφει ο Φρόϋντ :
    "Οι τρελοί, οι οραματιστές, οι άνθρωποι που έχουν παραισθήσεις, οι νευρωτικοί και οι απροσάρμοστοι έπαιξαν πάντα μεγάλο ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γενικά έκαναν μεγάλο κακό, αλλά όχι πάντα. Τέτοια όντα άσκησαν ανυπολόγιστη επιρροή στην εποχή τους και στις εποχές που ακολούθησαν. Τα κατάφεραν αφ' ενός χάρη στο ανέπαφο τμήμα της προσωπικότητας τους, δηλ. παρά τις ανωμαλίες τους, αλλά συχνά τα παθολογικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα τους, η ασυμμετρία της ανάπτυξης τους, η ανώμαλη ένταση ορισμένων επιθυμιών, η εγκατάλειψη χωρίς επιφύλαξη ή η διάκριση σ' ένα μοναδικό σκοπό τους δίνει την δύναμη να παρασύρουν τους άλλους στο κατόπιν τους και να υπερνικήσουν την   αντίσταση του κόσμου. Η ιστορία είναι διασπαρμένη από ονόματα νευρωτικών, μονομανών και ψυχωτικών που ανέβηκαν γρήγορα στην εξουσία και που καταποντίσθηκαν όμως."
    Εδώ, με τις ταπεινές και πεπερασμένες γνώσεις μου, θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω πρόχειρα το ψυχιατρικό πορτραίτο του νεοσουλτάνου Ερντογάν. Δεν γνωρίζω αν φτασμένοι επιστήμονες ασχολήθηκαν με την προσωπικότητα και την εξ αυτής συμπεριφορά του.... αν ΟΧΙ είναι μία ευκαιρία τώρα να ασχοληθούν και με οδηγό τις επιστημονικές τους παρατηρήσεις και μετρήσεις τους να μας ΦΩΤΙΣΟΥΝ.
    Δειλά δειλά, παρ' όλη την κυριαρχία του συστήματος ερντογάν στα ΜΜΕ στην γείτονα, κάνουν την εμφάνιση δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να πάσχει από σοβαρές ασθένειες, ως σακχαρώδη διαβήτη, κατάθλιψη, επιληψία, καρκίνο.....!! Τις ασθένειες του τις ελέγχουν τις ελέγχουν με φαρμακευτική αγωγή, όμως είναι παγκοίνως γνωστό ότι πολλά φάρμακα έχουν άμεση επίδραση στον ψυχισμό και την συμπεριφορά τους
    Θα αναφερθούν εδώ κάποιες διαπιστώσεις από την μέχρι τώρα συμπεριφορά του.
    Ο Ταγίπ διακατέχεται από ιδέες μεγαλείου. που κινούνται γύρω από το κεντρικό του θέμα ... ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
    Μυθοπλάθει με αφετηρία την πραγματικότητα, που τροφοδοτεί με ιστορικές διηγήσεις, χρησιμοποιεί το παρελθόν, το αναπλάθει, το παραμορφώνει, καταλήγοντας σε "ιστορικές" διηγήσεις δικής του
έμπνευσης, με οραματισμό για το μέλλον σε μία ΜΑΓΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ, δική του πραγματικότητα!!!
    Συνεπαρμένος από τις "
εμπνεύσεις και επιφωτήσεις" του, μιλά γι' αυτές με εθνική υπερηφάνεια και ευχαρίστηση, με λεκτική ευχέρεια-λογοδιάρροια.!!
    Οι φαντασιώσεις του είναι... ατομικής παντοδυναμίας, που αναπτύσσει μέσα σε ένα προσωπικό κόσμο "θαυμάτων", όπου "βλέπει", παντού πρόσωπα του ιστορικού τους παρελθόντος, που προσπαθεί να υπερβεί ή να... ισοπεδώσει.
    Αποκτά την παραληρηματική αίσθηση ότι αποτελεί τον.... ομφαλό της πολιτικής και της.... ιστορίας!!!
    Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι, έχει μία σταθερή οργάνωση του παραληρήματος, γύρω από τα βασικά θέματα παρουσίας και επιβολής των προσωπικών-τουρκικών απόψεων και... θελήσεων!
    Το παραλήρημα του συνυπάρχει με την πραγματικότητα, η παρα-λογική σκέψη με τη λογική.
    Αυτό το παραλήρημα όταν απευθύνεται στο εσωτερικό του ακροατήριο, κατ' εξοχήν χαμηλού μορφωτικού, οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου γοητεύει το πλήθος γιατί το επικαλύπτει η μυθιστορηματική η ακόμη ποιητική αφήγηση. Το πλήθος παρ' όλο που το παρακολουθεί δεν μπορεί να ακολουθήσει την αφήγηση γιατί διαπλέκει μύθο, ιστορία, θρησκευτικά και εθνικά πρότυπα με ιδιόμορφες διατυπώσεις για να γίνει εύπεπτη τροφή.
    Κάθε φορά προσθέτει νέους μύθους στο παραληρητικό του αφήγημα, για να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το παραλήρημα του αυτό, είναι η ηχώ της σκέψης του, όπου το στοιχείο του πάθους μένει σταθερό, ακλόνητο και κατευθύνεται από πληθωρική λειτουργία της φαντασίας.
    Ο σακχαρώδης διαβήτης που αποδεδειγμένα πάσχει, συνοδεύεται πολύ συχνά από μία ποικιλία νευροψυχολογικών προβλημάτων, που περιλαμβάνουν συναισθηματικές , αγχώδεις και ψυχωσικες διαταραχές καθώς και διαταραχές προσωπικότητας. Ο διαβήτης τύπου 1.μπορεί να αναπτύξει καταθλιπτικά συμπτώματα. Κλινικές παρατηρήσεις έδειξαν ότι οι διαβατικοί υποφέρουν από έντονο ψυχολογικό stress.
    Ευρύ πλέον επιστημονικό πεδίο για τους εξειδικευμένους επιστήμονες τη ψυχικής υγείας να μας διαφωτίσουν!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου