Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ερντογάν: Ελπίζω ότι η Αφρίν θα έχει πέσει «μέχρι το βράδυ»



Ερντογάν: Ελπίζω ότι η Αφρίν θα έχει πέσει «μέχρι το βράδυ»
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους της Άγκυρας, ότι ελπίζει πως η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής που ελέγχει τον θύλακο Αφρίν.
     «Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη.
    Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι άμαχοι της Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου.
    Στις δηλώσεις του ο τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο βόρειο Ιράκ, λέγοντας ότι σύντομα η Άγκυρα θα συντρίψει τους μαχητές και εκεί.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα αυτή που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο.
     «Τσεκάρουμε τις φωλιές των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ σε κάθε ευκαιρία. Σύντομα θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες εκεί», σημείωσε σήμερα ο Ερντογάν κατά την ομιλία του αυτή στην Άγκυρα προς Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
    Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπολύουν τακτικά επιδρομές κατά των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διατηρεί στρατόπεδα στα βουνά του βορείου Ιράκ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΜΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.ΘΕΜΑ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΔ.ΑΝΤΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή