Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

6.Φίμωση του διαδικτύου με προσβολή πολιτεύματος;

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Άλλο πάλι και τούτο !
Με ισόβια θα τιμωρείται όποιος προσβάλει το πολίτευμα
Με 10 χρόνια θα τιμωρείται όποιος προκαλεί διάπραξη προσβολής του πολιτεύματος, μέσω αναρτήσεων στο ίντερνετ
Και ποιο είναι το πολίτευμα, για να το ξέρουμε και να μην το προσβάλλουμε ? Άκουσα ότι κάποιοι το λένε ‘’Προεδρευομένη Δημοκρατία’’.
Προεδρευομένη, σίγουρα είναι, αφού γίνεται τόσος λόγος για να βγάλουν ακόμα μία ‘’γλάστρα’’ πρόεδρο.
Και για να μην παρεξηγιέμαι, ‘’γλάστρες’’ ήταν όλοι οι πρόεδροι, από την στιγμή που δεν έχουν την παραμικρή δύναμη και τον παραμικρό λόγο στα τεκταινόμενα, αλλά περιορίζονται σε ‘’ευχολόγια’’, δεξιώσεις και ‘’φρου-φρου κι’ αρώματα’’.
Δημοκρατία, από πού και ως πού είναι ?
Με φυλακισμένους ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ του Ελληνικού λαού, επειδή ‘’δεν τους αρέσει η φάτσα τους’’ ?
Με τον ευτελισμό της λέξης κάθε μέρα και περισσότερο από την λαμπρή στιγμή της επανόδου της Δημοκρατίας το 1974 ?
Με την κλοπή ( κυριολεκτικά ) της περιουσίας της πατρίδας από ασύδοτους πολιτικούς που βγάζουν όποιο νόμο τους συμφέρει για να μην μπούν φυλακή ?? Αυτή λέγεται Δημοκρατία ? Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
Μήπως θα έπρεπε να λέγεται ‘’Οικονομική Δικτατορία’’ ?
Με αυτά, τρώω 10 χρόνια φυλακή, αλλά ο Νόμος δεν ψηφίστηκε ακόμα, και έτσι την γλυτώνω.
Σίγουρα την γλυτώνω ? Υπάρχει και ‘’αναδρομική ισχύς’’ (  στις οικονομικές περικοπές γίνεται, γιατί όχι και σε άλλες περιπτώσεις ) βάσει της οποίας θα με κλείσουν ‘’μέσα’’.
Δεν θα είμαι μόνος όμως, θα είναι μαζί μου και το 70% των Ελλήνων. Το υπόλοιπο, είτε είναι παιδιά, είτε μπουνακιασμένοι υπέργηροι, είτε…. Δημοκράτες!
Ξέχασα τους…’’ποικιλόχρωμους’’ !
Εγώ πάντως, ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δημοκράτης δεν είμαι !
Πέτρος Χασάπης
http://greeknation.blogspot.gr/
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
    Σύμφωνα με αλλαγές στον ΠΚ που θα επιφέρει η μνημονιακή κυβέρνηση, με ισόβια θα τιμωρείται όποιος προσβάλει το πολίτευμα, ενώ με 10 χρόνια θα τιμωρείται όποιος προκαλεί διάπραξη προσβολής του πολιτεύματος, μέσω αναρτήσεων στο ίντερνετ.
    Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα θεωρείται ως προσβολή; Θα θεωρείται μόνο όταν κάποιος επιχειρεί με τη βία την ανατροπή του ισχύοντος αντιδημοκρατικού πολιτικού συστήματος ή θα θεωρείται προσβολή και κάθε ενοχλητική κριτική και προτάσεις για αλλαγή του ή ακόμα και διοργάνωση λαϊκών συγκεντρώσεων και λαϊκών ψηφοφοριών για αλλαγές στο πολίτευμα της χώρας;
    Και ποιος δικαστής τελικά θα μπορεί να κρίνει αν μια ορισμένη κριτική που ασκούμε εμείς οι πολίτες στο διαδίκτυο ή προτάσεις μας, οδηγήσουν κάποιους σε πράξεις βίας; Ποιος δικαστής θα είναι εκείνος που θα συνδέσει τα δύο γεγονότα;
    Στην πραγματικότητα λοιπόν εκείνο που επιχειρείται, είναι μια πλήρης φίμωση του ανεξέλεγκτου από την εξουσία διαδικτύου, δηλαδή της δημοσιογραφίας των πολιτών, η οποία άρχισε να γίνεται ενοχλητική για το κλειστό σάπιο πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, έτσι καλλιεργείται φόβος στο λαό, ώστε να ερεθιστεί το αγελαίο ένστικτο, για να μείνουν οι πολίτες καθηλωμένοι στον καναπέ τους, συσπειρωμένοι γύρω από την πολιτική ηγεσία τους και να μην διανοηθούν έλεγχο ή αλλαγή του πολιτικού συστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου