Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

11.Μεγάλη τιμή για τον Δαβάκη από τον Αβραμόπουλο

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.Μεγάλη τιμή για τον Δαβάκη από τον Αβραμόπουλο
Ξέχασαν να του δώσουν και το ΧΡΥΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ .Αιδώς, Αργείοι…(Αργείοι, όχι μανιάτες )
Τουλάχιστον ο αεροπόρος, του έδωσε το γνωστό....ΑΓΑΛΜΑΤΑΚΙ !
parapolitika.gr
    Με τη «Διαμνημόνευση του Σταυρού της Αξίας και Τιμής Α’ Τάξεως», που δόθηκε για πρώτη φορά – τουλάχιστον δημοσίως – σε αποχωρούντα πολιτικό από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, αποχώρησε με... «δόξα και τιμή» ο πρώην πλέον ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης στη διάρκεια ειδικής τελετής παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, που έγινε πριν λίγη ώρα στο ΥΠΕΘΑ.
    Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε από τον Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, λόγω του πολύτιμου έργου που πρόσφερε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως ΥΦΕΘΑ, σύμφωνα με την αιτιολογία που αναγνώστηκε δημοσίως και ασφαλώς αποτέλεσε μία «ευχάριστη έκπληξη» για τον Θ. Δαβάκη, ο οποίος παρέλαβε τόσο το διάσημο, όσο και το συνοδευτικό δίπλωμα.
    Όπως επίσης, ιδιαιτέρως συγκινημένος φάνηκε ο πρώην ΥΦΕΘΑ από το δώρο που πρόσφερε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος εκτός από τον θυρεό του ΓΕΑ του πρόσφερε και ένα αντίγραφο-αγαλματίδιο του αετού της ΠΑ. Βλέπετε ο Θ. Δαβάκης είχε υπηρετήσει τη θητεία του στην ΠΑ για 24 μήνες στα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’80. Τέλος, αίσθηση προκάλεσε και το δώρο του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, που ήταν ένα παλαιό – αποενεργοποιημένο – περίστροφο του ΕΣ. «Στον Μανιάτη Υφυπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός, για να λάβει χαριτολογώντας την απάντηση του Θ. Δαβάκη «ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα με την Αστυνομία».
    Νομίζουμε ότι μάλλον δεν θα έχει ο Λάκων πρώην πλέον Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ
    Οι Διαμνημονεύσεις απονέμονται σε μόνιμους εν ενεργεία Αξιωματικούς. Επίσης, απονέμονται και σε μονίμους εξ εφεδρείας Αξιωματικούς, μετά τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από την ανάκληση τους στην ενέργεια.
    Είναι µίας τάξεως και απονέµεται µία φορά στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και σε ανώτατους εν ενεργεία Αξιωµατικούς, που διετέλεσαν ∆ιοικητές Μειζόνων Σχηµατισµών ή προσέφεραν διακεκριµένη υπηρεσία στις Ένοπλες ∆υνάµεις και στην Πατρίδα. Η ∆ιαµνηµόνευση αυτή απονέµεται και σε Έλληνες ιδιώτες και σε αλλοδαπούς στρατιωτικούς και ιδιώτες για ενέργειες, δραστηριότητες, υπηρεσίες, γεγονότα και πράξεις που αποβαίνουν επ’ ωφελεία των Ενόπλων ∆υνάµεων και του Ελληνικού Έθνους
    Η απονοµή πραγµατοποιείται µε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αµύνης µετά από σχετική εισήγηση του ΣΑΓΕ. 
    Το µετάλλιο της διαµνηµονεύσεως Αξίας και Τιµής είναι κατασκευασµένο από ορείχαλκο. Στην κύρια όψη φέρει απεικόνιση αρχαίας γυναικείας µορφής που συµβολίζει την Ελλάδα και η οποία µε το χέρι τεταµένο προσφέρει στεφάνι δάφνης. Αριστερά και δεξιά αυτής της µορφής αναγράφονται ανάγλυφα µε αρχαϊκή γραφή οι λέξεις «ΑΞΙΑ» και «ΤΙΜΗ». Στην άλλη πλευρά απεικονίζεται ανάγλυφα το σύµπλεγµα των συµβόλων του ΓΕΕΘΑ και αναγράφεται η χρονολογία "1991", έτος καθιερώσεως της διαµνηµονεύσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου