Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

8.«Τρεις κι ο κούκος» στην εορταστική εκδήλωση της ΝΔ στην Ξάνθη!



8.«Τρεις κι ο κούκος» στην εορταστική εκδήλωση της ΝΔ στην Ξάνθη!
Πάνε πιά τα ‘’μπερεκέτια’’ !
    Με άρωμα νοσταλγίας για τις περασμένες δόξες του παρελθόντος και με αναφορές σε “μάχες” και “αγώνες” πραγματοποιήθηκαν χτες το πρωί στην Ξάνθη οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 40 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας
    Στην κεντρική εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, το παρών έδωσε ως κεντρικός ομιλητής ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, ωστόσο η όλη διοργάνωσε σημαδεύτηκε από τη μικρή συμμετοχή ψηφοφόρων αλλά και λάθη και αστοχίες στους τύπους που δεν φάνηκε να περνούν απαρατήρητα. 
    Μάλιστα, οι ομιλίες και οι τοποθετήσεων των στελεχών της ΝΔ που έδωσαν το παρών φάνηκε να κουράζουν από ένα σημείο και μετά το ακροατήριο με τις καρέκλες, της ούτως ή άλλως μικρής αίθουσας που επιλέχθηκε, να αδειάζουν σταδιακά! 
Νοσταλγία για το παρελθόν
    Τον λόγο πήρε αρχικά ο Βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης, κος Αλέξανδρος Κοντός που έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της κόμματος ενώ αναφερόμενος στο σήμερα και στον νυν πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως αυτός “πήρε τη χώρα από το χείλος του γκρεμού και προχωρά με δύναμη να την βγάλει από την κρίση”.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ΝΔ “μιλάει στον κόσμο με ειλικρίνεια, λέει την αλήθεια και τα πράγματα πλέον πηγαίνουν καλύτερα για τους αριθμούς και αυτό πρέπει να περάσει και στον κόσμο. Ιστορικά στελέχη της ΝΔ σήμερα εδώ στην Ξάνθη, που την κράτησαν όρθια σε δύσκολες εποχές, όταν έλεγες πως είσαι ΝΔ σε κυνηγούσαν και αυτοί δεν κάναν πίσω, δεν φοβήθηκαν, ακόμη και τώρα που πολίτες δυσαρεστημένοι έφυγαν δίνουν αγώνα καθημερινά και θα τους φέρουν πίσω. Όποτε κυβέρνησε η ΝΔ ο τόπος πήγε μπροστά, συμμάζευε τα  δύσκολα, αυτή η παράταξη πάντα έβαζε τα πράγματα σε μια σωστή εθνική, πατριωτική σειρά επειδή”. Μάλιστα ο πρώην Υπουργός παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως θα βρεθούν οι 180 Βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016. 
    Από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε περήφανος που προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ ενώ διευκρίνισε πως αυτό δεν τον εμποδίζει σήμερα από τη θέση που κατέχει να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, εφόσον θεωρεί ότι θίγονται τα τοπικά συμφέροντα. “Τα δύσκολα χρόνια, από το 81 μέχρι και το 83 θυμάμαι πόσο κουράγιο είχαμε και όχι μόνο ήμασταν εκεί αν και λίγοι αλλά είχαμε το κουράγιο να γελάμε και να παλεύουμε σε πείσμα όλων εκείνων που ήταν ταυτισμένοι με την εξουσία. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτή την παράταξη, που έχει όχι μόνο παρελθόν αλλά και μέλλον. Εύχομαι το μέλλον αυτού του τόπου να είναι εκείνο που αξίζει στην Ελλάδα μας”.
 Πέταξε τον γάντι ο  Δημαρχόπουλος 
    Διαφορετικό περιεχόμενο επέλεξε να δώσει στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, που βρήκε την ευκαιρία έχοντας απέναντί του τον Υπ. Εσωτερικών να σταθεί για λίγο στα προβλήματα που ταλανίζουν τους Δήμους. 
    Δραττόμενος της ευκαιρίας σήμερα και ως Δήμαρχος Ξάνθης αλλά και ως μέλος της ΚΕΔΕ, θα μπορούσα να σας αριθμήσω μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Δήμου μας. Δεν θα το κάνω λόγω της ημέρας να σας θυμίσω όμως μόνο ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς εμείς καλούμαστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία με πολλές ευθύνες που έχουν μεταφερθεί από το κράτος στην τοπική αυτοδιοίκηση” τόνισε ο ίδιος απευθυνόμενος προς τον κ. Ντινόπουλο, για να συμπληρώσει πως “μην προσπαθήσετε να στρογγυλέψετε τα πράγματα, εμείς δεν είμαστε επαίτες της κεντρικής εξουσίας. Η κεντρική εξουσία σκέφτεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα ότι τα βρίσκει δύσκολα”. Απαντώντας ο Υπουργός αρκέστηκε στο να πει πως "θα μιλήσουμε αργότερα για αυτά". 
    Φυσικά και ο ίδιος αναφέρθηκε στην ιστορία της ΝΔ λέγοντας πως κατά το παρελθόν “άνθρωποι της παράταξης πληγώνουν τους απλούς αγωνιστές με τη στάση τους και τις επιλογές τους” ενώ έκανε λόγο για μια μεγάλη κληρονομία τις βάσεις της οποίας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και την οποία έχουν σήμερα στα χέρια τους τα νεότερα στελέχη του κόμματος. “Πριν από 40 χρόνια εμείς μιλούσαμε για το κοινωνικό κράτος, ίσες ευκαιρίες σε όλους, την ανάγκη να υπάρχει δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους Έλληνες, τότε εμείς μιλούσαμε για το ευρωπαϊκό μέλλον του τόπου. Με αυτές τις αρχές και τα πιστεύω συνεχίζουμε και σήμερα. Η πολιτική πολλές φορές διχάζει, η εθνική ενότητα είναι υποχρέωση ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε.  Η ΝΔ παρά τις δοκιμασίες που περνά μένει όρθια και είναι ξανά ο κύριος πυλώνας σταθερότητας για το σήμερα”. 
    Λακωνικός στην τοποθέτησή του ήταν ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης που δήλωσε πως  “σήμερα χάρη στη ΝΔ είμαστε ακόμη στην Ευρώπη. Πριν απο 40 χρόνια ήταν η ΝΔ αυτή που με τις ενέργειες της και τον Καραμανλή μας έβαλε στην Ευρώπη. Υπήρξαν ηγέτες που πρόσφεραν στον τόπο και τη χώρα. Όλη η ιστορία της ΝΔ της Ξάνθης βρίσκεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα. Να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που στα δύσκολα χρόνια ήταν στο κόμμα και πρόσφεραν και χάρη σε αυτούς είμαστε σήμερα στην κυβέρνηση”. 
Λάθη... πρωτάρηδων!

    Παρά την καλή θέληση και προσπάθεια να τηρηθεί ένα είδος “πρωτοκόλλου” κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων τα λάθη δεν κατέστη εφικτό να αποτραπούν καθώς μετά την τοποθέτηση του Δήμαρχου Αβδήρων και παρά το γεγονός πως βρισκόταν επί ώρα στην αίθουσα, δεν εκλήθη για χαιρετισμό ο Δήμαρχος Τοπείρου, και μόλις αυτό επισημάνθηκε στους διοργανωτές τον κάλεσαν να τοποθετηθεί μετά τον πέρας όλων των υπόλοιπων τοποθετήσεων, με τον ίδιο να αρνείται ευγενικά. Στην αίθουσα βρισκόταν επίσης και ο Δήμαρχος Μύκης, που επίσης δεν εκλήθη να τοποθετηθεί
    Όταν το μικρόφωνο πήρε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, η αίθουσα σταδιακά άρχισε να αδειάζει, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται ακόμη και άδεια καθίσματα παρά το γεγονός πως ως γνωστόν δεν πρόκειται για κάποιον ιδιαίτερα μεγάλο χώρο. Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν οι πρόεδροι της ΝΟΔΕ Ξάνθης, με την κα Σούλα Ιακωβίδου, μέχρι πρότινος πρόεδρος, να βραβεύεται πρώτη και τον πρώτο πρόεδρο της ΝΟΔΕ τελευταίο, κάτι που σχολίασε ο ίδιος κατά τη βράβευσή του. “Αν και πρώτος πρόεδρος, βραβεύομαι τελευταίος” δήλωσε χαρακτηριστικά. Η κα Ιακωβίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον εκλιπόντα Σπύρο Καραουλάνη, για τον οποίο μάλιστα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου