Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Για όλα φταίει το γκαζόν



Για όλα φταίει το γκαζόν
    Η ερμηνεία της κυρα-Τασίας για τη δολοφονία της βρετανίδας βουλευτού είναι ότι τελικά, για το συγκεκριμένο γεγονός, φταίει η “ρατσιστική Ευρώπη”. Τώρα πόσο ρατσιστική είναι μια ήπειρος που έχει δεχτεί και εκτρέφει εκατομμύρια μετανάστες, ασυγκρίτως πολύ περισσότερους απ’ όσους έχει δεχτεί οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, είναι ένα θέμα που μόνο στο μυαλό μασίφ φανατικών μπορεί να διαστραφεί τόσο πολύ, για να ταιριάξει με τις εμμονές τους. Προφανώς και για τον Φύσσα φταίει η ρατσιστική Ευρώπη, ακόμα και για τους τέσσερις νεκρούς της Μαρφίν (η Ευρώπη φταίει που υπάρχουν τράπεζες), ένα θέμα που θέλουν να το ξεχάσουμε, βέβαια, και να θυμόμαστε μόνους τους δολοφονημένους που βολεύουν στην επιλεκτική μνήμη.
    Αλλά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να σκεφτεί κανείς πώς δουλεύει το μυαλό ενός φανατικού (και υποκριτή επιπλέον) πώς βγάζει από τη μύγα ξίγκι κι από το ξίγκι μύγα, κατά περίπτωση, έτσι ώστε όλα να έρχονται να κουμπώνουν, μέσα από λογικά άλματα, τρελές εξισώσεις και παλαβούς συλλογισμούς, σε μια προτηγανισμένη ταυτολογία, που ξεκινάει από κάποια παλιά δαιμονοποίηση. Εκ φύσεως κακιά η Ευρώπη για τους θρησκευόμενους μαρξιστές (χωρίς λόγο, έτσι, από κισμέτ) άρα ό,τι κακό συμβαίνει στον κόσμο, ακόμα κι αν δεν πετύχουν τα γεμιστά της κυρά-Τασίας, φταίνε οι Ευρωπαίοι. Ακόμα και αν δεν της πετύχει το βάψιμο το μαλλιών, ίσως είναι ικανή να βγει στο μπαλκόνι και να τσιρίζει ότι γι’ αυτό φταίει ο Σόιμπλε.
    Τώρα, γιατί όλοι οι πρόσφυγες πνίγονται και πασκίζουν πάση θυσία να ’ρθουνε στη ρατσιστική Ευρώπη και πώς γίνεται, απ’ τον πολύ ρατσισμό να βγάζουν μουσουλμάνο δήμαρχο στο Λονδίνο, αλλά ποτέ χριστιανό δήμαρχο σε μουσουλμανική χώρα, αυτό είναι ακατανόητο για τους μηχανισμούς σκέψης, ή μη-σκέψης της εκάστοτε κυρίας Τασίας, ή του κάθε κυρ-Τάσου, που έχοντας γανωμένο μυαλό από κάποιον παιδαριώδη μαρξισμό σε συνδυασμό με γρανιτένια μωρία, συνεχίζει να επιμένει και να χτυπάει με μανία το ποδαράκι του στο έδαφος, επαναλαμβάνοντας υστερικά: “Για όλα φταίει η Ευρώπη!”.
    Θα προτιμούσε κάποιο γυφτο-σύστημα σε στιλ Μαδούρο ή Φιντέλ; Μάλλον. Είναι η μιζέρια εντός του που μισεί την πρόοδο, την ευτυχία, την ομορφιά και τον πλούτο των άλλων, την τεχνολογία, την ελευθερία και όλα τα καλά που κατέκτησαν οι αστοί της Ευρώπης. Είναι μαύρη αντίδραση με τη λεοντή της προόδου.
Μιζεραμπιλισμός. Είναι κάποια μειονεξία που μετατρέπεται σε ταξικό μίσος και ενδύεται το στρινγκ του προοδευτισμού. Δεν κοιτάζει τι θα δημιουργήσει ο ίδιος, απλώς τον ενοχλεί που δημιουργούν οι άλλοι. Η γνωστή και πάντα επίκαιρη κατσικοφιλοσοφία του γείτονα κι ας αφήσουμε τον Μαρξ στην ησυχία του.
    Με τη λογική της κυρα-Τασίας, με τη λογική του “ένας γύφτος έκλεψε, όλοι οι γύφτοι φταίνε” και τη συλλογική ευθύνη του τίποτε και του κανενός πορεύονται εδώ και χρόνια -αρκεί να μην την εφαρμόσεις αντίστροφα, και σ’ αυτούς, διότι μόνο αυτοί κατέχουν το κοπιράιτ. Το θέμα είναι όμως βαθύτερο και πολύ πιο μοχθηρό: εμφανίζονται ότι είναι υπέρ της Ευρώπης, κατά περίσταση, άμα είναι να πέσει κάνα φράγκο, αλλά γενικώς και σε κάθε ευκαιρία καλλιεργούν ύπουλα τον αντιευρωπαϊσμό, περνούν διαρκώς έμμεσα και άμεσα το δηλητήριο -μάλιστα κάποιοι δεν κρατιούνται και το λένε ευθέως: όσοι ψήφισαν “μένουμε Ευρώπη”, θα πληρώσουν ενισχυμένο ΕΝΦΙΑ. Και φακέλωμα, και απροκάλυπτο μίσος, αλλά και υποκρισία και επιπλέον αδεξιότητα, διότι αυτά τα πράγματα δεν λέγονται, εκτός αν δεν αντέχεις να μην τα πεις, φοβούμενος μήπως σκάσεις. Και ο Κυρίτσης, φοβούμενος μήπως τρυπήσει η κοιλιά του, δεν άντεξε και το είπε.
    Έτσι, λοιπόν. Για τη δολοφονία της βρετανίδας βουλευτού “φταίει η Ευρώπη και ο ρατσισμός της”. Όποιος ψήφισε “μένουμε Ευρώπη”, πληρώνει παραπάνω ΕΝΦΙΑ. Έχουν πρόβλημα χοντρό, επομένως με την Ευρώπη. Μη γελιέται κανείς. Θα προτιμούσαν, προφανώς, μια περίκλειστη Αλβανία του Χότζα, όπου θα μπορούσαν να βγάλουν κανονικά και απροκάλυπτα όλα τα γούστα τους; Τουλάχιστον σε πρώτη φάση -μετά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου