Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Παραμένει στη φυλακή ο Άκης



Παραμένει στη φυλακή ο Άκης
zougla
    «Μπλόκο» στην αποφυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων
    Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
    «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας χθες... Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί... Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει ''ως εδώ''. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο... Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!» ανέφερε ο πρώην υπουργός στο δικαστήριο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
Τι προηγήθηκε
    Η εισαγγελέας της έδρας είχε νωρίτερα ζητήσει την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του πρώην υπουργού στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το σκεπτικό ήταν πως παραμένει ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.
    «Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, κι αν βγει από τη φυλακή, είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής» τόνισε η εισαγγελέας.
    Πρόσθεσε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο κ. Τσοχατζόπουλος μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής. Σύμφωνος με την εν λόγω εισήγηση ήταν και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας.
Δηλώσεις συνηγόρων
    Ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου Λεωνίδας Κότσαλης σχολίασε σχετικά: «Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους, και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων αρχών. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα αδικήματα, ζει με τη σύνταξή του...».
    Ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγουρόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατουμένους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκισή τους και έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
    «Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από τη φυλακή;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλιβεί επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μιας άλλης εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου