Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΙΛΩΝ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΙΛΩΝ
Σκέψεις φίλων, που μου τις στέλνουν και επιθυμούν την δημοσίευση, επώνυμα. Χωρίς δικές μου επισημάνσεις , σχόλια και παρατηρήσεις.
5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ! ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΗΝ Δημήτρης Μπελιβανάκης
   Τί το ήθελα κι' εγώ; Δεν έλεγα τίποτε άλλο; Π.χ. να κερδίσω κανένα  "ΤΖΑΚ ΠΟΤ" στο λαχείο;
   Δεν πέρασαν ούτε 10 ημέρες από το πρώτο μου σχόλιο με τίτλο "ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ", και η εθνική μας ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ξαναχτύπησε! Και όχι τίποτε άλλο, αλλά το προέβλεψα και θέλησα να την προφθάσω (Τί σου κάνει αυτή η ρημάδα η δημοσιότητα. Καλά λένε ότι, "Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, αλλά τη δόξα ουδείς"). Αλλά πού η κυρία από τέτοια! Δεν καταλαβαίνει τίποτε απολύτως.
   Τώρα της φταίνε τα Θρησκευτικά! (παιδιά, μή της δίνετε ιδέες, γιατί η κυρία δεν έχει όρια μπροστά στην επιθυμία της να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα). Αύριο θα της φταίει κάτι άλλο. Άν και είμαι σίγουρος ότι, το επόμενο "χτύπημα" το έχει ήδη σχεδιάσει, και περιμένει απλώς να καταλαγιάσει λίγο ο κουρνιαχτός που ξεσήκωσε το τελευταίο της ατόπημα (κάπως αλλιώς θα το έλεγα, αλλά για λόγους δεοντολογίας, και αποφυγής τυχόν συνεπειών, διότι πρέπει να προσέχουμε λιγάκι), για να επανέλθει στην επικαιρότητα. Αλλά, αφού τα Θρησκευτικά δεν χρειάζονται, για να μή παραφορτώνονται τα παιδιά με μαθήματα που δεν χρειάζονται, γιατί να μή καταργηθεί και η Ιστορία, αφού, αφ' ενός μεν, η ανάμνηση παρελθόντων γεγονότων συντηρεί και υποδαυλίζει τα πάθη των λαών, αφ' ετέρου δε, ούτως ή άλλως, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ βγαίνουν όχι μόνον από τα σχολεία, αλλά και από τα Πανεπιστήμια. Και μή μου πείτε ότι όταν σπουδάζουν, μαθαίνουν Ιστορία!!! Έχουμε λαμπρό παράδειγμα μπροστά μας! Άλλωστε, γιατί να μάθουν τα παιδιά μας Ιστορία;  Για να μαθαίνουν για το "συνωστισμό" της Σμύρνης και να συντηρείται το μίσος των λαών; Και, γιατί μόνον αυτά; Να ρωτήσουμε την κυρία, να μας πεί πιά μαθήματα χρειάζεται να διδάσκονται(π.χ. Μαρξισμός-Λενινισμός, Σαϊεντολογία, Διεθνισμός, ή οτιδήποτε άλλο κατεβάσει η "γκλάβα" της), και να τα εισαγάγουμε στα σχολεία μας.
   Αλλά επίσης, δε σκέφτομαι κανένα άλλο, παρά το δύσμοιρο, σοβαρότατο και συμπαθέστατο κατά τα άλλα, αρχηγό της, ο οποίος, δέσμιος της υπερβολικής μετριοπάθειάς του, και, ίσως, των καταστατικών αρχών του κόμματός του, αδυνατεί να της "τραβήξει" λίγο το "αυτάκι", και να τη βάλει στη θέση της, ή, στο τέλος-τέλος, να τη διαγράψει, υφιστάμενος τις συνέπειες των ακροτήτων και της βλακείας της, καταποντιζόμενος.
   Όπως θα προσέξατε, απέφυγα επιμελλώς να αναφέρω ονόματα και συγκεκριμμένες καταστάσεις, γιατί, δεν ξέρω, αλλά μπορεί ούτε το χρήμα να εμίσησε η κυρία, και, κατά την τελευταία συνήθεια των προσώπων αυτών που θέλουν να αποφύγουν να απαντήσουν με επιχειρήματα, να θελήσει να "βγάλει" και το κατιτίς της. Γι' αυτό το λόγο, ονόματα δέν λέμε, πρόσωπα δεν θίγουμε. Τώρα, εάν κάποιος ή κάποια θελήσει να ταυτίσει τον εαυτό του/της, με τους αναφερόμενους στο σχόλιό μου, δικός του λογαριασμός! Είπαμε: Όποιος έχει τη μυίγα, μυιγιάζεται!!!
   Τελειώνοντας, επειδή δεν θέλω να αφήσω χώρο στην "κυρία" να χορεύει μόνη της, να μας δουλεύει δηλαδή, δηλώνω ότι, καμία, μα καμία απολύτως μελλοντική βλακεία της δεν πρόκειται να μείνει, όσον αφορά εμένα τουλάχιστον, αναπάντητη. Τουλάχιστον, η δημοσιότητα την οποία επιδιώκει, να έχει και μερικές, κατά το δυνατόν, δυσμενείς επιπτώσεις, τόσον την ίδια, όσον και αυτούς που επηρεάζει άμεσα, μπάς και ξυπνήσουν, και τη συνεφέρουν.
4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ Βασίλης Σταθόπουλος
Οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ για τη σθεναρή του στάση στο μνημόσυνο των νεκρών στο Βίτσι.
Ο εορτασμός διοργανώνεται από την ΕΑΑΣ, η οποία καταρτίζει το πρόγραμμα και έχει την ευθύνη.
Γίνεται με μόνο σκοπό να τιμηθή η μνήμη των νεκρών και δεν μπορεί να παραχωρή έδαφος σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση, κομματική ή οτιδήποτε άλλο.
Τό ότι δίδεται ο λόγος και σε βουλευτή της ΧΑ, αυτό γίνεται μόνο και μόνο, για λόγους σεβασμού προς το ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό όμως δεν δίδει το δικαίωμα στο κόμμα αυτό να επιβάλη τις απόψεις του στον τρόπο και στον τύπο του εορτασμού και ιδιαίτερα να εκδιώκη άλλα μέλη του Κοινοβουλίου και αποδοκιμάζη Απόστρατους Αξιωματικούς, πολλοί εκ των οποίων είναι ανώτατοι και μερικοί μάλιστα πολέμησαν στον τόπο αυτό.
Όποιος θέλει να το γιορτάση με το δικό του τρόπο, μπορεί να διοργανώση μια άλλη τελετή μια άλλη μέρα, διαφορετική απ' αυτή της ΕΑΑΣ.
Συγχαρητήρια κ. Πρόεδρε.
30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ (Συνέχεια). Γεώργιος ΣγουρόγλουΤαξχος ε.α
Για να προλάβω κάποια πιθανή απάντηση στην προηγούμενη επί του θέματος επιστολή μου, από κάποιον αρμόδιο ή αναρμόδιο θιγέντα, διευκρινίζω τα εξής:
-Στην είσοδο στα στρατιωτικά καταστήματα με την ταυτότητα του αποστράτου, αναφέρομαι όχι στον κάτοχο αλλά στο ή στα συνοδευόμενα από αυτόν μέλη της οικογενείας του.
- Είναι απαράδεκτο ο σκοπός της πύλης να σου λέει ότι η σύζυγος δεν μπορεί να περάσει γιατί δεν έχει δελτίο εισόδου. ( Έτσι ερμήνευσε τις πάμπολλες επί του θέματος διαταγές ο κος Διοικητάς!!! Και αυτές τις εντολές έδωσε). Έχω προσωπική εμπειρία από τα ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ όταν ήμουν Ανχης, αλλά τον κο Δκτή τον περιποιήθηκα αναλόγως.
- Οπωσδήποτε για τα ασυνόδευτα μέλη οικογενείας  απαιτείται δελτίο εισόδου.
- Τέλος επιμένω για την άρση απαγόρευσης στα ΚΑΑΥ και λέσχες των ετέρων κλάδων.
Ας δραστηριοποιηθεί επιτέλους αυτή η ΕΑΑΣ. Όχι μόνο εορτές - τελετές και δεξιώσεις. Ουσιαστικά έργα και όχι παχιά λόγια.
30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ. Γεώργιος ΣγουρόγλουΤαξχος ε.α
Αρχές Ιουλίου 2013, έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύχρονη μάχη που έδωσε, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Στγός Καλεντερίδης Αλέξανδρος.
Ο βίος του στο στρατό είναι γνωστός σε όλους. Όλοι γνωρίζουν ότι η πόρτα του γραφείου του και το τηλέφωνό του, ήταν πάντοτε «ανοικτά» σε όλους και ποτέ δεν αρνήθηκε την βοήθειά του σε οποιονδήποτε την είχε ανάγκη.
Θέλω να εκφράσω όμως τη λύπη μου, για να μην πω αγανάκτηση, διότι εκτός από τον Στγό Τζουβαλά, ουδείς τόσον από το προεδρείο της ΕΑΑΣ, όσον και από παλαιότερα μέλη του ΔΣ, αφιέρωσε λίγες γραμμές στην ΕΗ για τον διατελέσαντα επί 12ετία πρόεδρο της ΕΑΑΣ και μάλιστα με έργο και δραστηριότητα. Λυπάμαι πολύ και μία λέξη μόνον μπορώ να πω: ΝΤΡΟΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου