Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

1.ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ Πνεύμονας εκδηλώσεων στα δυτικά

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1.ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ Πνεύμονας εκδηλώσεων στα δυτικά
    Συνολικά σαράντα πέντε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου, χορού) περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο αίθριο του γνωστού χώρου της Σταυρούπολης.
    Με αφορμή τη χθεσινή έναρξη της διοργάνωσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής χαρακτήρισε το φεστιβάλ “πλουραλιστικό, πολυσυλλεκτικό, ανοιχτό και σήμα κατατεθέν όχι μόνο στις δυτικές συνοικίες αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη”. Την ανάγκη το φεστιβάλ να γίνει ακόμη πιο εξωστρεφές υπογράμμισε ο πρόεδρος του δ.σ. της Μονής Λαζαριστών και αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Θεοφάνης Παπάς.
     “Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε με νέες καλλιτεχνικές δράσεις το φεστιβάλ, ώστε να γίνει πόλος έλξης για όλη τη Θεσσαλονίκη”, δήλωσε.
    Ο δήμαρχος Παύλου Μελά και διαχειριστής της Μονής Λαζαριστών Διαμαντής Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το φεστιβάλ ως έναν από τους κυριότερους πολιτισμικούς θεσμούς της δυτικής Θεσσαλονίκης. “Η ανάδειξή του δεν συνιστά μόνο στρατηγική για τον πολιτισμό, αλλά μέριμνα για την ευρύτερη ανάδειξη της περιοχής”, τόνισε.
    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που απλώνεται και στους τρεις μήνες του καλοκαιριού, περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Μερικά από τα ονόματα και παραγωγές που θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του φεστιβάλ είναι:
Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας και Ρίτα Αντωνοπούλου (3/7),
η ομάδα χορού Martha Graham Dance Company (7/7 - 8/7),
o συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος (10/7),
η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης (11/7),
ο Γιώργος Νταλάρας με τη “Μικρή Πατρίδα” (16/7) κ.ά.
    Τέλος, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η μικρή σκηνή “Νέες Φωνές” (22/7 - 27/7), που δίνει βήμα σε νέους μουσικούς δημιουργούς κι ερμηνευτές, η Ανοιχτή Σκηνή - Δρόμοι της Παράδοσης (25/7 - 31/7) αλλά και το φεστιβάλ χορού, που φιλοξενεί σχήματα από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις (25/8 - 26/8).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου