Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

10.Το έλλειμμα της ελληνικής πολιτικής νοοτροπίας

10.Το έλλειμμα της ελληνικής πολιτικής νοοτροπίας
http://www.elzoni.gr
Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης
«Η αυτογνωσία είναι αρχή της ανθρώπινης σοφίας» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)
    Παρακολουθούσα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, εικόνες από την Βουλή των Ελλήνων ενημερώσεων και διαμαρτυριών Πολιτικών Ανδρών των Κομμάτων της Πατρίδος μας. Την στιγμή εκείνη (21-8-13) εγένετο συζήτηση για το θέμα της επέμβασης της Αστυνομίας στο χώρο του Πολυτεχνείου, κατόπιν καταγγελιών και παρουσία εισαγγελέων. Άρα μια καθ’ όλα νόμιμη πράξη της αστυνομίας. Από την όλη παρουσίαση του θέματος, μου έκαμε θλιβερή εντύπωση το γεγονός ότι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την επέμβαση του αρμοδίου υπουργού, έλαβε τον λόγο, ο κατά τ’ άλλα συμπαθής τουλάχιστον εις εμέ κ. Λαφαζάνης και τι είπε: Αν θυμάμαι καλά «Κύριε Υπουργέ για την επέμβασή σας στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενημερώσατε ή πήρατε άδεια των Πρυτανικών Αρχών κ.λπ.».
    Αγαπητέ και συμπαθέστατε κ. Λαφαζάνη, δηλ. για εσάς το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν εάν πήραν έγκριση από την Πρυτανική Αρχή;
- Δεν σας ενδιαφέρει και δεν ανησυχήσατε για το εγκληματικό υλικό που βρέθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο;
- Δεν ανησυχήσατε ή δεν σας απασχολεί, ότι παράνομοι λαθρομετανάστες, κατοικοεδρεύουν ανενόχλητοι μέσα στο Πολυτεχνείο;
- Δεν σας ενόχλησε που ο χώρος αυτός επί 30 τριάντα χρόνια ήταν απροσπέλαστος στην Πρυτανική Αρχή του Πολυτεχνείου;
- Δεν σας ενόχλησε ως εντολοδόχος του Ελληνικού λαού, ότι μέσα σε ανώτατο Πνευματικό ίδρυμα της χώρας, υπήρχε απροσπέλαστος χώρος που ήτο μια ανενόχλητη βιομηχανία παραγωγής κουκουλοφόρων;
    Ασφαλώς γνωρίζετε απόλυτα ότι με άθλιους νόμους που ψηφίστηκαν κατά καιρούς στην Βουλή, οι Πρυτανικές αρχές, αλλά και σχεδόν όλοι οι Καθηγητές, είναι δυστυχώς έρμαια των φοιτητικών Συνδικάτων και των Κομματικών Οργανώσεων, που απαρτίζονται σχεδόν στο σύνολο από τους αιώνιους και επαγγελματίες φοιτητές.
    Καίτοι θέλετε να θεωρείστε προοδευτικοί, δυστυχώς δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από τον άθλιο παλαιοκομματισμό, ο οποίος τόσα δεινά έφερε στον τόπο και συνεχίζει να φέρνει. Δηλαδή, θεωρείτε ότι κύριο έργο της εκάστοτε αντιπολίτευσης, από την πρώτη ημέρα της Κυβέρνησης, που εξελέγη Δημοκρατικά, είναι να κατηγορεί, να μειώνει και να καταστρέφει κάθε προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος ή κομμάτων, χωρία καμία εξαίρεση.
    Ενημερώσατε τον Ελληνικό Λαό κύριοι της «Προόδου», εάν υπήρξε ποτέ αντιπολίτευση, μετά την Μεταπολίτευση, η οποία έστω δια μία φορά, να συνεχάρη την όποια Κυβέρνηση, για κάποιο έργο, ή προσπάθεια ή απόφαση, σας το λέω με θλίψη, ούτε μία. Άρα, κατά την κομματική νοοτροπία των πολιτικών της Πατρίδος μας, όταν ένα κόμμα είναι στην εξουσία, δεν λέει τίποτε σωστό, δεν πράττει τίποτε σωστό και δεν αποφασίζει τίποτε σωστό. Αντιθέτως το ίδιο κόμμα όταν είναι στην αντιπολίτευση, δεν συμφωνεί σε τίποτε με το κυβερνών κόμμα, διότι έτσι είθισται να θεωρεί τα πάντα του Κυβερνώντος κόμματος λάθος. Αυτή η άθλια νοοτροπία πρέπει να εκλείψει το ταχύτερον εάν θέλετε να έχουμε μέλλον σαν Ελλάδα και σαν Ελληνικό Έθνος.
    Σας υπενθυμίζω, ένα θέμα από τις Αμερικανικές Εκλογές και την πολιτική νοοτροπία των Πολιτικών της χώρας αυτής:
    Η δεύτερη εκλογή του Μπους ως Προέδρου της Αμερικής έγινε μετά από δικαστική απόφαση. Και! όμως. Ο αντίπαλός του στις εκλογές ο Αλ Γκορ βγήκε την άλλη μέρα στα μέσα ενημέρωσης και είπε: «…από σήμερα Πρόεδρος της Αμερικής είναι ο Τζορτζ Μπους για μια ακόμη τετραετία, οφείλουμε όλοι να τον βοηθήσουμε στο έργο του…».
    Στην Δημοκρατία τα πάντα επιλύονται προς το εθνικό συμφέρον, όταν υπάρχουν άξιοι πολιτικοί με αρχές και αξίες, που υπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδος και του Ελληνικού Λαού.
    Η χώρα μας, η ωραία αυτή χώρα, η ζαφειρόπετρα στης γης το δακτυλίδι, όπου να γυρίσεις να την κοιτάξεις πληγώνεσαι. Γιατί! διότι της λείπουν αυτοί οι μπροστάρηδες πολιτικοί. Έλεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου