Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα


Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Καλημέρα, απανταχού συγχωριανοί και συνάδελφοι θεσσαλονικείς! Για μια ακόμα εβδομάδα εγώ και η αγαπημένη σας ατζέντα επιστρέφουμε πιο ανανεωμένοι και ενημερωμένοι από ποτέ, γεμάτοι νέες προτάσεις για εξόδους στα πλαίσια του


εορταστικού πασχαλινού κλίματος!
    (Ας μην κοροϊδευόμαστε ανανεωμένη είναι μόνο η ατζέντα, εγώ λίγο οι ανοιξιάτικες αλλεργίες, λίγο ο ήλιος που ανοίγει την όρεξη, μόνο ανανεωμένο δεν με λες!). Τέλος πάντων, εν όψει της μεγάλης εβδομάδας, που έρχεται (Όχι δεν θα σου δώσω την εκκλησιαστική ατζέντα μην αγχώνεσαι!) σου έχω αρκετές προτάσεις για έξοδο! Επομένως, είτε είσαι λάτρης του θεάτρου, είτε του σινεμά, είτε κάποιου άλλου είδους τέχνης, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, προκειμένου να ενημερωθείς καλλιτεχνικά για την εβδομάδα που έρχεται. Μότο της εβδομάδας μην φας οτιδήποτε βρεθεί στον δρόμο σου (βλέπε τσουρέκια, αυγά, αρνιά κλπ).   Καλοκαίρι έρχεται!:
1.Ταινία «GAMENIGHT»:
    Η ταινία (διάρκειας 100 λεπτών) είναι μία κωμωδία αμερικανικής παραγωγής. Ο Μαξ και η Άννι είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια, μαζί με φίλους τους. Αυτή τη φορά όμως, ο Μπρουκς, ο έξυπνος αδερφός του Μαξ, τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, δολοπλοκίες και απίστευτες ανατροπές. Ωστόσο, στο παιχνίδι αυτό τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία φαίνεται να είναι δυσδιάκριτα. Έτσι, καθώς το «παιχνίδι» εξελίσσεται οι έξι παίκτες, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ούτε «παιχνίδι» παίζουν, αλλά ούτε και ο Μπρους είναι αυτό που φαίνεται στην πραγματικότητα. Θα είναι άραγε αυτό, το τελευταίο παιχνίδι της ζωής τους;
Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 8 Απριλίου 2018.
2.Ταινία «Το κορίτσι στην ομίχλη»:
    Η ταινία (διάρκειας 129 λεπτών) είναι ένα θρίλερ μυστηρίου. Η ταινία είναι βασισμένη στο παγκοσμίως επιτυχημένο ομώνυμο βιβλίο, και παρουσιάζει την εξαφάνιση μιας 16χρονής κοπέλας της Άννα Λου από ένα μικρό χωριό στις Ιταλικές Άλπεις. Τότε ο ιδιαίτερος και ευφυής αστυνομικός Βόγκελ καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο και σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται για κάτι απλό. Δουλεύοντάς με εχθρό τον χρόνο, που τρέχει ασταμάτητα o Βόγκελ πρέπει να βρει έναν τρόπο, προκειμένου να ξεσκεπάσει την επίπλαστη γαλήνη και ευτυχία του μικρού αυτού χωριού.
Η προβολή της ταινίας ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου 2018.
3.Ταινία «Μόνο εσένα βλέπω»:
    H Τζίνα και ο Τζέιμς έχουν έναν ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της στέρησε τους γονείς αλλά και την όρασή της, η Τζίνα εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της. Εκείνη βλέπει τον κόσμο ουσιαστικά μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή τους ζωή. Ωστόσο, όλα θα ανατραπούν την στιγμή που η Τζίνα θα αποκτήσει ξανά την όρασή της. Τότε θα συνειδητοποιήσει, ότι τα πάντα δεν είναι τόσο ονειρικά και ιδανικά όσο νόμιζε.
Η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους από τις 29 Μαρτίου 2018.
4.Παράσταση «Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν» στο θέατρο Αριστοτέλειον:
    Η παράσταση πραγματεύεται έννοιες όπως ο τοξικός έρωτας, η προδοσία, η εγκατάλειψη και συναισθηματική κατάπτωση, πάντα με φόντο την μεταπολεμική Γερμανία την εποχή του Χίτλερ. Η παράσταση αυτή, η οποία είναι βασισμένη στη ταινία του Φασμπίντερ, καταφέρνει κατά έναν τρόπο να προβλέψει το σημερινό παγκόσμιο οικονομικό αδιέξοδο και την γενικότερη κοινωνική παρακμή.
(Διεύθυνση: θέατρο Αριστοτέλειον, Μέρες: 30, 31 και 1 Απριλίου 2018, Ώρες: 18:15 και 21:15, Εισιτήρια: 16€ κανονικό 12€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ).
5.Παράσταση «Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη» στο θέατρο Αθήναιον:
    Το έργο του Ιταλού συγγραφέα και χιουμορίστα Τζοβάνι Γκουαρέσκι παρουσιάζει σατυρικά και με έντονα στοιχεία παρωδίας τα ερωτικά μυθιστορήματα του 19ου αιώνα. Χαρακτηριστικά στοιχεία της παράστασης είναι οι απίθανες παρεξηγήσεις, η έντονη δράση και τα συνεχή και κωμικά αδιέξοδα.
(Διεύθυνση: θέατρο Αθήναιον, Μέρες: Κυριακή, Παρασκευή και Σάββατο, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 10€ (φοιτητικό, ανέργων) 12€ (κανονικό), Προπώληση: viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk​).
6.Παράσταση «Μια πορνογραφική σχέση» στο θέατρο Αυλαία:
    Η παράσταση είναι μια θεατρική διασκευή της ομώνυμης ταινίας. Ένας άνδρας και μία γυναίκα συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου για να εκπληρώσουν μία σεξουαλική φαντασίωση, χωρίς να γνωρίζουν ο ένας το όνομα του άλλου. Το μόνο που επιθυμούν είναι μία σαρκική σχέση και τίποτα παραπάνω. Ωστόσο η μία συνάντηση τους διαδέχεται την άλλη και σιγά σιγά αρχίζει να αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση πολύ βαθύτερη και ουσιαστική. Μήπως το να εξομολογηθείς τις ανείπωτες σκέψεις σου είναι πιο απογυμνωτικό από την ίδια την γύμνια;
(Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 30 και 31 Μαρτίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 13€ γενική είσοδος & 10€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων), Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αυλαία, Gooddeals, viva).
7.GOODVYBZatUberdooze:
    Το Uberdooze πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης, για ακόμα μία Τετάρτη θα πραγματοποιήσει το πάρτι GOOD VYBZ, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς και RnB ήχους, προσκαλώντας φυσικά τους Θεσσαλονικείς σε ένα απίστευτο πάρτι μέχρι πρωίας, γεμάτο χορό και απίστευτο κέφι.
(Διεύθυνση: Δαναΐδων και Σφέτσιου, 546 26 Θεσσαλονίκη).
8.Η Γλυκερία στο «Ω γλυκύ μου Έαρ» θέατρο Αριστοτέλειον:
    Την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 η ξεχωριστή τραγουδίστρια Γλυκερία με την εμβληματική φωνή, μέσα σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα, θα ερμηνεύσει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας στο θέατρο Αριστοτέλειον. Οι ύμνοι αυτοί της ελληνικής παράδοσης, οι οποίοι στοχεύουν στην ανθρώπινη ψυχή, σε συνδυασμό με την αισθαντική φωνή της Γλυκερίας, έχουν σκοπό να μας βάλουν για τα καλά στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας, μιλώντας για τα πάθη του Χριστού έως την Ανάσταση. Την αυθεντική ερμηνεύτρια θα συνοδεύσει φυσικά και πολυμελής ορχήστρα.
(Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2, Τηλέφωνο: 2310262051, Μέρα: 4 Απριλίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Είσοδος, Προπώληση: Α ζώνη (5 πρώτες σειρές) 15€ Β ζώνη 13€, Εξώστης 12€ Άνεργοι, ΑμεΑ, Φοιτητικά 12€, Σημεία Προπώλησης: ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, Κατούνη 17 - 2310.538282) ΔΙΩΡΟΦΟΝ (Καλαμαριά, Κερασούντος 81 - 2310.453998) Και στο ταμείο του θεάτρου).
9.RAVESONSRAVESURRECTION στον πολυχώρο We:
    Ο πολυχώρος We το Μεγάλο Σάββατο (7 Απριλίου) μετά την Ανάσταση διοργανώνει ένα πάρτι γεμάτο ηλεκτρονική, techno και house μουσική, σε συνεργασία με τους Ravesons.
(Διεύθυνση: Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη, Είσοδος: 5 ευρώ).
Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου