Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

8.Ραντεβού στο Βερολίνο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
8.Ραντεβού στο Βερολίνο
Θα πάνε για …Βραδεμβούργια κονσέρτα και άλλα συγκινητικά.
    Η πρόσκληση του Β. Σόιμπλε είχε σταλεί εδώ και αρκετό καιρό στον Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να επισκεφθεί το Βερολίνο. Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει μια βασική διαφορά. Η κυβέρνηση άλλαξε και ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι υπουργός Οικονομικών.
    Ωστόσο, οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά πως θα παραμείνει στην διαπραγματευτική ομάδα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, από την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Για αυτό το λόγο δεν ανέβαλαν το ραντεβού στο Βερολίνο.
    Το απόγευμα ο Γιάννης Στουρνάρας μαζί με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου, θα συναντήσουν τον Β. Σόιμπλε και στην ατζέντα θα βρεθούν μεταξύ άλλων, οι μεταρρυθμίσεις αλλά και το χρέος. Όπως επίσης θα αναφερθούν και στο νέο «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη με τον οποίο θα συναντηθεί ο Β. Σόιμπλε σε οκτώ ημέρες στην συνεδρίαση του Eurogroup.
ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ????? 
    Ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε να συνοδεύσει την ελληνική αντιπροσωπεία καθώς ανέλαβε μόλις χθες τα καθήκοντά του.
    Επισήμως το θέμα δεν είναι το ελληνικό χρέος αλλά μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο υποδέχεται την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα στη σειρά εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Ετσι ηχεί η Ευρώπη». Η Σαββίνα Γιαννάτου με τους Primavera en Salonico, η Ελένη Καραΐνδρου και ο Σωκράτης Σινόπουλος θα γεμίσουν με ελληνικές μουσικές το ψυχρό κτίριο που στέγαζε το υπουργείο   Αεροπορίας του Γ’ Ράιχ.
    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων προβλέπεται και η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, περίπου στις 6 η ώρα Ελλάδος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου