Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

4. "Δε θα διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι"



4. "Δε θα διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι"
Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
http://www.newsit.gr
    Η ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ, Ευα Καϊλή αποστόμωσε τον αμερικανό γερουσιαστή Michael Turner στη συνέλευση του ΝΑΤΟ στη Χάγη με αφορμή την ονομασία της Μακεδονίας που διεκδικούν τα Σκόπια.
    Η Εύα Καΐλή δε χάρισε κάστανα σε κανέναν κατά τη διάρκεια της 60ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Χάγη, οι συνεδριάσεις της οποίας ξεκίνησαν στις 21 Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται σήμερα.
Πως αποστόμωσε τον αμερικανό γερουσιαστή η ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ
    Ο γερουσιαστής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, Michael Turner,  δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διεύρυνση της Συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι "το θέμα του ονόματος των Σκοπίων (Μακεδονία είπε εκείνος) δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ".
    Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αντέδρασε άμεσα και τονισε πως "αυτή είναι μία συζήτηση που ευτυχώς στην ΕΕ έχει σταματήσει, καθώς δεν έχει αναγνωρισθεί αυτή η ονομασία".
    Πρόσθεσε ακόμη πως "ως μέλος της Επιτροπής του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια, με την ιδιότητα της βουλευτού, τονίζω ότι είμαι από τη Μακεδονία και αυτό νομίζω ότι έχει γίνει σαφές τουλάχιστον στις κοντινές μας χώρες.
    Τα προβλήματα που υπάρχουν με χώρες εκτός συμμαχίας, θα πρέπει να επιλύονται εκτός συμμαχίας, καθώς είναι κρίσιμα. Δεν είναι μόνο πολιτικά και ιστορικά, είναι και οικονομικά. Οφείλουν να σταθούν δίπλα στους συμβατικούς τους συμμάχους και να αντιληφθούν ότι αν συνέβαινε το αντίθετο, θα ήθελαν να μας δουν δίπλα τους.
    Δεν μπορεί να αμφισβητεί κανείς το δικαίωμά μας στο βέτο μέχρι να επιλυθεί οριστικά αυτό το θέμα, ώστε όταν λέω ότι είμαι από τη Μακεδονία, να μην διευκρινίζω από ποια Μακεδονία είμαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου