Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (26/4-2/5)


Οι νέες ταινίες της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (26/4-2/5)
Από parallaxi
    Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μπορεί αισίως να μετονομαστεί σε εβδομάδα ευρωπαϊκού κινηματογράφου, καθώς ακόμα και η νέα παιδική πρόταση φτάνει από ευρωπαϊκή χώρα, με παντελή απουσία του Χόλιγουντ στις φρέσκες επιλογές σας. Επτά υπέροχες προσθήκες σας περιμένουν λοιπόν στις σκοτεινές αίθουσες της πόλης, με ουδεμία να μιλά αγγλικά! Απολαύστε!
Η ασυμβίβαστη / Fortunata / Lucky
Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Καστελίτο
Ηθοποιοί: Γιασμίν Τρίνκα, Στέφανο Ακόρσι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Εντοάρντο Πέσκε, Νικόλε Τσεντάνι, Σέρτζιο Καστελίτο, Χάνα Σιγκούλα
Είδος: Δράμα
    Η Φορτουνάτα παλεύει να καταφέρει όλα όσα έχει ονειρευτεί, ανοίγοντας ένα κομμωτήριο, κάνοντας ό,τι καλύτερο ως μητέρα και αντιμαχόμενη τον βίαιο, πρώην σύζυγό της. Αλλά η δύναμη του έρωτα θα είναι αυτή που θα αλλάξει τη ζωή της, προσφέροντάς της μια νέα ελπίδα και μια νέα ευκαιρία για ευτυχία.
*Σινεμά: Ολύμπιον 1: 18:30 – 20:30
Οι Δικοί Μου Άνθρωποι / Tesnota / Closeness / Теснота
Σκηνοθεσία: Καντεμίρ Μπαλάγκοβ
Πρωταγωνιστούν: Άτρεμ Κίπιν, Όλγα Ντραγκούνοβα, Βενιαμίν Κατς, Ντάρια Ζόβναρ, Ναζίρ Ζούκοφ
Είδος: Δράμα
    1998, Νάλτσικ, πρόποδες Καυκάσου, Ρωσία. Η 24χρονη Ιλάνα εργάζεται στο γκαράζ του πατέρα της. Ένα απόγευμα, έχουν μαζευτεί οικογένεια και φίλοι για να γιορτάσουν τον αρραβώνα του μικρού της αδερφού, Ντέιβιντ. Το ίδιο βράδυ το νεαρό ζευγάρι χάνεται και φτάνει στην πόρτα της οικογένειας ένα σημείωμα για λύτρα. Σ’ αυτή την κλειστή κοινότητα Εβραίων, η ανάμειξη της αστυνομίας είναι εκτός συζήτησης. Πως θα συγκεντρώσει η οικογένεια τα χρήματα για να σωθεί ο Ντέιβιντ;
 *Σινεμά: Φαργκάνη Art: 19:45
Η οικογένειά μου σε λατρεύει / Ma famille t’adore déjà
Σκηνοθεσία: Άλαν Κορνό, Ζερόμ Κομαντέρ
Ηθοποιοί: Αρτού Ντιπόντ, Ντέμπορα Φρανσουά, Τιερί Λερμίτ, Μαρί Άν Σαζέλ, Σαμπίν Αζεμά, Ζερόμ Κομαντέρ, Βαλερί Καρσενί
Είδος: Κωμωδία
    Ο 30χρονός Julien είναι ένας ντροπαλός και πολύ καλοπροαίρετος τύπος. Δουλεία του είναι να φτιάχνει εφαρμογές για smartphones και είναι τρελά ερωτευμένος με την Eva, μια όμορφη δημοσιογράφο. Της κάνει πρόταση γάμου και αυτή την αποδέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Προκειμένου να γνωρίσει τους γονείς της θα ταξιδέψει μαζί της στο πανέμορφο νησί Île de Ré, όπου κατοικούν. Εκεί θα περάσουν όλοι μαζί ένα τρελό σαββατοκύριακο γεμάτο περιπέτειες, χτίζοντας γαμπρός και πεθερικά μια εκρηχτική σχέση βασισμένη σε ψέματα.
*Σινεμά: Μακεδονικόν: 20:45 – 22:30
Μαργκερίτ Ντυράς: Η οδύνη / La douleur
Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Φινκιέλ
Ηθοποιοί: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπενζαμίν Μπιολέ
Είδος: Δράμα, Ιστορική
    Όταν ανακαλύπτει δυο παλιά τετράδια σε ένα ξεχασμένο κουτί, η Μαργκερίτ Ντυράς θυμάται το παρελθόν της και τον ανυπόφορο πόνο του να περιμένεις. Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλ. Όταν η Γκεστάπο απαγάγει τον Ρομπέρ, η Μαργκερίτ μπαίνει σε έναν απελπισμένο αγώνα να τον φέρει πίσω. Ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, εξακολουθεί να τον περιμένει – δέσμια του βασανιστηρίου της απουσίας του και πέρα από κάθε ελπίδα.
*Σινεμά: Κολοσσαίον: 20:35 – 22:45 – Σαβ. Κυρ. 20:10 Ολύμπιον 1: 22:30, Παύλος Ζάννας: 18:00
Θέλμα / Thelma
Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ
Ηθοποιοί: Έλι Χάρμπο, Κάγια Γουίλκινς, Χένρικ Ράφαλσεν, Έλεν Ντόριτ Πίτερσεν
Είδος: Δράμα, Φαντασίας, Αισθηματική, Θρίλερ, Μυστηρίου
    Η Θέλμα είναι μια ντροπαλή νεαρή κοπέλα, η οποία αφήνει πίσω της τους θρησκόληπτους γονείς της σε μια μικρή πόλη της δυτικής ακτής στη Νορβηγία, προκειμένου να σπουδάσει σε ένα πανεπιστήμιο του Όσλο. Μια μέρα κι ενώ βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου για να διαβάσει, κυριεύεται από μια έντονη και αναπάντεχη κρίση, η οποία μοιάζει με εκείνες της επιληψίας. Το ίδιο αναπάντεχη είναι για τη Θέλμα η έλξη που νιώθει για την Άνγια, μια πανέμορφη συμφοιτήτριά της, η οποία δείχνει να ανταποκρίνεται στην μαγνητική παρουσία της μοναχικής, παράξενης επαρχιώτισσας. Καθώς κυλάει η ακαδημαϊκή χρονιά, η Θέλμα κυριεύεται ολοένα και περισσότερο από τα έντονα αισθήματά της για την Άνγια. Αισθήματα που δεν τολμά να τα παραδεχτεί ακόμα και στον ίδιο της τον εαυτό! Στο ίδιο χρονικό διάστημα, όμως, βιώνει ολοένα και συχνότερες και πιο έντονες κρίσεις. Καθώς καθίσταται ξεκάθαρο ότι αυτές οι κρίσεις αποτελούν απλώς ένα σύμπτωμα ανεξήγητων, ενδεχομένως και επικίνδυνων, υπερφυσικών ικανοτήτων, η Θέλμα καλείται να αντιμετωπίσει τραγικά μυστικά του παρελθόντος της αλλά και τις τρομακτικές επιπτώσεις των δυνάμεών της.
*Σινεμά: Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης ΑΠΟΘΗΚΗ 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης: 22:00
Απάτη σε Μαύρο Φόντο / Carbone / Carbon
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μαρσάλ
Ηθοποιοί: Μπενουά Μαζιμέλ, Γκρανζ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ιντίρ Σεντέρ, Μίκαελ Γιούν, Λόρα Σμετ, Ντάνι, Μουσά Μαασκρί, Πάτρικ Καταλίφο
Είδος: Αστυνομική, Θρίλερ
    Η συναρπαστική αληθινή ιστορία του πιο προσοδοφόρου εγκλήματος στη σύγχρονη γαλλική ιστορία. Καθώς κινδυνεύει να χάσει την επιχείρησή του λόγω ρευστότητας και αναζητώντας έναν τρόπο να βγάλει γρήγορα χρήματα ώστε να μπορέσει να σώσει τόσο τη δουλειά του όσο και την αξιοπρέπειά του, ο Αντουάν, ένας συνηθισμένος άντρας, καταστρώνει ένα σχέδιο για την κλοπή των φορολογικών κονδυλίων που διανέμει η γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης αγοράς που αφορά το εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων CO2. Ένα σχέδιο που εξελίσσεται στη ληστεία του αιώνα και χαρακτηρίζεται από προδοσία και δολοφονίες.
*Σινεμά: Odeon Μακεδονία 4: 18:10 – 20:20 – 22:30, Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ 6: 22:20
Η Ζουγκλοπαρέα / Les as de la jungle
Σκηνοθεσία: Νταβίντ Αλό
Είδος: Κινούμενα Σχέδια,Περιπέτεια
    Ο Μορίς μπορεί να μοιάζει με πιγκουίνο – αλλά βαθιά μέσα του είναι πραγματικός τίγρης! Μαζί με τους φίλους του, τη “Ζουγκλοπαρέα”, θέλει να διατηρήσει την τάξη και τη δικαιοσύνη στη ζούγκλα, όπως έκανε η μητέρα του πριν από αυτόν. Αλλά ο Ίγκορ, το πονηρό κοάλα, με τη βοήθεια του στρατού των ανόητων μπαμπουίνων θέλει να καταστρέψει τη ζούγκλα μια για πάντα. Η Ζουγκλοπαρέα – σπεύδει στη διάσωση!
*Σινεμά: Cineplexx One Salonica, Αίθουσα 1: Σαβ. Κυρ. Τρ. 12:00 μεταγλ., Αίθουσα 7: 15:30 – 17:30 – 19:30 μεταγλ. – Σαβ. Κυρ. Τρ. και 13:30 μεταγλ. Odeon Μακεδονία, Αίθουσα 1: Πεμ. Σαβ. Κυρ. Τρ. 17:40 μεταγλ. – Κυρ. και 13:00 – 15:20 μεταγλ., Αίθουσα 7: 18:40 μεταγλ. – Σαβ. Κυρ. Τρ. και 16:20 μεταγλ. – Κυρ. και 12:00 – 14:10 μεταγλ. Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ, Αίθουσα 5: 18:50 μεταγλ. Village Mediterranean Cosmos, Αίθουσα 1: 17:50 μεταγλ., Αίθουσα 3: 18:30 μεταγλ. – Σαβ. Κυρ. Τρ. και 14:15 – 16:20 μεταγλ. – Κυρ. Τρ. και 12:10 μεταγλ., Αίθουσα 4: Σαβ. Κυρ. Τρ. 13:10 – 15:30 μεταγλ., Αίθουσα 9: 17:20 – 19:50 μεταγλ. – Σαβ. Κυρ. Τρ. και 14:50 μεταγλ. Βακούρα, Αίθουσα 2: 17:30 μεταγλ. – Κυρ. και 12:30 μεταγλ. Κολοσσαίον: 17:00 μεταγλ. – Σαβ. Κυρ. 18:30 μεταγλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου